עבור לתוכן

עזרה בפיענוח אקולייזר

Featured Replies

פורסם

בכרטיס קול שלי audigy יש מצב אקולייזר שנקרא ROCK ומאז שגיליתי אותו אני לא מוכן להיפרד ממנו.

בדרך כלל לא חיבבתי EQ אבל התוצאה שהEQ במחשב + ברסיבר נותנת מדהימה... אפילו שמרגישים קצת בסאונד שזה קצת OVER...

ברסיבר זה בעיקר תוספת באס וטון, ועוד משהו שנקרא AFD...

בכל מקרה, האקולייזר במחשב הוא פרמטרי, ובגלל זה קצת קשה לי לשכפל את התוצאה שהוא נותן על EQ אחרים...

מצורפת תמונה... אודה למי שיכול להסביר לי איך העקומה נראת פחות או יותר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

Low אומר לך החל מאיזה תדר ומטה הוא מוגבר, והגיין שלו אומר לך שהוא מוגבר ב-6db (פי 4).

Mid אומר לך את תדר האמצע, אומר לך את רוחב הפס של הפילטר (נגיד 0.49octaves - אוקטבה היא פי 2 - אני יכול רק להניח שהם מתכוונים לדוגמא שאוקטבה ב-1000Hz היא ברוחב של 1000Hz ואז זה מגבר בין 500Hz-1500Hz). אותו דבר למיד השני.

High הוא בדיוק כמו ה-Low רק הוא אומר לך החל מאיזה תדר והלאה הוא מגביר, ולא איזה תדר ומטה.

פורסם
  • מחבר

האמת אלו דברים שפחות או יותר הבנתי, פשוט שאני מעתיק את זה על אקולייזר גראפי כלשהו אני לא ממש מקבל אותה תוצאה...

לגבי אוקטבה, הבנתי שזה פי שתיים למעלה וחצי למטה

יעני אם המרכז הוא 1000HZ אז אוקטבה שלמה היא בין 500HZ ל2000HZ

אולי זה בגלל איכות האקולייזרים האחרים... מעניין...

אם אתה מכיר איזו תוכנת אקולייזר טובה שיש סיכוי שאני אצליח לשכפל את התוצאה שאני מקבל אז אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

אוקטבה זה או פי 2 או פי 0.5. לא החל מ-500 עד 2000, אלא מ-1000 עד 2000 או מ-500 עד 1000.

קח בחשבון שפילטר זה לא משהו אידיאלי. התדר ברך הוא התדר שבו יש הגבר של 3db, אם אתה שם שם את ההגבר שרשום זו לא אותה התוצאה. ישנו תחום מעבר שבו ההגבר עובד מ-0db עד להגבר המצוין במפרט של הפילטר.

מעבר לזה ייתכן שישנם אפקטים נוספים שדלוקים מעבר לאקולייזר בלבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז בעצם באקולייזר שלי ההגברה היא זהה על תחום תדרים מסויים?

יעני בLOW מ0HZ עד 500HZ אני מקבל הגברה קבועה בעוד שבEQ גראפי ההגברה היא הדרגתית?

וכל שאר התדרים שלא מפורטים בEQ הפרמטרי הם FLAT לחלוטין?

ולגבי אוקטבה.. אם המרכז שלה הוא 1000 אז בעצם הכוונה שהיא גם פי 0.5 וגם פי 2 ואז התחום המושפע הוא מ500 עד 2000 לא?!

כי כאילו אוקטבה שלמה מתחת ל1000 זה 500 עד 1000 ומעל ל1000 זה 1000 עד 2000 נכון?!

פורסם

אוקטבה היא או פי 2 או פי 0.5. אני לא יודע מה Creative החליטו לעשות באקולייזר שלהם.

באקולייזר שלך ההגברה אינה זהה, אין דבר כזה אקולייזר שיכול לתת הגברה זהה. ברגע שאתה קובע שבתדר X אתה רוצה הגברה של Y הוא פשוט יוסיך אוטומטית את ההחלקה. איפה בדיוק קשה לדעת, אבל כנראה שבין התדרים שיש להם הגבר שונה וקצת מעבר. תלוי בסדר של הפילטר.

אם יש תדר מסוים שלא נופל בתוך אף אחד מהתחומים אז כנראה שכן.

אם אתה ממש רוצה לדעת מה הוא מוציא מכרטיס הקול מבחינת אקולייזר, אתה יכול להשתמש ב-RMAA ולראות את תגובת התדר של הכרטיס עם האקולייזר וללא, ותוכל לראות מה האקולייזר מוסיף. אפשרי גם בשיטה המסובכת יותר של חיבור DMM ליציאת כרטיס הקול, ושימוש במחולל סינוס (יש תוכנות חינמיות שעושות את זה) ומדידה של האמפליטודה במוצא.

פורסם
  • מחבר

סבבה הבנתי...

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים