עבור לתוכן

RAID0 כן או לא? Adobe CS5.5- 720p youtube

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה, אני מתכנן מחשב חדש, ואשתמש בחבילת התוכנות CS5.5 לעריכת וידאו ליוטיוב.

עלתה האופציה של קניית שני כונני 500GB SATA3 ויצירת מערך של RAID0.

את יתרונות ה READ\WRITE הבנתי, אבל, בהנחה שאני לא כל כך צריך לעמוד ב"לוח זמנים" נוקשה- כמה זה באמת תורם לעבודה? כמו כן הבנתי שזה מוריד את הביטחון של המידע- מכיוון שאם HD אחד הולך, כל המידע על שניהם הלך לי? מה עושים במצב כזה? אין לי כרגע אפשרות גיבוי חיצוני של כל המידע שלי..

האופציות העומדות בפני הן:

1) קניית HD אחד חדש SATA3, ושימוש ב HD ישן SATA1 בתור פח זבל לכל אוסף המדיה שלי, שלא בשימושי עריכה או בשימוש יומיומי.

2) קניית SSD למערכת הפעלה ותוכנות + HD SATA3 לכל שאר הדברים.

3) קניית שני HDים חדשים SATA3 ושימוש ב RAID0.

מה לדעתכם אני צריך לבחור? אני לא עורך וידאו לפרנסתי- רק מעוניין להעביר וידאו ממצלמת DV, ולערוך אותו לקליפים של 3-4 דקות, באיכות 720P ליוטיוב.

בנוסף האם יש אפשרות לעבוד בפרימייר עם וידאו שהוא COMPRESSEDולא קבצי AVI ענקיים, כדי להקל על המחשב, ולהימנע מהצורך בRAID0.אם כן, איך מומלץ לייבא את הקבצים מהמצלמה, או לאיזה פורמט להמיר אותם?

ואיך אני פותח פרויקט פרימייר שיאפשר עבודה עם קבצים כאלה, ולא ינסה לרנדר לי, או לכתוב לRAM קבצים ענקיים?

תודה גדולה לכל מי שיעזור.

פורסם

אתה לא חושב שאתה קופץ מעט מעל הפופיק בשביל קליפים של 3-4 דקות באיכות 720P?

בכל מקרה לא משנה כמה המחשב שלך יהיה מהיר בסוף תמיד תיתקע על ההעלאה ליוטיוב

פורסם
  • מחבר

א. יכול מאוד להיות שאני קופץ מעל הפופיק ובשביל זה אני מתייעץ כאן אם מביני עניין.

ב. אני תמיד יכול להעלות ליוטיוב במהלך הלילה או כשאני מחוץ לבית

ג. אני לא רוצה להתפשר על מפרט שבסופו של דבר אני אתקע עם RENDERING, לא אוכל לערוך קבצים גדולים, או שהתוכנה תיתקע חדשות לבקרים, כמו שקורה לי עכשיו (אמנם על מערכת חלשה וישנה בהרבה, אבל בכל זאת)

בקיצור אם אני מנסה לקרוא בין השורות, אתה ממליץ ללכת על HD אחד חדש, ולקוות שזה יספיק לשימושים הצנועים שלי?

פורסם

עדיף לקחת כונן בעל מקום אכסון גדול (כלומר לא SSD) מאשר לקחת כונן קטן או RAID0 (סיכון) כמובן לא לשכוח את החשיבות של כמות זיכרון ומעבד רב ליבתי בזמן רינדור

בנוסף קיים עניין השימוש בכרטיס מסך כמעבד כללי לNVIDIA יש את הCUDA שלה (שאני יודע שנתמך) ולATI לא ראיתי איזשהי תמיכה מעניינת

פורסם

זה לא משנה איזה כונן אתה לוקח.. אין לו משמעות מבחינת ביצועי רינדור, שיפור במעבד וזיכרון יתן לך הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אז אמיר, למה באתר של אדובי, ובעוד הרבה אתרים אחרים, מומלץ על RAID0 לעבודה עם קבצי וידאו UNCOMPRESSED גדולים?

ועוד שאלה, האם פורמטי הוידאו MP4 ו.. MTS זה משהו שאפשר לעבוד איתו בקלות בפרימייר, ללא RAID0?

זה הקבצים שאני מוציא ממצלמת הוידאו שלי..

פורסם

באתר של אדובי גם כתוב שכדאי להשתמש בכרטיסי QUADRO....

אם תשקיע רק בכונן(או כוננים) מהירים אתה עדיין תשאר עם צוואר בקבוק משאר רכיבי המערכת שלך... אתה צריך להגיע לאיזון של המערכת

פורסם

שמע, פותח הדיון, נראה לי שכבר לא נשארו פורומים לפתוח את הדיון הזה :)

ואני לא בא חלילה להגיד נו נו נו, פשוט לא נראה לי שתקבל תשובה חותכת

לענין שאתה כ"כ רוצה לברר. אני ער לעובדה שמה שנאמר כאן, די עומד

בסתירה לנאמר בפורום המפרטים, אממה, כאן הרי לא קיבלו את המפרט

במלואו :nono: .

על כן, אציע לך את האפשרות הבאה, נוסף לאלה שכבר הצעתי.

תתחיל עם דיסק אחד, תראה מה קורה, אתה כן / לא מרוצה.

בהתאם לתוצאה, תנסה להשאיל / להשיג עוד כונן

ולבצע את הרייד ( אני יודע, שוב להתקין וכו' , אבל... ).

אולי בכלל תהיה מרוצא עם דיסק אחד ? בסופו של דבר אתה לא בא

לערוך את "טיטניק" :)

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

וואלה KAKADU, זו גם ההרגשה שנבנתה בי ביומיים האחרונים. יאלה FUCK IT, עשיתי RESEARCH OVERKILL.

הגיע הזמן לקנות מחשב. תודה גדולה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים