עבור לתוכן

עזרה בבנית קופסה לסאב וופר (לבית)

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי שתי רמקולים של 8" של חברת peerless רציתי לשאול דבר ראשון איך אני יודע בכלל אם זה רמקול שיכול לשמש כסאב בכלל? (קיבלתי אותם מחבר והוא לא יודע של מה הם)..

חיברתי אותם למגבר ביתי ליציאה של הסאב והם נשמעים טוב אבל רציתי עוד חוות דעת ממכם..

עוד משהו שאני בונה את הקופסה באיזה עץ כדאי להשתמש? יש לי את הסוג עץ כמו שבבים דחוסים ביחד זה טוב? (אני יביא לינק לתמונות של הסאב והעץ)..

תודה מראש!

תמונות:

https://picasaweb.google.com/dvirper3/SubwooferBox#

פורסם

הרמקול ניראה במצב מצויין,אני לא מקצועי בעניין,לי יש כמה רמקולים בסגנון,ואני מתכוון ללכת על עץ,

בסיגנון,העץ הרוסי הישן,בסיגנון עץ שניזרק לד הפחים,או ללכת לבניה אחרת סיגנון זה תראה,

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

רעיון מגניב אבל קשה לביצוע..

העץ שהבאתי טוב לבניית סאב?

פורסם

לכל הפחות יש לך רכיבים של חברה טובה. בלי לדעת את הנתונים הטכניים שלהם קשה לדעת עד כמה הם טובים לסאב-וופר.

מבחינת חומר לבנייה, MDF נחשב לבחירה מוצלחת. הוא נוח מאוד לעבודה ויחסית חזק.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה..

עכשיו העץ שיש לי לא טוב? אני מעדיף להשקיע כמה שפחות כסף..

אני יכול להשיג ככה :

עץ כמו שיש בתמונה שנתתי

או עץ כמו של ארונות/שידות..

MDF זה עץ יקר? ניתן להשיג בכל נגריה או שזה עץ יחסית לא מוכר?

פורסם

בארונות משתמשים בדר"כ במלמין, זה חומר חלש מאוד ומאוד לא מומלץ. MDF הוא חומר יקר יותר ממנו, אבל לא יקר כמו עץ מלא. זה חומר שניתן להשיג בכל נגריה. העץ שיש לך כרגע נראה כמו חומר יחסית רך, לא בחירה טובה במיוחד לסאב-וופר.

אני ממליץ לך לחפש קצת בגוגל, לכל הפחות זה ייתן לך כמה רעיונות לבנייה (יש צורך בלוחות פנימיים לחיזוק התיבה אחרת התיבה תנגן יותר מדיי).

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת לוחות פנימיים? כאילו בתוך התיבה לעשות מחיצות? את זה אני יודע שצריך לעשות השאלה כמה איך ובאיזה אורך.. יש לזה דרך של חישוב מסויימת?

פורסם
  • מחבר

סליחה על הדאבל אבל פשוט רציתי לדעת עוד משהו..

את הרמקולים אני מחבר ליציאה של הסאב במגבר וזהו? או שצריך לבנות איזה מעגל מסויים<?

פורסם
  • מחבר

הקפצה מישהו?

פורסם

סליחה על הדאבל אבל פשוט רציתי לדעת עוד משהו..

את הרמקולים אני מחבר ליציאה של הסאב במגבר וזהו? או שצריך לבנות איזה מעגל מסויים<?

אם זה מגבר/רסיבר סטנדרטי, אז לא צריך שום מעגל והמעגל להעברת התדרים הנמוכים נמצא בתוך המגבר (בחלק מהמגברים יש לפעמים גם פוטנציומטר שבורר בתחום התדרים כלפי מטה). תבדוק שרשים שזו יציאה לסאב-וופר. שני דברים שעלולים לצוץ:

1)אם זה מגבר זול או סתם לא סטנדרתי, אז יכול להיות שהוא מצפה שתחבר לו ביציאה סאב-וופר אקטיבי (עם הגברה עצמית). ז"א הוא יוציא רק סיגנל לא מוגבר ואז כמובן לא תשמע יותר מאשר לחישה. (תוכל לבנות מעגל הגברה זול/יקר לשיקולך).

2)אם זה לא רמקול שנועד להיות סאבוופר, אז הוא יגמגם בתדרים הנמוכים יותר. אם יש את אותו פוטנציומטר (או תפריט תוכנתי דרך השלט של הרסיבר) תתאים אותו עד לרוויה של הרמקול שלך. אם אין כזה אז אם זה ממש יהיה מורגש, תוכל לבנות מעגל פשוט שיעזור לך להפחית רעשים על חשבון דיוק ותחום תדרים.

פורסם

א. לוחות פנימיים הכוונה היא ללוחות שיחזקו את התיבה. בדיוק כפי שלא בונים בניין בלי עמודים לתמיכה.

ב. לכל דבר יש חישובים, כמו גם לנפח התיבה וכו'. אבל בשבילם צריך לדעת את הנתונים של הרכיבים. יש ספרים שלמים בנושא.

ג. אתה חייב מגבר וקרוס אובר. הקרוס-אובר דואג לשלוח אליו רק תדרי באס (בדר"כ אין צורך לחתוך גם מלמטה), המגבר יכול להיות מגבר של רסיבר ויכול להיות מגבר חיצוני. בדר"כ מגבר של רסיבר קולנוע ביתי הוא דיי גרוע. מגבר לבאס צריך יחסית הרבה זרם וזו לא תכונה של מרבית הרסיברים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשתיכם!!

ל matan007 : "אם אין כזה אז אם זה ממש יהיה מורגש, תוכל לבנות מעגל פשוט שיעזור לך להפחית רעשים על חשבון דיוק ותחום תדרים." אתה יכול לפרט טיפה יותר על המגעל הזה?

ו Anatoli : הקופסה בפנים צריכה להיות חלולה? ז"א ראיתי שרטוטוים שבפנים יש מחיצות כאלה שכאילו גורמות לזרימת אוויר שונה או משהו..

דוגמא לקופסה שחשבתי לבנות עם המחיצות:

http://www.diamondaudio.com/PDF/current/WiringEnclosures/Dual8VentedEnclosure.pdf

המחיצות האלו נחוצות? או שאני יכול לשים קופסה חלולה וזה יספיק לי?

תודה מראש וסליחה על החפירות פשוט אני מתחיל את הכל בחנוכה שיש לי קצת חופש.. תודה!

פורסם

אפשר לעשות קופסא עם מחיצות ואפשר קופסא ללא מחיצות (אבל עם חיזוקים בכל מקרה). בדר"כ ממלאים את הקופסא במגוון חומרים (יש חומרים שמיועדים בדיוק למטרה הזו, אתה יכול לבדוק לדוגמא ב-madisound).

אני ממליץ לך בחום להיכנס לגוגל ולחפש מידע בנושא (רובו כמובן באנגלית). במצב הנוכחי יש לך מעט מאוד ידע. ככל שתצבור יותר יידע תוכל לבנות תיבה טובה יותר.

פורסם

תודה רבה לשתיכם!!

ל matan007 : "אם אין כזה אז אם זה ממש יהיה מורגש, תוכל לבנות מעגל פשוט שיעזור לך להפחית רעשים על חשבון דיוק ותחום תדרים." אתה יכול לפרט טיפה יותר על המגעל הזה?

מדובר על מסנן מעביר פס (BPF) לכל רמקול יש את התחום תדרים שלו...למשל סאב וופר אופייני עובד על התחום התחתון שנע בערך בין 20-200 הרץ. עכשיו ככול שהסאב יותר איכותי הוא יודע להתמודד עם תדרים נמוכים יותר ככה למשל בתקן THX סאב מוגדר לתדרים עד 80 הרץ. שככול שאתה תוחם את הסאב בתחום התחתון יותר, אתה באמת נותן לו לטפל בתדרים נמוכים שהם בעלי סאב ונפח חזק. לא כל סאב יודע להתמודד עם תדרים שהם פחות מ- 30 הרץ (צריך סאב איכותי לזה). אותו תחום שאתה מחליט שהרמקול שלך יידע להסתדר איתו נגיד בין X ל- Y הרץ נקרא רוחב הפס של מסנן מעביר פס. אז אתה צריך לבנות מסנן כזה כאשר אצלך המטרה היא לעלות את התחום התחתון עד לתדר המינימאלי איתו יצליח לעבוד הסאב ללא עיוותים או חירחורים. יש מלא דרכים לממש את המעגל הזה (למעשה זה LFP+HFP) אחת מהן בתמונה. יש מעגל כזה שהוא אקטיבי לחלוטין (ללא נגדים) והוא טוב יותר ויש גם שירשורים של מעגלים פשוטים יותר שבהם יש יותר דיוק. העניין הוא שהמעגל אומנם פשוט אבל לפי מה שהבנתי אצלך המגבר מוציא אות מוגבר לסאב...בדר"כ נהוג לבנות את המעגל לפני שלב ההגברה ואז להגביר מימנו. אצלך זה אומר שתצתרך לפתוח את המגבר ולחפש את האות לפני שהוא עובר הגברי...זה אפשרי אבל תלוי למי ואיך (אני לא הייתי מתעסק). אז האופצייה שנארה היא לבנות מעגל מעביר פס שיעמוד בהספקים גם אחרי הגברה..זה לא יעיל בכלל וגם יידרוש רכיבים גדולים ויותר יקרים שדורשים אוורור טוב..אבל זה פשוט יותר ולכן אני לא מציע לך מימוש מסובך יותר למעגל.

בלינק תמצא הסבר לחישוב התדרים והפעולה של המסנן:

http://www.electronics-tutorials.ws/filter/filter_4.html

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים