עבור לתוכן

ביקורת לאוזניות MEElectronics A151

Featured Replies

פורסם

MEElectronics היא חברת אוזניות קטנה מקליפרוניה שככל הנראה לא ממש מוכרת בישראל (אך דווקא מוכרת לטובה בקרב האודיופילים), וזה לדעתי, ממש חבל.

החברה מתמחה בייצור אוזניות שנותנות תמורה מלאה למחירן, בקיצור, אוזניות משתלמות במיוחד. היום הביקורת שלי תעסוק בדגם הA151 שלהם.

289xylh.jpg

דגם ה A151 כולל בתוכו דרייברים מסוג ArmatureBalanced, דרייברים שידועים בכך שהם מפיקים את הצליל בדיוק כפי שהוא נועד להשמע. אלו אוזניות In Ear ולכן הן גם נועדו לאטום רעשים מבחוץ.

האוזניות אמורות להיות מולבשות מאחורי האוזן ("Over The Ear"), אך ניתן ללבוש אותן בנוחות בכל אחת מן הדרכים שנראות בתמונה:

us_pa_img_how_to_wear.jpg

נתונים טכניים:

דרייברים מסוג Balanced Armature

תחום תדרים: 15Hz-20KHz

רגישות: 111 dB

התנגדות: 27Ω

אורך כבל: 1.2 מטרים

סוג חיבור: 3.5 מ"מ

איכות הבנייה של כל חלקי האוזניות פשוט נהדרת. האוזניות עצמן מרגישות מאוד חזקות למרות שהן עשויות מפלסטיק. בתמונה הראשונה ניתן לראות את הכבל, שהדרך הכי טובה שמצאתי לתאר אותו היא "כבל צמה"(באנגלית "Twisted Cable"). כבלים מהסוג הזה מצויים בדרך כלל רק באוזניות יקרות יותר ולכן מגיע לMEE שאפו גדול על כך שהוסיפו אותו לA151. הוא מרגיש מאוד עמיד בגלל המבנה המיוחד שלו, לא מהכבלים שיקרעו אחרי מעט מאוד זמן. הפלאג מצופה בזהב ומרגיש די קשיח. אני אתן לאוזניות בפרמטר הנ"ל 10/10

העיצוב שלהן ממש יפה לדעתי, במיוחד חלקי הכרום בבתי הדרייברים, אך ניתן לראות ולהבין כי זהו לא התחום שבהן האוזניות מתמקדות. 8/10

האוזניות מגיעות עם האביזרים הבאים:

נרתיק קשיח קטן:

14t5tgo.j

וחמישה זוגות של אטמים בגדלים שונים:

33kaef6.jpg

האביזרים שמגיעים עם האוזניות הם כל מה שהייתי מבקש לקבל עם אוזניות אין איר, לא יותר ולא פחות. 10/10

נוחות: בגלל שעם האוזניות מגיעים חמישה זוגות של אטמים,כמעט ואין סיכוי שיהיה מישהו שלא ימצא את האטם שנוח לו. אני משתמש באטמי ה"זית" הקטנים והאוזניות מאוד נוחות לי (חשוב: יש לנסות את כל האטמים שמגיעים עם אוזניות In Ear להשגת נוחות מקסימלית) . בנוסף לכך, בגלל שאמורים ללבוש אותן מאחורי האוזן, אין כל חשש שהאוזניות יפלו או יחליקו מהאוזן, ומניסיון, הן נשארות במקום. למרות שמוצהר שהאוזניות אמורות להיות מולבשות מאחורי האוזן, אני ניסיתי אותן גם בשיטת הלבישה הרגילה והן עדיין היו נוחות. כשלובשים אותן מאחורי האוזן לא מרגישים את הכבל, הוא כל כך קל ונעים למגע. לסיכום, האוזניות נוחות מאוד. 9/10

בגלל שאלו אוזניות In Ear, אבדוק גם את רמת המיקרופוניות של האוזניות. באוזניות הנ"ל אין כמעט מיקרופוניות, בעיקר בגלל הכבל המצוין ובגלל שיטת ההלבשה מאחורי האוזן. 8/10

יכולת אטימה: עם האוזניות מגיעים חמישה סוגי אטמים, חלק מהם אוטמים יותר וחלק אוטמים פחות. אני הצלחתי להשיג עם אטמי ה"זית" הכי קטנים (שהיו הכי נוחים לי) אטימה טובה מאוד. כשאין מוזיקה, שומעים רק רעשים מאוד חזקים מבחוץ, אבל כשהמוזיקה מופעלת, אין שום סיכוי שרעשים חיצוניים יפריעו לחווית ההאזנה, שומעים רק את המוזיקה.בגלל יכול האטימה המצויינת אלו אוזניות שאידיאליות למקומות רועשים כמו: אוטובוס, רכבת, בית ספר ועד. אני נותן לאוזניות 8.5/10 בפרמטר הנ"ל רק בגלל שיש אוזניות אחרות שבהן ניתן להשיג אטימה טובה יותר.

והנה הגענו למאפיין הכי חשוב באוזניות, הצליל:

ה A151 מספקות באס ברור ובולט, אך לא מוגזם מדי, בדיוק במידה שצריך. באוזניות רבות אחרות נוהגים היצרנים לכוון את הדרייברים להפיק הרבה מאוד באס, "להפוך את הצליל לכיפי", אך במקרה הזה נראה כי היצרנים בחרו להשאר נאמנים לצליל האמיתי ולא "לפוצץ" אותו בבאס. אני לא אוהב שהבאס מאפיל על שאר הצלילים ולכן די אהבתי את החלק הזה בצליל של האוזניות האלו.

ה"Mids" נהדרים, נותנים לצליל הרגשה "גדולה". החלק הזה בצליל מפורט מאוד, אפשר לשמוע כל צליל קטן, הצליל מפורט ביותר.

ה"טרבל" קצת מחוספס,מאוד ברור ומפורט ביותר כמו יתר חלקי הצליל.

במת הצליל מאוד טובה, היאמרגישה גדולה ורחבה, כאילו אתה נמצא באולם גדול.

ה A151 לא זקוקת לשום הגברה חיצונית, האייפוד טאצ' שלי מצליח להגביר אותן בצורה טובה.

בקיצור, צליל מצויין, ברור ומפורט, מאוד נהנתי ממנו! 9/10 (דירוג הצליל הוא ביחס למחיר האוזניות).

המסקנות שלי הן שהאוזניות הללו נהדרות בכל הפרמטרים, ולעומת המחיר שלהן, הן משתלמות עוד יותר. בשילוב כל הפרמטרים שבחנתי, האוזניות מקבלות ממני 9/10

אני ממליץ בחום לקנות את האוזניות האלו! שוות קנייה!

ניתן לקנות את האוזניות מאתר החברה www.MEElec.com תמורת 75 דולרים. יש לציין כי האתר עושה משלוחים לארץ, שמהניסיון שלי, מהירים מאוד.

פורסם

ביקורת מצוינת. ממש התרשמתי מהאוזניות וממה שהם נותנים ובמחיר לא יקר.

באייביי הרצתי חיפוש ומצאתי אותם ב45 דולר(לא כולל משלוח), האם ידוע לך על קו של זיופים שקיים לדגם הזה? האם צריך להיזהר מלקנות אותם באיביי?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המחמאות!

לא ידוע לי על זיופים לאוזניות האלו, אפשר לקנות בלי פחד, למרות שאני עדיין הייתי מעדיף לקנות מהאתר הרשמי בשביל האחריות המצויינת שיש להם, שאני לא בטוח אם יכולה להיות ממומשת אם קונים מאיביי.

פורסם

סקירה מעולה ותתחדש! :xyxthumbs:

יש למוצרי החברה Value For Money אדיר, אבל הבעיה שלי איתם זה שהם מחדשים את הליין שלהם כל כך הרבה שזה לא נראה רציני.

פורסם

תתחדש, נראות טוב. חשבתי שזאת חברה סינית האמת.

אוזניות ראשונות? כשאתה אומר "צליל מפורט/מחוספס/רחב" וכאלה כדאי לתת התייחסות לרפרנס (אוזניות אחרות שאתה מכיר) כדי לשים את הדברים בפרורפרציה מסויימת.

פורסם
  • מחבר

לא, לא אוזניות ראשונות.

אני אגיד את זה ככה, אם אתה מכיר את הAKG K518, הסאונד של הMEE הרבה יותר טוב...

פורסם

לא קשה להתעלות על הסאונד של ה518, גם במחיר יותר נמוך ;D

פורסם
  • מחבר

לא קשה להתעלות על הסאונד של ה518, גם במחיר יותר נמוך ;D

חחחחח

השוואתי ביניהן בגלל שהן בערך באותו טווח מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים