עבור לתוכן

חיבור סאב של רכב בבית?

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי לדעת אם אני מצליח להשיג סאב וופר של חברת jbl עם הקופסה שלו והכל, (הסאב הוא אחד כזה שמרכיבים ברכב) אני יוכל לחבר אותו למגבר 5.1 ערוצים שלי של ימאהה? יהיו עם זה בעיות? מה ההבדל בין סאב כזה לסאב של מחשב?

פורסם

אין שום בעיה לחבר למגבר/רסיבר ביתי כל עוד יש תאימות מבחינת הספקים ועכבות

ואתה חייב לחבר את הסאב ליציאה מוגברת ורצוי שהרסיבר/מגבר יעביר תדרים נמוכים ליציאה זאת

פורסם
  • מחבר

מה זה יציאה מוגברת?

יש לי מאחורי המגבר חיבור עגול כזה (כמו בטלוויזיות של צהוב אדום לבן פשוט ברח לי השם של זה ), שרשום עליו woofer זה לא טוב?, צריך לחבר את זה לאחת היציאות של הרמקולים כאילו?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

בסאב של רכב התנגדות הסליל היא 4 אוהם ומטה .

יש לקחת בחשבון שהרסיבר אכן יורד להיתנגדות כזאת ,אם לא אז תצפה להיתחממות המגבר וכיבוי עקב עומס .

בפועל אתה לא תשמע כמו שצריך אם תחבר לאחת היציאות של הרמקולים ברסיבר,מכיוון שהמגבר מוציא full range (כלומר את כל התדרים)

וסאב אמור לנגן תדרים נמוכים .

יש אפשרות 'לחתוך' את התדרים עם קרוס אובר יעודי או בבניה עצמית אך זה דורש הוצאה כספית נוספת וידע באלקטרוניקה אם אתה בונה לבד .

היציאה ברסיבר שרשום עלייה 'וופר' היא קדם מגבר כלומר מעבירה אות 'חתוך' בתדר מסויים לסאב אקטיבי ביתי (סאב עם מגבר מובנה).

אין אפשרות לחבר ליצאה הזאת סאב ללא מגבר ,תצתרך עוד מגבר שיחובר ליציאת הוופר ואת הסאב (של הרכב)לחבר למגבר השני.

לדעתי זה קצת מסורבל ולא משתלם ,תקנה סאב וופר ביתי שמתחבר לרסיבר ותחסוך לך עבודה מיותרת,או שתחבר את הסאב רגיל

ותשמע רק 'בומים' בלי קשר למוזיקה .

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על התשובה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים