עבור לתוכן

הקמת Wi-Fi בבית

Featured Replies

פורסם

אוקיי יש לי מחשב חדש שמחובר לרשת ע"י מודם של HOT מוטורולה SB4200

אני מעוניין לחבר את המחשב הישן לרשת. הוא ממוקם בחדר אחר ואין אפשרות באמת להתחיל כבלים ברחבי הבית, הבנתי שהאפשרות הטובה בשבילי זה הקמת WIFI בבית.

השאלה איך עושים את זה ומה זה דורש? האם תהיה קליטה טובה?

דיברתי עם HOT והם אומרים שבתוספת של 10 שקל בחודש הם יעשו לי את הרשת האלחוטית בבית. השאלה אם לא כדאי פשוט לעשות הכל לבד?

אני צריך בנוסף המלצה על ראוטר ומקלט טובים למחשב.

דבר נוסף, יש לי מדפסת די חדשה HP OFFICEJET 6500A PLUS (יש עליה כיתוב Wireless)

השאלה אם גם אותה ניתן לחבר למחשב הישן?

בבקשה עזרה הידע שלי מינימלי.

תודה ושבוע טוב.

פורסם

אתה צריך

א. ראוטר- 150 שקל עבור אחד בסיסי אך טוב.

ב. כרטיס רשת אלחוטי עבור המחשב הישן כ100 שקל, אפשר למצוא גם בסיסיים יותר בעד חצי מחיר אם מהירות העברה גבוהה בין שני המחשבים לא חשובה לך.

מה המרחק שיהיה בין המחשב למודם? יש בדרך מכשולים\קומות שונות\נמצאים בממ"ד? אם לא אז הראוטר בסיסי יעשה את העבודה.

וכן תוכל לשתף את המדפסת בסיפור

פורסם
  • מחבר

בערך 5 מטר...

אני נמצא בחדר אחר והמחשב השני נמצא בחדר אחר כאשר יש קיר+דלת פתוחה בין שניהם...

אני מעדיף להשקיע באחד טוב ולשים 200 שקל מאשר להצטער.

אפשר דגם שאתם ממליצים עליו, גם לגבי ראוטר וגם לגבי מקלט.

האם צריך לערב את HOT בזה?

ואיך משתפים את המדפסת בסיפור?

פורסם

אוקי 5 מטר אז אין שום בעיה.

הדגם המומלץ הוא

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

כרטיס רשת- הסיפור קצת יותר מסובך. יש כרטיסי רשת פנימיים וחיצוניים.

לדוג'

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=12694

שים לב שהוא תומך במהירות של עד 150MB, ואילו הראוטר עד 300MB. אפשר לקנות אחד שתומך ב300MB, מה שמכפיל את המחיר (מה שסביר שלא רלוונטי עבורך וגם 150 יספיק),

בנוסף, יש כאלו שמחוברים פנימית בPCI (צריך לבדוק שיש לך חיבור פנוי ואתה יכול לחבר וכד', סביר שכן), מדובר בקצת יותר "אמינות" עקב הסוג חיבור, לדוג' אחר פנימי עם 2 אנטנות ו300 מגה (קצת מיותר ל5 מטר)

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashkelon&uin=14006.

איך משתפים את המדפסת, איני יודע, תנסה לחפש בגוגל\בספר הוראות של המדפסת, אמור להיות לא מסובך, או חכה לתשובה נוספת.

פורסם
  • מחבר

ומה אם בעוד חודש אני קונה טאבלט ואני רוצה שיהיה WIFI בכל הבית

האם הראוטר הזה גם רלוונטי?

כמו שאמרתי. אני מעדיף שיהיה אמין ובכל הבית מאשר להוסיף כסף לאחר מכן.

תודה !

ואיך אני בודק אם המחשב הישן יש חיבור זמין? אני ממש לא מבין בזה כמו שאמרתי.

פורסם

אני מניח שזה לא בית גדול\קומות נכון?

אז הוא יהיה בסדר גמור וגם מעבר לכך.

אפשר להשקיע בראוטר עם יותר תכונות כמו 3 אנטנות לכיסוי יותר טוב, חיבורים יותר מהירים לרשת הפנימית, יכולת לעמוד ביותר עומס (מספר רק של חיבורים שמשתפים קבצים בינהם לדוג'), ועוד כמה יכולות שנראה לא מדברות אליך ב280 שקל, השאלה האם אתה רוצה להשקיע את זה.

אופציה נוספת- לדבר עם הוט ולשדרג את האינטרנט, ולקבל מהם חינם ראוטר משולב מודם. התשתיות היום גם זולות יחסית אם לא עדכנת הרבה זמן, עם קצת לחץ ואיומים אפשר לקבל יהיה באותו מחיר

פורסם
  • מחבר

אני מניח שזה לא בית גדול\קומות נכון?

אז הוא יהיה בסדר גמור וגם מעבר לכך.

אפשר להשקיע בראוטר עם יותר תכונות כמו 3 אנטנות לכיסוי יותר טוב, חיבורים יותר מהירים לרשת הפנימית, יכולת לעמוד ביותר עומס (מספר רק של חיבורים שמשתפים קבצים בינהם לדוג'), ועוד כמה יכולות שנראה לא מדברות אליך ב280 שקל, השאלה האם אתה רוצה להשקיע את זה.

אופציה נוספת- לדבר עם הוט ולשדרג את האינטרנט, ולקבל מהם חינם ראוטר משולב מודם. התשתיות היום גם זולות יחסית אם לא עדכנת הרבה זמן, עם קצת לחץ ואיומים אפשר לקבל יהיה באותו מחיר

מדובר בבית גדול עם קומות...

כמה השקעה בראוטר טוב יכולה לעלות לי? ואם אני אחשוב שזה יותר מידי אז אפשר להסתפק בWIFI לקומה.

280 שקל אני יכול להשקיע. השאלה אם זה שווה את זה ואחרכך אוכל לחבר את כלל המכשירים לWIFI. יש אופציות זולות יותר? שטובות לי? (אני לא מחפש עמידה בעומס וכו'.. אבל שיהיה אנטרנט עם רוחב פס נורמלי למחשב הישן. שלא ירגישו שנתקע, וכדאי להביא חדש.

ומה לגבי הדיבור עם הוט? איזה ראוטר הם יספקו לי והאם הוא משתלם?

פורסם

אוקי נתחיל מכמה גדול מ"ר\מטר מרחק, איזה מרחק יהיה לWIFI לעבור, כמה קומות וכו', לפעמים בגלל מבנה הבית משתמשים ב2 ראוטרים\רשת על גבי החשמל\מחפשים פתרונות אחרים. תלוי מאוד גם במיקום הראוטר, גם מבחינת גובה, וגם מכשולים כמו קירות שצריך לעקוף וכו'

לדוגמא אחד יקר יותר

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292

אצלי עם 2 קומות גם ראוטר פשוט מסתדר בצורה מספקת, ולכן יכול להיות שגם הראוטר הבסיסי יתאים לכך.

לגבי הוט, יש להם את ההוט בוקס שזה ראוטר משולב מודם למהירויות גבוהות, (לפי האתר שלהם) ויש להם את ה841 שהבאתי אליו קישור קודם לכן לשאר המקרים.

בקשר למחשב הישן, אמ.. הפתרון הכי מהיר זה לפתוח לו את דלת הצד (2-3 ברגים מאחורה) ולראות אם בלוח אם יש למטה מספר חיבורים שנראים כך

http://static.ddmcdn.com/gif/pci-mb.jpg

או לחלופין לתת צילום של האזור.

אפשרות אחרת היא לבדוק מה הדגם של הלוח אם שלך (לדוג' עם התוכנה cpu-z), ואז לבדוק שלא מחובר לך כלום בחיבור הזה (לרוב לא) אבל במקרה שלא ידוע לך שמשהו מחובר שלך זה יכול לקחת קצת זמן בחיפושים כדי לוודא זאת (לרוב מחברים שם כרטיסי קול ישנים, כרטיסי רשת, מפצלי USB ושאר דברים "קלים" בסגנון)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי שעדיף ללכת על דגמים טובים כמו

Linksys או Netgear

השאלה אם בהם לא יהיו לי ניתוקים.. משהו יכול להמליץ לי על אחד טוב עם קליטה טובה ובלי ניתוקים?

תודה !

פורסם

מה שהבאתי לך אלו המומלצים,לחברות שהבאת אין מה להציע.

linksys שמעת כנראה בגלל הצלחה של נתב מיתוגולי שיצא לפני 10 שנים (ונמכר גם היום), מהדגמים החדשים, הזולים (300 שקל) שלהם בינוניים וחסר בהם דברים שקיימים באלו שהבאתי. הדגמים הטובים שלהם (600-1000 שקל), גם אינם הצלחה מסחררת.

לnetgear אני לא רואה שמישהו מוכר אותם בZAP יותר מידי, והדגם של ה300 שקל אינו מתאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים