עבור לתוכן

יש לי 2 תשתיות בבית.. אני נחשב פראייר?

Featured Replies

פורסם

יש לנו 3 מחשבים בבית.. כאשר מחשב נייד אחד נמצא תמיד בממ"ד.

ניסינו בהתחלה לגלוש באופן אלחוטי.. אבל המחשב בממ"ד לא קלט טוב את האינטרנט.. ובכלל, לא אהבתי אינטרנט אלחוטי, הרבה ניתוקים ועצבים.

אז אמרו לנו שכדי שנוכל לגלוש באופן קווי בכל הבית, אנחנו צריכים להזמין חשמלאי להעביר כבל כלשהו בקיר.

התקשרתי לאיזה חשמלאי, אמר לי יעלה לעשות את זה משהו כמו 1300 ש"ח.. ויתרתי.

אז פשוט הזמנתי תשתית נוספת של הוט, וספק נוסף של נטויז'ן.

ככה שיוצא שבשביל שיהיה אינטרנט קווי למחשב הנייד שנמצא בממ"ד, אני משלם 60 ש"ח נוספים בחודש (40 להוט, 20 לנטויז'ן) על 2.5 מגה (שזה מספיק בשביל המחשב הנייד שם).

השאלה שלי- עדיף לי להמשיך לשלם 60 ש"ח נוספים בחודש בשביל אינטרנט בממ"ד, או עדיף לי להזמין חשמלאי כדי שיהיה אינטרנט קווי בכל הבית?

פורסם

זה שיש לך שתי תשתיות בבית לא הופך אותך לפראייר, זה תלוי בצורך של כל אדם. אם לך יש צורך בשתי תשתיות, אז זה בסדר.

למרות שלדעתי עדיף להשקיע פעם אחת סכום של 1300 שקלים, מאשר לשלם כל חודש 60 שקלים.

פורסם
  • מחבר

זה שיש לך שתי תשתיות בבית לא הופך אותך לפראייר, זה תלוי בצורך של כל אדם. אם לך יש צורך בשתי תשתיות, אז זה בסדר.

למרות שלדעתי עדיף להשקיע פעם אחת סכום של 1300 שקלים, מאשר לשלם כל חודש 60 שקלים.

השאלה אם שווה לקחת את הסיכון.. אולי האינטרנט אח"כ לא יעבוד כמו שצריך?

פורסם

בממ"דים יש לרוב תשתית של בזק. למה שלא תעבור לADSL?

60 ש"ח נוספים לחודש יצטברו ל-1300 ש"ח תוך פחות משנתיים. כמובן שתוכל למצוא אנשי מקצוע הרבה יותר זולים (למשל לבקש מ-HOT)

פורסם

תמיד תוכל לשים עוד ראוטר המוגדר כAP כדי להרחיב את טווח הקליטה.

פורסם

יש לי 2 תשתיות בבית.. אני נחשב פראייר?

רק אם אתה לא מחבר אותם לראוטר היודע להתחבר לשניהם במקביל לצורך יתירות, וכשאחד מהם מפסיק לעבוד אחד המחשבים שלך נתקע בלי אינטרנט.

אתה חצי הדרך מהמצב האידיאלי (למי שזה דרוש לו, או יכול להרשות לעצמו).

יש לך שלושה אפשרויות:

1) לעמוד במקום.

2) לעשות צעד אחורה ושני צעדים קדימה, לבטל את אחד מתשתיות האינטרנט, ולספק למחשבים אינטרנט דרך ראוטר עם רשת מקומית חוטית או אלחוטית.

3) לעשות 3 צעדים קדימה, לקנות ראוטר חכם, לחבר לו את שני תשתיות האינטרנט, ולחבר אליו את שלושת המחשבים בעזרת רשת מקומית חוטית או אלחוטית.

4) חזור להתחלה, אם עברת בדרך צלחה קבל 500 שקל.

פורסם

אתה מכיר את זה? ניסית?

יש לי כזה שקיבלתי מ- YES, זה עובד טוב (כבר כמעט שנה, ועוד לא נתקלתי בבעיה), אך שים לב שזה צריך להיות על אותה פאזה בבית, ולפעמים יש הפרעות שמורידות את המהירות של הקישור (תלוי בתשתית שלך).

פורסם
  • מחבר

בממ"דים יש לרוב תשתית של בזק. למה שלא תעבור לADSL?

60 ש"ח נוספים לחודש יצטברו ל-1300 ש"ח תוך פחות משנתיים. כמובן שתוכל למצוא אנשי מקצוע הרבה יותר זולים (למשל לבקש מ-HOT)

מה הכוונה לעבור לADSL?

ואיזה איש מקצוע לבקש מHOT?

פורסם
  • מחבר

יש לי כזה שקיבלתי מ- YES, זה עובד טוב (כבר כמעט שנה, ועוד לא נתקלתי בבעיה), אך שים לב שזה צריך להיות על אותה פאזה בבית, ולפעמים יש הפרעות שמורידות את המהירות של הקישור (תלוי בתשתית שלך).

ואם יש לי תלת פאזי?

פורסם
  • מחבר

רק אם אתה לא מחבר אותם לראוטר היודע להתחבר לשניהם במקביל לצורך יתירות, וכשאחד מהם מפסיק לעבוד אחד המחשבים שלך נתקע בלי אינטרנט.

אתה חצי הדרך מהמצב האידיאלי (למי שזה דרוש לו, או יכול להרשות לעצמו).

יש לך שלושה אפשרויות:

1) לעמוד במקום.

2) לעשות צעד אחורה ושני צעדים קדימה, לבטל את אחד מתשתיות האינטרנט, ולספק למחשבים אינטרנט דרך ראוטר עם רשת מקומית חוטית או אלחוטית.

3) לעשות 3 צעדים קדימה, לקנות ראוטר חכם, לחבר לו את שני תשתיות האינטרנט, ולחבר אליו את שלושת המחשבים בעזרת רשת מקומית חוטית או אלחוטית.

4) חזור להתחלה, אם עברת בדרך צלחה קבל 500 שקל.

מה הכוונה בסעיף 2- איך אפשר לספק רשת חוטית למחשב שבממ"ד גם?

ולא הבנתי את סעיף 3..

פורסם

ראוטר טוב יסתדר גם עם ממד, ואין סיבה שיהיו ניתוקים.

אתה יכול למשוך גם כבל לבד לממ"ד (במקום הכבל של הטלפון) וזהו.

פורסם

לא נכנסתי לעובי הקורה (pawn intended) לגבי איך תעביר כבל לממ"ד.

אני מניח שלקדוח חור בקיר הבטון זה לא הרעיון הכי טוב.

אפשר להעביר כבל בפינה בין הקירות לתקרה/רצפה ולהכניס כבל דרך חריץ הדלת אם אין לך צורך בסגירתה.

וכמו שהציעו קודם אפשר לנסות את הפיתרון דרך קווי החשמל. (גם זה פיתרון חוטי)

אם לא איכפת לך לעשות שקע קטן אולי אפשר גם להעביר כבל דרך מסגרת הדלת בלי לאבד את האפשרות לסגור אותה.

אולי מסגר או מישהו אחר בפורום יוכל לענות לך על זה.

בכל מקרה אפשרות 3 מבוססת על ראוטרים שמיועדים לעבוד עם שני תשתיות אינטרנט כדי לספק יתירות.

במקרה שאחד מהם נופל הראוטר ימשיך לספק אינטרנט דרך השני.

זה הפיתרון המושלם נגד בעיות זמניות של תשתית/ספק שיכולות להגיע לעשרות פעמים בשנה במקומות מסוימים.

כמובן שלא כל אחד צריך את זה או יכול להרשות לעצמו.

פורסם

ואם יש לי תלת פאזי?

אצלי רשת החשמל גם תלת פאזה, כפי שכתבתי אתה צריך לדאוג שהמתאם (על שני חלקיו), יחובר בשקעים שעל אותה פאזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים