עבור לתוכן

האם אני אמור להיות מבסוט מ 35FPS +?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

התקנתי עכשיו את SIMS 3 על המחשב שלי עם הפאט'צ הכי חדש ודרייבר הכי חדש של כרטיס מסך.

הפעלתי את כל ההגדרות על הכי גבוה, אבל המשחק לא עובד חלק בכלל!! כשאני מזיז את המצלמה אני מרגיש תקיעות ממש מעצבנות.

בדקתי עם FRAPS מה ה FPS שאני מקבל והיתי מופתע לגלות שהממוצע הוא 110 כאשר המינימום 35.

איך זה ייתכן שמשחק כל כך ישן לא עובד חלק על המחשב החדש שלי?

איך זה ייתכן שאני מקבל FPS מאוד סביר אבל המשחק מקרטע ברמות?

תודה על העזרה!

פורסם

אכן תעלומה.

אולי הציפיות שלך מהמנוע גבוהות מדי.

מנוע חלק זה לאו דווקא FPS.

יש מכונה שלמה ומורכבת מתחת לפונקציה שמעדכנת את המסך.

לא שאני קובע שזה העניין בוודאות.

אולי באמת יש משהו חריג.

סתם נקודה למחשבה.

פורסם

ניסית להפעיל Vsync ?

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח בשום דרך להפעיל את ה VSYNC במשחק הזה :(

במשחק עצמו אין אפשרות וב CCC ניסיתי אבל זה לא עבד.

גם הכ.מ שלי ממש צועק(לא המאוורר) במשחק, בשאר המשחקים הוא בסדר...

משהו מוזר, רעיונות?

פורסם

הפעלתי את כל ההגדרות על הכי גבוה, אבל המשחק לא עובד חלק בכלל!! כשאני מזיז את המצלמה אני מרגיש תקיעות ממש מעצבנות.

ניסית להפעיל על הגדרות בינוניות ?

פורסם

אני לא מצליח בשום דרך להפעיל את ה VSYNC במשחק הזה :(

במשחק עצמו אין אפשרות וב CCC ניסיתי אבל זה לא עבד.

גם הכ.מ שלי ממש צועק(לא המאוורר) במשחק, בשאר המשחקים הוא בסדר...

משהו מוזר, רעיונות?

אפשר להפעיל ("להכריח") vsync עם תוכנה צד שלישי - d3doverrider. זאת מצורפת להורדה:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה להתקין את הדרייבר העדכני של כרטיס המסך.

מה קורה אם אתה מוריד הגדרות? האם הנפילה ב-FPS מתרחשת בעת ביצוע zoom in מהיר?

פורסם
  • מחבר

מותקן אצלי הדרייבר הכי חדש של כ.מ

אם אני מפעיל על הגדרות יותר נמוכות המשחק עובד הרבה יותר טוב אבל עדיין לא בצורה חלקה.

ה FPS שאני מקבל הוא לא נמוך אבל אני עדיין מרגיש שהמשחק מקרטע והחווית המשחק לא טובה.

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

בדיוק בגלל זה הצעתי לך להשתמש ב-vsync. קפיצות משמעותיות ב-FPS יכולות לפגוע בתחושת הזרימה ויורגשו כ-stutter.

לעקביות קצב פריימים חשיבות עליונה. ישנם אנשים שאפילו יעדיפו להגביל FPS ל-35 רק כדי לא להרגיש את נפילות ה-FPS אם מתקבלות בתדירות גבוהה.

ספציפית על sim3 גם שמעתי ש-fps גבוה מאוד יכול לחנוק את המעבד ולגרום לתקיעה רגעית.

vsync גם ימנע מהכרטיס להתאמץ לחינם (ו"לצעוק" לטענתך) ב-fps שהמסך שלך בכל מקרה לא יציג.

אפילו לא ניסית את התוכנה שצירפתי קודם...

פורסם
  • מחבר

אני אנסה עכשיו, אני מקווה שזה יעזור, ב ATI TRAY TOOLS אני לא יכול להפעיל את ה VSYNC?

ולידע כללי למה כשאני מפעיל דרך CCC זה עדיין לא עובד?

פורסם

אני אנסה עכשיו, אני מקווה שזה יעזור, ב ATI TRAY TOOLS אני לא יכול להפעיל את ה VSYNC?

ולידע כללי למה כשאני מפעיל דרך CCC זה עדיין לא עובד?

לא סגור על ATI TRAY TOOLS אבל נראה לי שבסך הכל מפעילה פיצ'רים של הדריבר, ואם הדריבר לא מסוגל להפעיל vsync ל-sim3 - זה לא יעזור.

לא יודע למה לא עובד דרך הדריבר אבל בכלל לא מפליא אותי, שמעתי תלונות דומות על משחקים שונים בעבר. מלוח הבקרה של Nvidia זה עובד יופי.

אני מאמין ש-vsync יעבוד לך עם d3doverrider, אחרת אתה תשאר עם עוד אופציה אחת - להגביל FPS ידנית. הדריבר של nvidia יודע לעשות את זה, אבל עם amd/ati אתה יכול להשתמש בתוכנה צד שלישי (כמו bandicam או fxtory) במידת האפשר.

פורסם

FPS לא תמיד נתון מוחלט לגבי מהירות המנוע הגראפי.

יש מנועים שעובדים במולטי-שלבים-נימים ומעדכנים את מה שהספיקו בשלבים מסוימים ומציירים על המסך בעדכון מהיר יותר את המכלול. (מנוע טוב שעובד בשיטה הזאת ירגיש בדרך כלל הרבה יותר תגובתי ממנועים לינארים)

המסך יכול לקבל 60FPS בעוד שחלקים במנוע יעודכנו ב20FPS.

לפעמים הגדרות מכבידות מסוימות אחראיות לזה, ואם רק תוריד או תבטל אותם המנוע ישתחרר.

פורסם

מנסיוני מעטים מאוד המנועים בהם FPS ממש משפיע על מהירות המשחק, למרות שנתקלתי בכאלה.

אבל גם כשאין קשר ישיר בין FPS לתפקוד המנוע, עדיין יתכנו תופעות לוואי כמו input lag משתנה ביחס ל-FPS, או פגיעה בתחושת הזרימה בהפרשי FPS קיצוניים -

לדוגמא, אני עובד עם מסך 120hz, ואם ה-FPS מתרוצץ נגיד בין 80 ל-120 - זה עדיין יכול להציק, אפילו ש-80 נחשב הרבה מעל המקובל למשחקיות "חלקה". במקרה כזה הגבלה ידנית של ה FPS ל-80 תספק תחושה עקבית וזורמת יותר מאשר שה FPS קופץ כלפי מעלה.

עריכה: Art Tatum, מקריאה חוזרת של הפוסט שלך, התגובה שלי לא בהכרח רלוונטית :)

פורסם

לפני שנתיים הורדתי וניסיתי אותו בשביל אח שלי והייתה את אותה הבעיה בעוד כל שאר המשחקים רצו חלק.

FPS יציב אבל בתזוזה יורד לאיזה 20-30. זו בעיה של המשחק עצמו, אל תתרגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים