עבור לתוכן

המלצה ללוח אם H67, DVI, USB3 SATA3 עד 550 ש"ח אם צריך

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה!

אני זקוק ללוח אם עבור מעבד i3. אני עתיד להשתמש ביכולותיו הגרפיות של המעבד לכן אזדקק ללוח מבוסס H67.

התקציב שברשותי הוא עד 550 ש"ח. אך רצוי לנצל את כולו רק אם יש צורך בכך.

המחשב ישמש כמחשב לשימושים כלליים ומולטימדיה בעיקר. ואולי מדיה סנטר בעתיד. לכן חשובות יציאות כמו DVI VGA ו-HDMI.

יש לי דרישה ליציאות USB 3, SATA 3, ושיהיו עצמאיות (NATIVE).

כמו כן גם PS/2 וכמה שיותר חריצי הרחבה לצורך הוספת כרטיס קול וכדו' ובכלל לצורך שדרוגים עתידיים בסבירות גבוהה.

אין לי צורך בתמיכה של הלוח ב-SSD ו-FIREWIRE אך אם יש, לא יזיק.

אם יש אפשרות בגבולות התקציב שלי ללוח שתואם גם ליציאות 3 USB בפרונט של המארז, זה יהיה מעולה.

בכלל תמיכה בתקנים מתקדמים וחדשים בגבולות התקציב כמובן, תתקבל בברכה.

תודה רבה!

פורסם

גם עם לוח H61 אפשר להשתמש בכרטיס מסך המובנה.

כנראה שהלוח היחיד בארץ שעונה כמעט על כל הדרישות שלך הוא GA-HA65M-UD3H-B3 של גיגהבייט

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790147

יש לו DVI VGA ו-HDMI

יש לו SATA3 + USB3, רק שהבקר SATA לא מובנה בערכת השבבים אלא זה בקר נפרד של מארוול, לוח עם בקר USB3 מובנה בשבב אין ל 1155. (אם זו הכוונה שלך בNative)

יש לו חיבור Header פנימי לUSB3 בקדמת המארז.

כולל PS/2 אחד

PCIEX 16

2PCI

1 PCIEX1

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

בכל אופן, אני מעוניין ב-H67 בלבד.

פורסם

שלושה לוחות מומלצים בקטגוריית לוחות ה-H67 האם ASRork H67M ו-H67M-GE, כמו גם BLKDH67BL ו-BLKDH67CL של Intel.

אבל לא ממש הבנתי חלק מהדרישות שכתבת.

אני זקוק ללוח אם עבור מעבד i3. אני עתיד להשתמש ביכולותיו הגרפיות של המעבד לכן אזדקק ללוח מבוסס H67.

כפי שאמר {Rubi} אתה לא חייב ערכת שבבים H67 בשביל זה.

המחשב ישמש כמחשב מולטימדיה. ואולי מדיה סנטר בעתיד. לכן חשובות יציאות כמו DVI VGA ו-HDMI.

שווה לך לדעתי לבחון את פלטפורמת FM1 של AMD, סביר להניח שהיא תשתלם לך יותר.

יש לי דרישה ליציאות USB 3, SATA 3, ושיהיו עצמאיות (NATIVE).

מה הכוונה בעצמאיות? מובנות בערכת השבבים? אם כן, אז כפי שכתב {Rubi} אין לוחות לפלטפורמה עם בקר USB 3.0 מובנה בערכת השבבים, אלא רק בקרי הרחבה.

כמו כן גם PS/2 וכמה שיותר חריצי הרחבה לצורך הוספת כרטיס קול וכדו' ובכלל לצורך שדרוגים עתידיים בסבירות גבוהה.

PS/2 בדרך כלל יש חיבור אחד. מה זה כמה שיותר חריצי הרחבה? מאיזה סוג, מה אתה מתכנן להתקין בהם ולכמה אתה זקוק?

אין לי צורך בתמיכה של הלוח ב-SSD.

אז למה חשוב לך חיבור SATA 6Gb/s (מה שמכונה SATA3)?

אם יש אפשרות בגבולות התקציב שלי ללוח שתואם גם ליציאות 3 USB בפרונט של המארז, זה יהיה מעולה.

דרישה קצת מורכבת כי בלוחות SB מדובר בתכונת Premium והלוחות שמכילים אותה בדרך כלל עולים הרבה יותר מהתקציב שלך ומאוד מיותר לשלם כל כך הרבה רק עבור זה. תמיד אפשר לנתב באמצעות כבל מאריך או רכזת USB ולאלתר יציאות בקדמת המארז (או במקום נוח אחר בסביבת העבודה).

בכלל תמיכה בתקנים מתקדמים וחדשים בגבולות התקציב כמובן, תתקבל בברכה.

לא ממש ברור למה אתה מתכוון. אם תוכל לתת דוגמה להתקן מתקדם וחדש זה יעזור להכניס את הדברים להקשר הנכון.

הלוח ש-{Rubi} קישר אליו מכיל על-פניו את כל מה שאתה מבקש, רק קח בחשבון שלא מספיק לך USB 3.0 F_Header אתה גם צריך מארז מתאים שיתחבר לשם.

פורסם
  • מחבר

1) לאחר שקראתי קצת בנושא, אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין H67 ל-H61, חוץ מזה ש-H67 יותר מתקדם מבחינה כלשהי. ולדעתי ההבדל במחיר זניח.

2) אשמח לקבל דוג' לדגמים ספציפיים של מעבדי AMD שהתכוונת אליהם.

3) קשה לי לנסח את כוונתי במילה עצמאיות. קראתי שיש כמה סוגים של חיבורים. כאלה שאיכשהו מתחברים בצורה מסויימת ללוח האם אבל לא מגיעים למלוא הפוטנציאל שלהם מבחינת מהירות (וגם באים על חשבון חיבור אחר) ולעומת זאת כאלו שמחוברים בצורה אחרת שכן מגיעה למהירות המקסימלית. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא.

4) אני פשוט מעוניין בשדרוג עתידי והוספה של כרטיסים מסויימים בעתיד. לדוג' כרטיס מסך וקול וכדו'.

5) לגבי ה-SSD טעיתי. התכוונתי שכרגע לא חשוב לי נושא ה-SSD אך בעתיד כנראה שאשתמש באחד ולכן חשוב לי שיתמוך ב SATA 3.

כדי לתמוך ב-SSD צריך עוד פיצ'ר בלוח?

6) מה זה לוחות SB? בסך הכל כנראה שאקח מארז עם יציאה קדמית וחבל שהיא לא תנוצל. למרות שUSB3 בפרונט לא בראש סדר עדיפויותי.

7) תקנים מתקדמים - כל דבר כמו USB3 SATA3. אני פשוט לא מכיר את כולם. במילים אחרות שפשוט יתאים כמה שיותר לחיבורים חדשים שנכנסים לאט לאט לשוק...

תודה רבה!

פורסם

1. כל ערכות השבבים מסדרה 6 הן זהות רק ממותגות שונות. ערכות השבבים H61 ו-H65 לא מכילות בקר SATA 6Gb/s ובדרך כלל גם לא בקר הרחבה USB 3.0 כי מבחינה מיתוגית עליהן מבוססים לוחות זולים יותר.

2. לדוגמה (החנות נבחרה אקראית):

AMD A4 3400 2.7Ghz 65W HD6410D Socket FM1 Box, יחידות 1

₪369

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3244

ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1, יחידות 1

₪393

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3039

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪762

מעבד Fusion של AMD בעל שתי ליבות וליבה גרפית. אם יש לך תקציב גבוה יותר אז תוכל לקנות גם מעבד משולש או מרובע ליבות מאותה סדרה, אם כי עבור HTPC אין צורך ביותר ממעבד כפול ליבה.

בהשוואה ל-Core i3 שלגביו שאלת, הביצועים בתדר זהה על ליבה בודדת של מעבד ה-Llano נמוכים מאלה של ה-Core i3, ואילו ביצועי הליבה הגרפית עדיפים על זה שב-Core i3.

מבחינה מעשית אין להבדלים האלה משמעות. עבור HTPC כל מעבד כפול ליבה מודרני מספיק ולכן שני המעבדי םהאלה יתפקדו מבחינתך באופן זהה והיתרון היחסי של ה-Core i3 לא יבוא לידי בפועל, ועל אותו משקל גם ההבדלים בין הליבות הגרפיות לא יבואו לידי ביטוי בפועל (שתיהן תומכות בהאצת חומרה).

ההבדל העיקרי הוא בלוח האם. הלוח האם לפלטפורמת FM1 עשיר מעט יותר בתכונות (בקר USB 3.0 כחלק מערכת השבבים, כל חיבורי ה-SATA הם 6Gb/s. מכיל שני חיבורי PS/2. חסרונות יחסיים של הלוח הם שהוא לא מכיל יציאת DVI (רק HDMI ו-VGA) ויש לו כמות מצומצת יחסית של חריצי הרחבה (אבל אמורים להספיק) ואין חיבור USB 3.0 קדמי. כל זה הופך אותו למשתלם מאוד כי אתה מקבל פה הרבה (אלא אם כן אחד מהחסרונות ממש משמעותי עבורך) במחיר נמוך. יש כמובן גם לוחות יקרים יותר ויותר עשירים בתכונות (חריצי הרחבה, זכרון). תחפש לוחות המבוססים על ערכת השבבים A76.

עוד אפשרות אם אתה מחפש להוזיל עלויות בפלטפורמת Intel היא לקנות Pentium G6xxx עם לוח מתאים.

4) למה שתצטרך כרטיס גרפי עבור HTPC? גם אם תצטרך וכל עוד ממשק החיבור לא יוחלף תוכל לעשות את זה. עבור כרטיס קול לדעתי מספיק חריץ PCI או PCIex1. אין טעם לקנות סתם לוח מלא בחריצי הרחבה (=לשלם יותר) אם אתה לא יודע בוודאות שאתה זקוק להם.

5) SSD זה התקן אחסון בממשק SATA. כל מה שאתה צריך זה בקר SATA. כמובן שכדי להפיק את המרב עדיף SATA 6Gb/s, אבל SSD יעבוד גם בחיבור SATA 3Gb/s. כמה הוא יוגבל ואם זה משמעותי זה כבר תלוי בסוג הכונן.

6) SB = Sandy Bridge הארכיטקטורה האחרונה של Intel לשוק הצרני (תושבת 1155) שלגביה שאלת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המחכימה והמפורטת!

לא מצאתי צ'יפסט שנקרא A76, אך מצאתי לוח עשיר מאוד בפיצ'רים שאם אני לא טועה כולל את כל מה שחיפשתי,

http://uk.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3929#ov

הוא נמכר בארץ ב-550 ש"ח. עכשיו רק נשאר לחפש מעבד שמגיע לרמה של i3. חשוב לי שיהיה כפול ליבה ועם ביצועים כמה שיותר גבוהים.

אפילו אם כרגע אני לא צריך את זה, אין לי בעיה להוציא על זה עוד קצת כסף.

תודה רבה!

פורסם

התכוונתי לערכת שבבים A75 כמובן (טעות הקלדה).

תלוי איך אתה מגדיר "ביצועים של Core i3". ל-Core i3 יש עדיפות בביצועים בתדר זהה על-פני ליבה בודדת בהשוואה למה שיש ל-AMD להציע.

במחיר (פחות או יותר) של Core i3 אתה יכול לקנות מעבד משולש או מרובע ליבות של AMD שאם משווים תפוקה כללית כשכל הליבות בעומס משתווה ובמקרים מסויימים עדיף על ה-Core i3. רק שב-HTPC מדובר במצב תיאורטי כי זאת לא סביבת עבודה שנהנית מריבוי נימים כך שאלא אם כן אתה מתכוון גם לקודד, לא תגיע למצב שבו כל הליבות יימצאו בעומס.

הנקודה היא שעבור HTPC אתה לא צריך "ביצועים" וכל מעבד כפול ליבה מודרני (כלומר כל מעבד מהשלוש-ארבע שנים האחרונות) יספיק. ל-Core i3 יש את טכנולוגיית ה-HT שהיא לגמרי מיותרת ל-HTPC ומכיוון שהוא מעבד שנעול ל-OC זה היתרון היחיד שלו על פני ה-Pentium G (אלא אם כן אתה ממש זקוק לתדר הסטוק הגבוה יותר של ה-Core i3 באופן שמצדיק את המחיר הגבוה יותר משמעותית שלו). לכן אם כבר, עבור HTPC מבוסס פלטפורמת Intel הייתי ממליץ יותר על אחד ממעבדי ה-Pentium G כגון ה-Pentium G620.

אם תסביר לאיזה שימושים אתה חושב שאתה זקוק לכוח עיבוד מסוים (נניח אם אתה מתכוון לקידוד), אולי ניתן יהיה לענות לך באופן יותר מדויק.

פורסם
  • מחבר

אם תסביר לאיזה שימושים אתה חושב שאתה זקוק לכוח עיבוד מסוים (נניח אם אתה מתכוון לקידוד), אולי ניתן יהיה לענות לך באופן יותר מדויק.

שוב תודה על ההסבר המפורט!

המחשב בעקרון מיועד לשימושים כלליים ומולטימדיה...

מנסיון העבר שלי אני כן עושה מדי פעם משחק עם פורמטים של וידאו וקבצי אודיו כמו RIPPING וכדו' אבל לא ממש עריכה כבדה...

כנ"ל עם קבצי RAR ZIP וכד'...

בכללי הצורך העיקרי הוא עבודה על כמה תוכנות במקביל כמו לדוג' אקספלורר עם כמות רצינית של טאבים פתוחים וברקע סרט HD עם תוכנות שיתוף קבצים למשל... אני מעוניין בכוח עיבוד וזכרון שלא רק ישרוד את המצב הזה אלא יוכל לתפקד איתו מצויין באופן קבוע...

ותמיד אני מעוניין להשאיר מרווח נשימה למידה והכוח שאצטרך מהמעבד יגדל...

תודה רבה!

פורסם

עבודה משרדית (דפדפן וכדומה) רחוקה מלהיות משימה תובענית שעבורה אתה זקוק לכוח עיבוד מיוחד.

כל מעבד כפול ליבה מודרני מספיק.

לגבי הזכרון, זה כבר תלוי בכמות התוכנות שפתוחות במקביל ובצריכת הזכרון שלהם. אין פה ממש כלל אחד ואחיד לכולם, כל משתמש עם התוכנות שלו ודפוסי העבודה שלו. אם מה שתארת הוא שימוש מייצג, אז אתה יכול להסתפק עפילו ב-2GB של זכרון ככל הנראה, אך מכיוון שמחירי הזכרון כל כך נמוכים וכדי להשאיר לעצמך מרווח בטיחות, לא על 4GB.

פורסם
  • מחבר

עבודה משרדית (דפדפן וכדומה) רחוקה מלהיות משימה תובענית שעבורה אתה זקוק לכוח עיבוד מיוחד.

כל מעבד כפול ליבה מודרני מספיק.

לגבי הזכרון, זה כבר תלוי בכמות התוכנות שפתוחות במקביל ובצריכת הזכרון שלהם. אין פה ממש כלל אחד ואחיד לכולם, כל משתמש עם התוכנות שלו ודפוסי העבודה שלו. אם מה שתארת הוא שימוש מייצג, אז אתה יכול להסתפק עפילו ב-2GB של זכרון ככל הנראה, אך מכיוון שמחירי הזכרון כל כך נמוכים וכדי להשאיר לעצמך מרווח בטיחות, לא על 4GB.

אין צורך להשאיר גם מרווח בטחון לטובת כוח העיבוד? כמו שאני מכיר את עצמי רצוי שאעשה זאת...

מבחינת תקציב אין לי בעיה להשקיע עוד קצת כסף (100 ש"ח +/-) לטובת מעבד AMD חזק יותר עם יכולת עיבוד גבוהה משל i3 ופוטנציאל OC שלא קיים בכלל ב-i3, שלא לדבר על יכולת העיבוד הגרפית שלהם שבכל מקרה עוברת את i3.

כמו כן, מלכתחילה התכוונתי ללכת על 4GB זכרון.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520965.20

שני הדיונים האלו הגיעו לאותה נקודה איכשהו.. כנראה שהייתי צריך לפתוח דיון אחד לכל הפלטפורמה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים