עבור לתוכן

שאלות בנושא כונני SSD + חיבור 2 מסכים לנייד + אחריות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש בקרוב ויש לי כמה שאלות:

האם למישהו מכם יש ניסיון עם כונני SSD בניידים? אני מבין שיש שיפור גדול בביצועים אבל זה בא על חשבון התייקרות ניכרת במחיר הנייד וכמו כן נפח קטן יחסית של הכונן. האם שווה לחכות עוד כחודשיים-שלושה עד שירדו המחירים? האם יש חברות המציעות ניידים עם כונן SSD למערכת ההפעלה וכונן רגיל בנוסף? המלצות על דגמים ספציפיים / דברים שצריך לשים לב אליהם?

בנוסף, אני מתכנן לעבוד על 2 צגים במקביל. רציתי לדעת האם ניתן לחבר 2 צגים למחשב נייד? למיטב ידיעתי גם חיבור ה- HDMI החדש תומך רק בצג אחד ולא ניתן "לפצל" אותו. שמעתי על פתרון של חיבור צג אחד ב- HDMI וצג שני ב- VGA אבל זה לא אופטימלי בכלל.

האם אתם מכירים ניידים שבאים מלכתחילה עם 2 חיבורים למסך?

בנושא אחריות - מהי המדיניות כיום? איזה חברות נותנות אחריות לטווח זמן מקסימלי (עד 3 שנים)?

תודה מראש, עומר.

פורסם

האם למישהו מכם יש ניסיון עם כונני SSD בניידים? אני מבין שיש שיפור גדול בביצועים אבל זה בא על חשבון התייקרות ניכרת במחיר הנייד וכמו כן נפח קטן יחסית של הכונן.

כמו כמעט בכל תחום בחיים - משהו בא על חשבון משהו אחר...
האם יש חברות המציעות ניידים עם כונן SSD למערכת ההפעלה וכונן רגיל בנוסף?
יש מעט מאוד דגמים שמגיעים עם מקום לשני כוננים פנימיים, ואלה שכן - גדולים ויקרים. עם זאת, בחלק גדול מהמחשבים אפשר להחליף את הכונן האופטי במגירה שתאכסן דיסק קשיח נוסף (שצריך לרכוש בנפרד).

שמעתי על פתרון של חיבור צג אחד ב- HDMI וצג שני ב- VGA אבל זה לא אופטימלי בכלל. האם אתם מכירים ניידים שבאים מלכתחילה עם 2 חיבורים למסך?

זה לא אופטימלי, אבל לא נורא בכלל, וזה מה יש. אם ממש חשוב לך שתי יציאות דיגיטליות, אני לא מכיר ניידים עם שתיים הנייד עצמו, אך חלק ניכר מהדגמים העסקיים תומך בתחנת עגינה, ובתחנות המודרניות לרוב יש 2+ חיבורים (DVI, HDMI, DisplayPort).

בנושא אחריות - מהי המדיניות כיום? איזה חברות נותנות אחריות לטווח זמן מקסימלי (עד 3 שנים)?

כמעט כל חברה. לחלק מהחברות וחלק מהדגמים זה כלול בחבילת הבסיס, חלק יאפשרו לרכוש הרחבת אחריות בתוספת תשלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים