עבור לתוכן

האצת ביצועים בכרטיס מסך, למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מחשב נייד Sony Vaio VPC F12 KFX/B עם כרטיס מסך של GeForce GT 330M.

לבינתיים שיחקתי איתו NEED FOR SPEED Hot Pursuit ואני נהנה איתו כל רגע ורגע.

הבעיה היא: שיש למחשב הנייד הזה באג בחומרה, למרות שהורדתי עידכון לביוס דרך האתר של SONY לתקן את האג של החום של המעבד. זה לא ממש עזר. אפשר אולי לומר שהייתי משחק עד היום ב NFS חלק עד שהמעבד היה מתחמם יותר מידיי ואז המחשק התחיל לקרטע ואז פיתאום נכבה לי המחשב. אבל מאז העידכון של הביוס זה רק מקרטע ולא נכבה בנתיים.

אני חושב שיש יותר מידיי עומס על המעבד הראשי במקום שיעבוד על הכרטיס מסך.

השאלה היא: האם אתם מכירים כל מיניי תוכנות שיכולות להאיץ לי את הכרטיס מסך והביצועים של המשחק.

בינתיים עשיתי עידכון לביוס ועידכון לכרטיס מסך והתקנתי Directx 2011.

בתודה רבה לכם :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם, האם יש מישהו מכם שמבין.???

פורסם

1. זה DX11, לא DX2011. אין קשר לשנה. DX10 ממש לא יצא ב2010...

2. כל עוד מותקן על המחשב דרייבר תקין לכרטיס המסך, חלוקת העבודה בינו לבין המעבד נקבעת ע"י התכנות של המשחק, ולא שום דבר אחר. לא ניתן לכפות על המשחק להריץ פקודות מסויימות על כרטיס המסך במקום המעבד מבלי לשכתב את הקוד של המנוע הגראפי של המשחק (או לחפש מוד גרפי, שהוציא מישהו שכבר עשה את זה - למרות שזה קיים רק במשחקים מאוד מסויימים ולרוב בא לשפר את המראה, לא את הביצועים).

3. כרטיסי מסך בימינו עובדים מלכתחילה קרוב לגבול המעטפת התרמית שלהם. בכרטיס מסך של מחשב שולחני, שיפור של 20% בביצועים ע"י אוברקלוקינג נחשב לה-מ-ו-ן. בניידים לא תגיע לרוב גם לרבע מזה, כי האמור לגבי מעטפת תרמית נכון שבעתיים בניידים. חוץ מזה, המחשב שלך מתחמם גם ככה... אתה באמת רוצה לחמם אותו עוד יותר?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני מאוד מודה לך על העזרה. :)

רק מה שהיה לי מוזר זה ש Need For Speed Hot Pursuit 2 עובד לי על המחשב יפה אבל לוקח מלא כח מהמעבד, מוזר.

על כדי כך שהוא היה מתחמם על 90°c + עד שהוא היה מתנתק מעצמו ולא הצלחתי להדליק אותו עד שהכנסתי אותו למקרר (חחח)

עד שחקרתי קצת את העניין

וכמו שכתבתי כבר. רק גם שלאחרונה עשיתי שיחזור להתקנת ברירת מחדל של היצרן ובנוסף אני פתחתי את הנייד (עם קצת פחד בגלל שזה מחשב של 1000+$) ועם מפוח אוויר ייצא לי הרבה מאוד אבק.

לבנתיים המחשב פחות מתחמם 60°c לשימחתי. אבל אני עדיין מפחד להתקין עליו משחקים.

השאלה אם יש גם משהו פיזי מבחינת חומרה שאני יכול לנסות?

ושוב תודה רבה על העזרה :)

פורסם

משטח קירור...

פורסם
  • מחבר

משטח קירור חוץ ממה שיש לי?

איך?

פורסם

יש לך משטח קירור?...

זה נשמע לי מוזר מאד ותמוה שהמעבד שלך מגיע למצב כזה...הוא אמור לעבוד גם במאמץ מלא ללא יותר מידי בעיות אלא אם כן אין לו איורור טוב...

אני זוכר ששחקתי בנייד שלי גם שעות ולא היו לי יותר מידי בעיות...

ואם אתה אומר שפתחת אותו וניקית הרבה אבק ועכשיו הוא ב60 מעלות {אני מבין שבמאמץ} זה נראה לי תקין ולא צריך להיות לך חשש לשחק

באמת צריך לשים לב כי מצטבר אבק במאוור של המעבד וזה יכול להשפיע על הטמפרטורה לכן חשוב לנקות אותו מידי פעם

פורסם
  • מחבר

בא נגיד שלפני זה (איך שקיבלתי את המחשב) עבדתי איתו חלק אין בעיות. במשך חודשים שיחקתי ב NFS HP2 ולא היו בעיות. אבל הרבה פעמים אח"כ התחיל להיות לי רעש של מכונה (טרקטור) מהאזור של המאוורר מתיי שהייתי משחק עד שלאט לאט המחשחק גימגם ואח"כ יום אחד הוא פשוט הראה לי שהוא שבק חיים (או כך חשבתי) נכבה ולא הצלחתי להדליק....שמתי במקרר.... עבד....גימגם...חקרתי....ואז גיליתי...

באתר של סוני היה כתוב משהו על באג בביוס שלהם של CPU OverHeating עידכנתי את הביוס.....מאז המחשק רק גימגם...מירוץ אחד שתיים...גימגום המעבד היה על 94°c אבל לא נכבה המחשב מאז.....עשיתי במקום פירמוט את שיחזור לאימג' ברירת מחדל של החברה SONY.... ניהייה יותר נורמלי אבל עדיין לא התנקתי את NFS שוב..... מעבד 80-85°c אחרי עידכון ביוס...Recover pc to Factory Defatul.... ואז פתחתי את המחשב פיסית וניקיתי אותו..... עכשיו 55-62°c מקסימום בעבודה...ושוב לא התקנתי עדיין NFS מפחד שזה יקרה שוב...או שאני אמצא פיתרון....או שיהיה לי לקנות מחשב חדש...למרות שאני כבר התרגלתי למחשב הזה ואני כבר התחלתי לעבוד עליו ואפילו עם כל מה שהעמסתי עליו לא הזיז לו....עד הקטע ......:)

פורסם

לדעתי לא תיהיה לך שום בעיה... אם אתה אומר שאחרי הניקוי הורדת לו יותר מ20 מעלות אני חושב שאבק היה הבעיה...

בכל אופן תעשה מה שאתה רוצה

כל טוב

פורסם
  • מחבר

אוקי :) ותודה רבה על העזרה.

ואגב אם יש איזו דרך שאני יכול לעשות עוד מאוורר ואיך להתקין אני אשמח לדעת.

(אני לא יודע איך להרכיב מאוורר על נייד)

ותודה רבה על כל העזרה :)

פורסם

אני לא חושב שיש דרך להרכיב עוד מאורר על מחשב נייד אבל בכל אופן אין לי יותר מידי ניסיון עם העיניין הזה ואני לא יכול לעזור לך בנושא הזה ואני לא רוצה סתם להגיד דברים שאני לא בטוח בהם...

סליחה וכל טוב

בהצלחה

{בכל אופן המאורר המקורי אמור להספיק לכל הדעות לעניות דעתי ואין צורך להוסיף עוד אחד אם הוא תקין אלא רק לדאוג שהוא עובד בצורה תקינה ולא חסום ומאורר ולא לעבוד עם המחשב בסביבה חנוקה כמו על סמיכות וכדומה {אם העבודה היא לא מאסיבת וממושכת לא אמורה להיות בעיה}

ובכל אופן תמיד להיות עם היד על הדופק ולשמור על המחשב כמה שניתן

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים