עבור לתוכן

הקלטות ועיבוד מוזיקלי

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי חבר שמעוניין לקנות לפטופ, הוא מוזיקאי והוא נמצא הרבה בדרכים וגם בקרוב בחו"ל.

הוא מעוניין להשקיע X כסף. אבל בזמנו הפנוי הוא גם נורא אוהב משחקים וכו'

כנראה הולך לעבור עם קיובייס וכאלה

בכל אופן, השאלה היא כזאת,

I7 עם כרטיס מסף פחות חזק (יותר כוח מעבד, פחות כוח משחק), או I5 עם כרטיס מסך יותר טוב?

במילים אחרות, כמה כבד זה עיבוד מוזיקלי והקלטות עם התוכנות השונות זה למעבד? אני מניח שלא כמו עיבוד ווידאו וכו'

תודה מראש!

פורסם

אם השיקול הוא בין I5 ל-I7 אז זה מה שנקרא צרות של עשירים.

לא תהיה לו שום בעיה עם אף אחד מהמעבדים הללו. בעקרון עיבוד אודיו זה בהכללה משהו לא כבד בכלל, על אחת כמה וכמה כשמשווים את זה לעיבוד וידאו, שגם בשבילו דרך אגב שתי משפחות המעבדים הללו יספיקו בהחלט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

ומה לגבי RAM? יש לו חשיבות בנושא או בהסתכלות קדימה?

או שה4 הסטנדרטי עדיין הכי עדיף (הכוונה לאם עדיף 6 או 8)...

פורסם

זה מאוד תלוי באופי הפרויקטים שלו ובסביבת העבודה.

ההבדל בין המעבדים (ורצוי שתציין דגמים מסוימים כי יש הבדלים במיתוג בין מעבדיים ניידים ונייחים) הוא בגדול תמיכה ב-Hyper Threading שיש ל-Core i7, אבל שוב, בניידים המיתוג קצת שונה ולכן חשוב לדעת על איזה דגמים מדובר.

אני לא יודע כמה Cubase מנצלת HT או ריבוי נימים בכלל. וגם אם כן, מה המשמעות של זה עבור חברך (נניח, האם משמעותי לו לחכות עוד X זמן, בדרך כלל לא גדול במיוחד, עד לסיום הפעולה?). ייתכן שדווקא התוכנה מרוויחה יותר מתדר גבוה. צריך לברר קודם איפה בדיוק צווארי הבקבוק של התוכנות שבהן הוא משתמש בפעולות שאותן הוא מבצע.

באופן כללי מערכת מבוססת Core i5 היא המאוזנת והמשתלמת יותר אלא אם כן יש רווח מה-Core i7 שמצדיק את התוספת במחיר.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מאיפה אני מגלה כאלו דברים.

עצות מאיפה להתחיל?

וכמו כן, הדור החדש של מעבדי I5 הניידים, האם הוא כולו מרובע ליבה?

פורסם

אם חבר שלך משתמש מיומן בתכנה אמור להיות לו לפחות מושג כלשהו. אפשר להתייאץ גם בפורומים של Cubase תוך תוך ציון הפעולות שהוא מבצע כדי להכניס דברים להקשרם. אפשר גם לנסות להתייעץ בה בפורום 'תכנה'.

לגבי השאלה השנייה שלך, התשובה היא לא, אף אחד מהם אינו מרובע ליבות. גם לא כל מעבדי ה-Core i7M הם מרובעי ליבה.

רשימה מסמכת של הדגמים וכמות הליבות/נימים תוכל למצוא כאן (קרדיט ל-Wikipedia).

בכלל אני ממליץ לך להתייעץ על מחשב נייד מלא ולא רק על זהות המעבד משום שמחשב נייד, בניגוד לשולחני, קונים כמכלול ולא כאוסף רכיבים שיש לך שליטה מלאה על זהותו של כל אחד מהם. כך שיש עוד שיקולים מלבד זהות המעבד.

בגדול, סביר להניח שמעבד Core i5M (כפול ליבה עם ארבע נימים) יהיה הבחירה המאוזנת יותר מבחינת עלות-תועלת.

פורסם
  • מחבר

באשכול השני כבר נתנו לי פתרון בטווח המחיר שהוא מעבר לכל מה שדמיינתי ומשלב בצורה מצויינת בין שני העולמות.

תודה לך ולכל מי שעזר, הפינה סגורה.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים