פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים חשבתי על עגבניה. עוד חודשייים אני אשתול גם אבטיח. יש לכם רעיון למשהו בנוסף לאלה? עדיף שזה יהיה עם מעט מאוד השקעה
פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים הייתי מחכה עם העגבניה.כרגע אפשר לשתול ירקות חורף: גזר, תפו"א, אפונה, שעועית, כרובית, חסה וכו'.
פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים כרגע, עם מחירי המים הנוכחיים לא כדאי לשתול כלום.(אלא אם כן אתה בונה על כך שהעונה תהיה גשומה)
פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים הייתי אצל אדם אחד לפני כמה זמן והוא שאל אותי אם אני רוצה קלמנטינות, כי יש לו עץ קלמנטינות ואין לו מה לעשות עם כל כך הרבה יבול.טעמתי את הקלמנטינה ולא תאמינו איזה טעים זה היה.מתחילת העונה אכלתי עשרות קלמנטינות מסוגים שונים, ואף אחת מהם לא היתה טעימה כמו מאותו העץ.ואתם בטח כבר ניחשתם שכך בדיוק התחיל הסיפור של הקלמנטינות והעץ.אם זה טעים במיוחד, זה רעיון טוב.דמיינו לעצמכם שיש עצים שבוחרים אנשים כבר אלפי שנים.הם יושבים להם ומדברים (העצים) ושואלים: יש למישהו רעיון איזה אדם כדאי להישתל אצלו?ועונים: מישהו שיודע להעריך את מה שיש לו.
פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים ברר על פירות העונה ששוה לשתול בחורף.יש פירות שהם "עדינים" מדי והתנאיי מזג אוויר יהרגו לך את הנביטה והצמיחה שלהם. מנגד אתה תמיד יכול לשתול בתנאיי חממה/ בשיטת הידרו' (בריכה לדוגמה).שים לב שיש פירות שהקצב צמיחה שלהם יותר מהיר ויותר איטי ורצוי לבדוק גם כמה מים הם צורכים להשקייה.ברמת העיקרון דברים שיהיה לך קל יחסית לגדל כרגע: עגבניה (מהגרעינים שלהם), מלפפון (גם מהגרעינים אפשר), חסה (מתפתח מצוין בבריכות!), תותים זה ה-עונה! (ייתכן ואיחרת אולי בחודש וחצי בערך. הצמיחה שלהם איטית יחסית.)נ.ב-אל תשכח דשן!!! (או את המס' 2 של החתול/כלב/אלפקה)
פורסם 2011 בדצמבר 2513 שנים מחבר ברר על פירות העונה ששוה לשתול בחורף. יש פירות שהם "עדינים" מדי והתנאיי מזג אוויר יהרגו לך את הנביטה והצמיחה שלהם. מנגד אתה תמיד יכול לשתול בתנאיי חממה/ בשיטת הידרו' (בריכה לדוגמה). שים לב שיש פירות שהקצב צמיחה שלהם יותר מהיר ויותר איטי ורצוי לבדוק גם כמה מים הם צורכים להשקייה. ברמת העיקרון דברים שיהיה לך קל יחסית לגדל כרגע: עגבניה (מהגרעינים שלהם), מלפפון (גם מהגרעינים אפשר), חסה (מתפתח מצוין בבריכות!), תותים זה ה-עונה! (ייתכן ואיחרת אולי בחודש וחצי בערך. הצמיחה שלהם איטית יחסית.) נ.ב- אל תשכח דשן!!! (או את המס' 2 של החתול/כלב/אלפקה) אני עושה כאן בירור ראשוני. אם תוכל להפנות אותי למשתלה או פורום אחר אני אשמח. תשמע, בגדול אני לא מתכוון להשקיע יותר מדי. נזכרתי שכשהייתי ילד אכלתי אבטיח בחצר ונפלו לי גרעינים. מהגרעינים האלה התפתח שיח (-ככה קוראים לזה?) עם מלא אבטיחים. לכן חשבתי אם אפשר יהיה להנות מהחצר שלנו שכרגע היא רק אדמה חלקה. אני לא מתכוון לשתול ירקות יוצאי דופן. חשבתי על צמחים פופולאריים כגון עגבנייה, מלפפון, בצל, גזר. שמעתי שחסה קורצת לחרקים לכן אני חושב שאוותר עליה. אגב - לא הבנתי מה זה בריכות. תוכל להרחיב מעט? ול-adiz: מה זה בתמונה? :
פורסם 2011 בדצמבר 2613 שנים שמעתי שחסה קורצת לחרקים לכן אני חושב שאוותר עליה. אין כמו חסה רומית מהסופר.החסה הכי טעימה ועמידה שאני מכיר.עד שבועיים במצב טוב במקרר.בחצר דבר ראשון שהייתי שותל זה שיחי נענע ומנטה ולואיזה וכל מה שאפשר להוסיף או לעשות מזה תה או חליטת צמחים.אחרי זה הייתי שותל כמה זנים מיוחדים של שיחי פילפלים חריפים.ירקות אפשר להשיג בחנויות בקלות.גם פירות לא חסר.אם כבר לשתול אז דברים יקרים יחסית (לימונים למשל).אין כמו לעשות לימונדה קרה בקיץ.פסיפלורה מאוד בריא וטעים.וכל הבריאות של זה בסחוט טרי.דברים שאפשר לקטוף טרי ולהשתמש מיד כמו נענע וכו...זנים של ירקות ופירות שאין בחנויות.או עץ פרי שטעמו משובח שנלקח מפרי שאכלת כמו בסיפור הקלמנטינות (סיפור אמיתי).זה נחמד כמגיע הזמן ויש לך פתאום כמות גדולה של פרי מהעץ לעשות איתו מיצים.לסבתא שלי יש 2 דונם במושב ושם גידלנו תפוזים ולימונים וקלמנטינות ושסק ותאנים וזיתים ופקאן ורימונים ותבלינים ואפילו אלוורה ובשמים.איזה כיף כל העושר הזה מהאדמה.
פורסם 2011 בדצמבר 2613 שנים אני עושה כאן בירור ראשוני. אם תוכל להפנות אותי למשתלה או פורום אחר אני אשמח. תשמע, בגדול אני לא מתכוון להשקיע יותר מדי. נזכרתי שכשהייתי ילד אכלתי אבטיח בחצר ונפלו לי גרעינים. מהגרעינים האלה התפתח שיח (-ככה קוראים לזה?) עם מלא אבטיחים. לכן חשבתי אם אפשר יהיה להנות מהחצר שלנו שכרגע היא רק אדמה חלקה. אני לא מתכוון לשתול ירקות יוצאי דופן. חשבתי על צמחים פופולאריים כגון עגבנייה, מלפפון, בצל, גזר. שמעתי שחסה קורצת לחרקים לכן אני חושב שאוותר עליה. אגב - לא הבנתי מה זה בריכות. תוכל להרחיב מעט? ול-adiz: מה זה בתמונה? : הוא מדבר על גידול היידרופוני. גידול על בסיס מים. תריץ חיפוש בגוגל תבין.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.