עבור לתוכן

מעבד AMD FX 6100 או Intel i5 2300

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תעשה בשכל ואל תחשוב על I3 בכלל אם כבר יש לך CORE 2 על 3.8GHZ, ההפרש ביצועים בינהם לא יהיה שווה את הפרש המחיר.

אם אתה חושב על נטו משחקים ההיתי מתחיל עם החלפה של כרטיס מסך (וספק אם צריך) ורק אם זה לא מספיק אז תתחיל לחשוב על I5 2300 (אם אתה רוצה את האפציה החסכונית בחשמל והפשוטה) או אטלון/פאנום X4 תקציבי ואז להרביץ לו בOC.

כמה זיכרון ראם יש לך היום ?

יש לי כולה OCZ 800Mhz 2X1GB ראם המחשב שלי קורס... קניתי אותו לפני 3 שנים . יש לי לוח אם GA-EP43-DS3L , ספק כוח של FSP 400W... מעבד E2180 וכרטיס מסך Sapphire HD 3870...

המחשב שלי חלש רצח ולא מתאים לWindows 7... בכל מקרה אם אני רוצה לשדרג אני חייב לשדרג את המעבד.... הוא כבר לא מחזיק..

עריכה 1:

במקרה שלי שדרוג דורש החלפה של הכל.... צריך ספק יותר חזק כי הכרטיס מסך דורש 450W לפי חישובי Watt.

2GB זיכרון פיזי ממש לא מספיק... ואם אני אוסיף עוד 2X1GB לא בטוח שיהיה הבדל משמעותי... היות והמעבד ישן מאוד..

הוא הוא דורש הרבה חשמל.. וכך מתחמם מאוד למרות שיש לי Arctic Freezer Pro 7 rev.1 .... והתוצאה של 3.8Ghz זה המקסימום שהגעתי עם המעבד הזה לאחר אוברקלוק.. השאר כבר לא יציבים..

עריכה 2:

זה המפרט שאני רוצה לקנות... לא כולל דיסק קשיח היות והדיסק הקשיח הכי משתלם מצאתי באייבורי ב590 ש"ח

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad Core I5 2300 Quad Core 2.8GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪789

קירור למעבד:

EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN

כמות: 1 - מחיר: ₪54

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68P-DS3

כמות: 1 - מחיר: ₪493

ספק כוח:

Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails

כמות: 1 - מחיר: ₪321

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪327

כרטיס מסך:

Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪648

סה"כ: ₪2632

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2580 ₪

..7wqstg86

סה"כ כולל דיסק קשיח Seagate Barracuda ST3000524AS 1T 32MB 7200 יוצא 3222 חריגה של 222 מעל שתיכננתי

אבל נראה לי שהמפרט הזה שווה כל שקל [table] [tr] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td][/tr] [/table]

• תגובות 41
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אידיאלי מבחינת ביצועים זה לא, אבל אתה צריך להבין ש I3 לא יתן לך הרבה יותר.

בסטוק הוא חזק בעשרות אחוזים, אבל בגלל שהוא נעול לOC והמעבד שלך בOC גדול זה שונה.

זיכרון 2GB זו בהעיה העיקרית שלך (והכרטיס המוחלף) ובעיה לא קטנה.

כמובן שאפשר להוסיף אבל אני לא יודע אם אני ההיתי עושה את זה עם כזה מעבד ואז לגלות שאולי הוא לא מספיק.

אני אחזור למה שאמרתי קודם, קח לך איזה אטלון X4 ותרביץ לו OC או I5 2320 עם OC קל 400MHZ, אם כבר לשדרג שלפחות יהיה שווה את זה.

פורסם

התייעצות על מפרט מלא תעשה בבקשה בפורום מפרטים, שם מקומו, לדעתי יוכלו לאזן לך אותו קצת בהחלפת רכיבים ברכיבים משתלמים יותר (ספק כוח לדוגמה).

רק מספר הערות למחשבה:

1. אל תקנה כונן קשיח. תשתמש בנוכחי שלך עד שמחירי הכוננים הקשיחים יתאזנו ויחזרו לשפיות. כך אתה כבר מפנה לך כמה מאות שקלים.

2. המערכת שלך הרבה יותר ממספיקה להרצת Windows 7 ולצורך העניין כל מערכת הפעלה אחרת. אין קשר בין המעבד ונפח הזכרון. נכון ש-2GB עלולים להגביל אותך, אבל כלל לא בטוח. אם אתה קונה כרטיס גרפי בכל מקרה, תקנה רק אותו ותראה אם יש שיפור במשחקים. אם יש, אולי יהיה שווה לך להשקיע בעוד 2GB.

2. הגעת ל-OC יפה מאוד עם המעבד שלך. מלכתחילה לא היה אפשר לצפות ליותר.

3. אם כבר לשדרג אז אני מסכים עם bazar.

4. לא שמחירי הזכרון גבוהים היום (אז ככה שלא מושג פה חסכון כספי גדול) אבל אין ממש צורך למערכת משחקים ביותר מ-4GB של זכרון.

5. הלוח שבחרת לא מכיל בקר USB 3.0. אמנם הנחיצות של בקר כזה משתנה בין משתמשים שונים, אבל לדעתי קצת חבל לקנות היום לוח ללא בקר שכזה. מצד שני, אם התקציב מגביל ואין צורך מיידי בבקר כזה, יהיה אפשר בעתיד להוסיף את הפונקציונאליות באמצעות כרטיס הרחבה.

פורסם
  • מחבר

התייעצות על מפרט מלא תעשה בבקשה בפורום מפרטים, שם מקומו, לדעתי יוכלו לאזן לך אותו קצת בהחלפת רכיבים ברכיבים משתלמים יותר (ספק כוח לדוגמה).

רק מספר הערות למחשבה:

1. אל תקנה כונן קשיח. תשתמש בנוכחי שלך עד שמחירי הכוננים הקשיחים יתאזנו ויחזרו לשפיות. כך אתה כבר מפנה לך כמה מאות שקלים.

2. המערכת שלך הרבה יותר ממספיקה להרצת Windows 7 ולצורך העניין כל מערכת הפעלה אחרת. אין קשר בין המעבד ונפח הזכרון. נכון ש-2GB עלולים להגביל אותך, אבל כלל לא בטוח. אם אתה קונה כרטיס גרפי בכל מקרה, תקנה רק אותו ותראה אם יש שיפור במשחקים. אם יש, אולי יהיה שווה לך להשקיע בעוד 2GB.

2. הגעת ל-OC יפה מאוד עם המעבד שלך. מלכתחילה לא היה אפשר לצפות ליותר.

3. אם כבר לשדרג אז אני מסכים עם bazar.

4. לא שמחירי הזכרון גבוהים היום (אז ככה שלא מושג פה חסכון כספי גדול) אבל אין ממש צורך למערכת משחקים ביותר מ-4GB של זכרון.

5. הלוח שבחרת לא מכיל בקר USB 3.0. אמנם הנחיצות של בקר כזה משתנה בין משתמשים שונים, אבל לדעתי קצת חבל לקנות היום לוח ללא בקר שכזה. מצד שני, אם התקציב מגביל ואין צורך מיידי בבקר כזה, יהיה אפשר בעתיד להוסיף את הפונקציונאליות באמצעות כרטיס הרחבה.

כל הבאסה ... אני חייב דיסק קשיח חדש... בשלי נמצאו BAD SECTORS והוא לא פעיל יותר... מבחינת הנחיצות של USB 3 היא לא יודע מה.. עד עכשיו הסתדרתי עם USB 1.. אז USB 2 זה שידרוג...

ולגבי ה4GB זיכרון אני מסכים בהחלט הבעיה שאני בטוח שבשנתיים הקרובות 4GB לא יספיק לכלום... ואני אהייה חייב להרחיב או להחליף.. לכן מה עדיף לזיכרון בודד או דואל צאננל? ושוב אני מזכיר שאני רוצה לקנות עכשיו i5- 2300

היות ויכול להיות שבזמן הקרוב רחוק הוא יממצא יותר יעיל במשחקים עתידיים מבחינת התמיכה במרובע ליבות

פורסם

אתה יכול ללכת על 4GB בשני סטיקים עכשיו ולהוסיף 4/8GB בעתיד בעוד שני סטיקים.

פשוט אף אחד לא יכול להבטיח שלא יהיה שינויים במחיר (כמו שהיום מעצבן להוסיף זיכרון DDR2 ולשלם עליו הרבה יותר מDDR3)

אני לא בטוח אם משהו יקרה כ"כ בקרוב כי צריך להיות איזה משבר או כניסה המונית של DDR4 ואז המחיר עלול לעלות, כמו שאמרתי לא נראה DDR4 בקרוב ולגבי משברים אליו לא יכול לחזות..

אישית ברוב במשחקים שאני משחק (ב1080P עם מקסימום הגדרות) אני רואה מעל 5GB בשימוש וזה בלי עוד תוכנות ברקע חוץ מהדפדפן עם כמה טאבים שתמיד פתוח אצלי.

אז כן, אני חושב שיש משהו במה שאתה אומר.

פורסם
  • מחבר

יש סיכוי בירידת מחירים בקרוב? בקרב הדיסקים הקשיחים? כמה הם עלו לפני השיטפון בתילאנד?

לגבי הלוח אם ... אני רוצה Z68 בכל מחיר בגלל הטכנולוגיה עם הSANDY BRIDGE. שבעצם מקל על עבודת הכרטיס מסך בדסקטופ השאלה האם זה באמת שיקול ששווה? או שעדיף לי ללכת על P67?

פורסם

אתה מדבר על המעבר לכרטיס המובנה בזמן מנוחה ?

אם כן זה BS והHD6850 גם ככה חסכוניים למדיי במונחה.

לא בגלל זה ההיתי לוקח Z68, אלא פשוט כי יש הרבה יותר מבחר לוחות כי ה Z68 דיי הרגה את הP67/H67 בזה היא שילבה את הטוב בשתיהן.

אם אתה מוצא לוח P67 שמתאים לך בדיוק והוא זול מZ68 לא יקרה שום דבר רע אם תלך עליו.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על המעבר לכרטיס המובנה בזמן מנוחה ?

אם כן זה BS והHD6850 גם ככה חסכוניים למדיי במונחה.

לא בגלל זה ההיתי לוקח Z68, אלא פשוט כי יש הרבה יותר מבחר לוחות כי ה Z68 דיי הרגה את הP67/H67 בזה היא שילבה את הטוב בשתיהן.

אם אתה מוצא לוח P67 שמתאים לך בדיוק והוא זול מZ68 לא יקרה שום דבר רע אם תלך עליו.

אני מדבר על המעבר למעבד הגרפי של המעבד הקיים. לא האון בורד. הכי חשוב לי זה שיהיה ללוח אם 4 תושבות לכרטיסי זיכרון, 2 תושבות לכרטיסי מסך ולפחות 2 של SATA 6Gbps כמובן עדיפות שיהיה לו גם Usb 3 אבל לא מצאתי שילוב של כל אלו בלוח אם זול

פורסם

אין יותר מעבדים על הלוח, רק במעבד ולזה התכוונתי, זה BS.

אגב, ככה או ככה קוראים לזה מעבד מובנה, פשוט פעם הוא היה מובנה בלוח אם והיום הוא מובנה במעבד.

את מה שאתה רוצה יתן לך גם כל לוח P67, ככה שאם אתה רואה אחד זה זול יותר מZ68 אתה בהחלט יכול ללכת עליו.

עריכה באיחור קל.

כמובן שהכוונה היתה אין יותר GPU על הלוח :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי על העזרה

פורסם

Fir3DragoN,

1. אם התקציב מגביל אז אתה יכול לבחור גם לוח H67. תרוויח USB 3.0 אבל תפסיד את האפשרות לבצע OC של עד 400Mhz. תבחן את האפשרויות ותחליט מה יותר חשוב לך.

2. אני ממליץ לך לא לקנות 2x2GB או 4x2GB אלא 1x4GB או 2x4GB, אחרת זה פשוט בזבוז (של מקום בעיקר). ההבדל בין עבודה בערוץ זכרון בודד וכפול הוא זניח עד לא קיים.

3. כפי שאמר bazar אל תתפתה לכל הגימיקים כגון טכנולוגיית ה-Virtu ה-SRT וכדומה.תקנה (ותשלם עבור) רק מה שאתה באמת צריך.

4. ממש לא בטוח ש-4GB לא יספיק לכלום בעתיד. אני חושב שזאת הפעם המיליארד שאני כותב את זה בפורום. אין כזה דבר נפח זכרון שמתאים לשימוש מסוים ואחר שמתאים לשימוש אחר. זה בעיקר תלוי בדפוסי השימוש ובהרגלי העבודה. כן ניתן לחזות באופן כללי, על-פי דרישות התוכנה האופייניות לשימוש מסוים, את נפח הזכרון הנדרש או לפחות המינימלי, אבל יש מספיק משתנים שלא מאפשרים לקבוע את זה באופן ודאי. לדעתי לא צריכה להיות לך שום בעיה לעבוד עם 4GB של זכרון. קח גם בחשבון שאם אתה קונה יותר אתה צריך מערכת הפעלה 64 סיביות ולהריץ את המשחקים בגרסת ה-64 סיביות שלהם, אחרת הם ירוצו בשכבת תאימות 32 סיביות ויהיו כפופים לכל המגבלות (כגון שימוש בעד 2GB של זכרון) של סביבה שכזאת.

בלוח הנוכחי שלך יש בקר USB 2.0 ולא 1.1.

מה בכלל התקציב למעבד + לוח-אם + זכרון? כל הדיון הזה ואת הפרט הכי חשוב לא ציינת.

פורסם
  • מחבר

Fir3DragoN,

1. אם התקציב מגביל אז אתה יכול לבחור גם לוח H67. תרוויח USB 3.0 אבל תפסיד את האפשרות לבצע OC של עד 400Mhz. תבחן את האפשרויות ותחליט מה יותר חשוב לך.

2. אני ממליץ לך לא לקנות 2x2GB או 4x2GB אלא 1x4GB או 2x4GB, אחרת זה פשוט בזבוז (של מקום בעיקר). ההבדל בין עבודה בערוץ זכרון בודד וכפול הוא זניח עד לא קיים.

3. כפי שאמר bazar אל תתפתה לכל הגימיקים כגון טכנולוגיית ה-Virtu ה-SRT וכדומה.תקנה (ותשלם עבור) רק מה שאתה באמת צריך.

4. ממש לא בטוח ש-4GB לא יספיק לכלום בעתיד. אני חושב שזאת הפעם המיליארד שאני כותב את זה בפורום. אין כזה דבר נפח זכרון שמתאים לשימוש מסוים ואחר שמתאים לשימוש אחר. זה בעיקר תלוי בדפוסי השימוש ובהרגלי העבודה. כן ניתן לחזות באופן כללי, על-פי דרישות התוכנה האופייניות לשימוש מסוים, את נפח הזכרון הנדרש או לפחות המינימלי, אבל יש מספיק משתנים שלא מאפשרים לקבוע את זה באופן ודאי. לדעתי לא צריכה להיות לך שום בעיה לעבוד עם 4GB של זכרון. קח גם בחשבון שאם אתה קונה יותר אתה צריך מערכת הפעלה 64 סיביות ולהריץ את המשחקים בגרסת ה-64 סיביות שלהם, אחרת הם ירוצו בשכבת תאימות 32 סיביות ויהיו כפופים לכל המגבלות (כגון שימוש בעד 2GB של זכרון) של סביבה שכזאת.

בלוח הנוכחי שלך יש בקר USB 2.0 ולא 1.1.

מה בכלל התקציב למעבד + לוח-אם + זכרון? כל הדיון הזה ואת הפרט הכי חשוב לא ציינת.

אני קונה מחשב חדש והתקציב הכולל שלו הוא 3K ככה שאני צריך להתעמק על כל פרט...(ללא ציוד היקפי וללא מארז וכונן אופטי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים