עבור לתוכן

קונה רמקולים ולא מבין למה צריך רסיבר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לקנות רמקולים חדשים לחדר שיעבדו גם עם עם שמע מהמחשב, וגם עם שידורי טלוויזיה כאשר אני צופה בה. נאמר לי שאני צריך בנוסף גם רסיבר.

אני מצטער אם אלו שאלות מטומטמות, אבל לא מצאתי הסבר פשוט לשאלות הבסיסיות שלי;

1) כמו שיש לי רמקולים רגילים שאני מחבר למחשב בלי שום מתקן עזר שהוא, אם אני רוצה לחבר רמקולים לטלוויזיה - אפשר לעשות זאת בלי מתקן מגשר (בהנחה שיש את החיבור המתאים)?

2) אם אפשר לחבר רמקולים למחשב בלי רסיבר ורמקולים לטלוויזיה בלי רסיבר, למה אני חייב רסיבר בשביל שהרמקולים יתחברו לשניהם? זה סוג של מפצל?

אני אציין שאין לי שום צורך בפונקציות מיוחדות על השמע, אני פשוט רוצה לשמוע גם מפה וגם מפה (מחשב וTV) באותם רמקולים.

תודה רבה!

פורסם

כדאי שתבדיל בין רמקולים רגילים (פאסיביים) לבין רמקולים אקטיביים (שכוללים את המגבר בתוך האריזה ולא דורשים מגבר חיצוני).

יש גם מערכות רמקולים למחשב עם יותר מכניסה אחת (כדוגמת ה-X13 שנבדקו כאן באתר).

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לקנות רמקולים חדשים לחדר שיעבדו גם עם עם שמע מהמחשב, וגם עם שידורי טלוויזיה כאשר אני צופה בה. נאמר לי שאני צריך בנוסף גם רסיבר.

אני מצטער אם אלו שאלות מטומטמות, אבל לא מצאתי הסבר פשוט לשאלות הבסיסיות שלי;

1) כמו שיש לי רמקולים רגילים שאני מחבר למחשב בלי שום מתקן עזר שהוא, אם אני רוצה לחבר רמקולים לטלוויזיה - אפשר לעשות זאת בלי מתקן מגשר (בהנחה שיש את החיבור המתאים)?

2) אם אפשר לחבר רמקולים למחשב בלי רסיבר ורמקולים לטלוויזיה בלי רסיבר, למה אני חייב רסיבר בשביל שהרמקולים יתחברו לשניהם? זה סוג של מפצל?

אני אציין שאין לי שום צורך בפונקציות מיוחדות על השמע, אני פשוט רוצה לשמוע גם מפה וגם מפה (מחשב וTV) באותם רמקולים.

תודה רבה!

1) רוב הרמקולים ה"רגילים" שאתה מחבר למחשב, הם רמקולים עם דרייבר אחד או מקסימום שניים, ועם הגברה בסיסית בילט אין (יש חוגת ווליום, והם מחוברים ישירות לתקע החשמל). אין צורך בקרוסאוברים ובכל מיני אינטרפולציות על אות הסאונד כי הדרייבר הוא מאוד בסיסי ופשוט מעבירים לו את כל האות - ומה שהוא יכול לתרגם לסאונד הוא יתרגם ובזה נגמר הסיפור.

ברמקולים גדולים (אמיתיים - במיוחד כאלו שאתה מחבר לטלוויזיה) יש הרבה דרייברים כאשר כל אחד בעל יכולת לתת סאונד בספקטרום אחר (טוויטרים וסאבים הם דוגמאות מצויינות שמדגימות את קצוות הספקטרום) - ויש צורך אמיתי שיהיה לך אמצעי מסויים שיודע לקבל את אות הסאונד - ולפצל אותו להרבה תחומים ולשלוח את התחום הרלוונטי לכל רמקול ("רסיבר").

2) רסיבר הוא מגבר מתוחכם שיודע לקחת אות Input מכמה מקורות שונים, ולתת אותות output לכמה רמקולים - ספקטרומים - שונים.

בגדול אתה תוכל למצוא רמקולים עם הגברה פנימית ואפילו מתוחכמת, אבל לא כאלה שיקבלו Input מכמה מקורות שונים.

אם תרצה לעבור מהטלוויזיה למחשב זה יהיה כרוך בניתוק כבלים וחיבור אחרים - אלא אם כן יש לך רסיבר שיכול לעשות את זה בלחיצת כפתור.

מקווה שהצלחתי לענות לך על כל השאלות.

פורסם

אתה רציני?!

אין צורך בקרוסאוברים ובכל מיני אינטרפולציות על אות הסאונד כי הדרייבר הוא מאוד בסיסי ופשוט מעבירים לו את כל האות - ומה שהוא יכול לתרגם לסאונד הוא יתרגם ובזה נגמר הסיפור.

על מה אתה מדבר? כל מערכת שיש בה יותר מדרייבר אחד יש בה קרוס-אובר.

ברמקולים גדולים (אמיתיים - במיוחד כאלו שאתה מחבר לטלוויזיה) יש הרבה דרייברים כאשר כל אחד בעל יכולת לתת סאונד בספקטרום אחר

ומה עם רמקולים full-range? הם לא "רמקולים גדולים (אמיתיים)"?

ולפצל אותו להרבה תחומים ולשלוח את התחום הרלוונטי לכל רמקול ("רסיבר").

זה לא התפקיד של הרסיבר, זה התפקיד של הקרוסאובר.

רסיבר הוא מגבר מתוחכם שיודע לקחת אות Input מכמה מקורות שונים, ולתת אותות output לכמה רמקולים - ספקטרומים - שונים.

אתה בכלל יודע מזה ספקטרום? ספקטרום בכלל מתייחס למשור התדר, איפה הקשר לכמה מקורות ולכמה רמקולים?!

בגדול אתה תוכל למצוא רמקולים עם הגברה פנימית ואפילו מתוחכמת, אבל לא כאלה שיקבלו Input מכמה מקורות שונים.

מזה הגברה מתוחכמת?! מה מתוחכם בלהגביר אות? ומה הקשר בין ההגברה לבין מספר הכניסות למגבר?!

תרצה לעבור מהטלוויזיה למחשב זה יהיה כרוך בניתוק כבלים וחיבור אחרים - אלא אם כן יש לך רסיבר שיכול לעשות את זה בלחיצת כפתור.

ושוב מה הקשר?! מה עם SP2500 של קורסייר? מה עם ה-X13 של מיקרולאב? מה עם עוד 1001 מערכות אשל מנגנות שיש בשוק ויש להן יותר מכניסה אחת? מה עם קופסאות מיתוג חיצוניות שניתן לרכוש בכמה עשרות שקלים?!

כל כך הרבה טעויות והטעיות לא ראיתי כבר מזמן. אם לא יודעים, לא עונים.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התגובות, אבל אני עדיין קצת בולבל;

אני מידי פעם רואה סרטים במחשב עם רמקולים "רגילים", ולאחר הנאמר אני מניח, שהם "בעלי דרייבר אחד בסיסי" - ואין לי שום חסך בשמע, איכות השמע הזאת מספיקה לי בהחלט. אם הרמקולים האלה היו יכולים להתחבר לTV לא היו לי בעיות כלל.

החלק האחרון בשתי התגובות זה מה באמת מעניין אותי;

אני יכול לקנות קופסת מיתוג (שזה סוג של מפצל אני מניח?) לכל סוג רמקולים?

האם קופסת המיתוג נותנת לי אפשרות לכניסת שמע משני המכשירים באופן תמידי (והיא מזהה לבד מאיפה מגיע השמע)? או שהעברת השמע בין המכשירים מתבצעת רק בלחיצת כפתור?

הדבר שבאמת חשוב לי הוא שאני לא אצטרך להתעסק עם הכבלים בכל פעם שאני רוצה לעבור בין המכשירים השונים - אם זה האילוץ ואין ברירה, זו הסיבה העיקרית שבשבילה אני אקנה גם רסיבר.

פורסם

איזה רמקולים יש לך?

קופסת מיתוג חיצונית מתחברת לכל המקורות שלך ואל כניסת האודיו של הרמקולים. יש על גבי הקופסא בורר שעל ידי סיבוב שלו תוכל לקבוע איזו מהכניסות תושמע.

פורסם

אתה רציני?!

על מה אתה מדבר? כל מערכת שיש בה יותר מדרייבר אחד יש בה קרוס-אובר.

נכון. למה זה סותר מה שאמרתי?

ומה עם רמקולים full-range? הם לא "רמקולים גדולים (אמיתיים)"?

טענתי דבר כזה?

זה לא התפקיד של הרסיבר, זה התפקיד של הקרוסאובר.

זה לא מה שאמרתי. ואני מסכים איתך - הרסיבר עושה קצת יותר מלפצל את האות. הוא גם משלים תחומים חסרים לטובת הרמקולים הרלוונטים (סאב, סנטר וכו').

אתה בכלל יודע מזה ספקטרום? ספקטרום בכלל מתייחס למשור התדר, איפה הקשר לכמה מקורות ולכמה רמקולים?!

מזה הגברה מתוחכמת?! מה מתוחכם בלהגביר אות? ומה הקשר בין ההגברה לבין מספר הכניסות למגבר?!

מה עובר עליך ידידי? הכל בסדר?

ושוב מה הקשר?! מה עם SP2500 של קורסייר? מה עם ה-X13 של מיקרולאב? מה עם עוד 1001 מערכות אשל מנגנות שיש בשוק ויש להן יותר מכניסה אחת? מה עם קופסאות מיתוג חיצוניות שניתן לרכוש בכמה עשרות שקלים?!

כל כך הרבה טעויות והטעיות לא ראיתי כבר מזמן. אם לא יודעים, לא עונים.

אחי לא צריך לקחת כ"כ קשה. אני לא "לא יודע".

ניסיתי לפשט כמה שאפשר בשביל להסביר מה הם כל התפקידים של רסיבר (שהוא יותר מסתם מגבר).

ברור שיש הרבה אפשרויות אבל לא קל למצוא קופסאות מיתוג, ומי שלא ראה ולא מכיר אפילו יסתבך לחבר... ורמקולים בעלי יותר מכניסה אחת אפילו יותר קשה למצוא. האופציה הכי פשוטה (ובעיניי גם הכי טובה) היא רסיבר שנותן קצת יותר אופציות.

תנשום קצת ידידי... תנשום.

אני מודע לזה שיש מעט אי דיוקים טכנים במה שאמרתי (גם לא התיימרתי להיות איש מקצוע) אבל מה שאמרתי בבסיסו נכון ומבהיר את הצורך לפותח הדיון.

פורסם

אתה יכול עשות "sugar coating" כעוות נפשך, זה לא משנה את העובדה שדבריך היו שגויים ומטעים.

פורסם

ואתה יכול לנסות להוציא אנשים מטומטמים כאוות נפשך. זה לא משנה את העובדה שאתה יוצא מתנשא.

אני לא איש מקצוע ולא התיימרתי להיות כזה - ובעוד שאתה כן, ותבורך על כמות הידע והתוכן שאתה מכניס לפורום הזה, תנסה להרגע כי דיבור נגוע כזה ("suger coating"? WTF מאיפה הקרצת את זה עכשיו) רק משאיר טעם מר לכולם.

פורסם

ואתה יכול לנסות להוציא אנשים מטומטמים כאוות נפשך. זה לא משנה את העובדה שאתה יוצא מתנשא.

אני לא איש מקצוע ולא התיימרתי להיות כזה - ובעוד שאתה כן, ותבורך על כמות הידע והתוכן שאתה מכניס לפורום הזה, תנסה להרגע כי דיבור נגוע כזה ("suger coating"? WTF מאיפה הקרצת את זה עכשיו) רק משאיר טעם מר לכולם.

צודק מאוד. בזמן האחרון הרבה מנהלים חושבים שהם באמת "מנהלים"...

פורסם

תרגעו בבקשה,חברים יקרים,שבת שלום.

פורסם

קיוויתי שתעזוב את זה, אבל נראה שאתה מחפש את הויכוח. ראשית, לא ברור לי מאיפה הסקת שאני איש מקצוע, אך זה גם לא ממש משנה. (אה כן, ואני גם לא מנהל למקרה שמישהו חשב אחרת - אני חבר פורום כמו כל אחד אחר).

גם בהודעתך כתגובה אליי רשמת לא מעט שטויות:

אבל לא קל למצוא קופסאות מיתוג, ומי שלא ראה ולא מכיר אפילו יסתבך לחבר.

מה כל כך קשה למצוא בזה? אפשר לגגל, וזה קיים גם בחנויות כדוגמת אייס. מי שלא מסוגל לחבר קופסת מיתוג לא יוכל לחבר רסיבר. ובטח ובטח שישלם על רסיבר בערך פי 10-20.

ורמקולים בעלי יותר מכניסה אחת אפילו יותר קשה למצוא

אני נתתי דוגמא ל-2 מערכות שכאלה בפוסט המקורי שלי. שתיהן נבדקו כאן באתר וניתן למצוא את הביקורת עליהן במדור ביקורות הסאונד. אני באמת לא מבין מה הבעיה למצוא מערכת שכזו.

כפי שכבר אמרתי לא פעם בעבר (לדעתי הרבה יותר מפעם אחת), זו צורת הדיבור שלי. לעיתים אנשים נפגעים ממנה (במיוחד על גבי הפורום כאשר לא ניתן להעביר את הצורה בה נאמרו הדברים), אך זו ממש לא הכוונה. הסיבה היחידה שאני גולש בפורום היא בכדי לעזור לאנשים ולחלוק את היידע (אחרת לא הייתי משקיע כל כך הרבה זמן וכח בפורום, ולא הייתי כותב כל כך הרבה מדריכים וביקורות). מבלי להכיר אותך או לדעת מי אתה, ולא ספציפית כנגדך, כואב לי לראות שטויות שנכתבות על גבי דפי הפורום ושהדברים עוברים ללא כל תיקון. עוד יותר מטריד לראות שבמקום להודות בטעות, מייפים את הדברים, נעלבים, ומאשימים אותי בהתנשאות.

פורסם

מה שאיבדת כאן בין כל הנסיונות להוציא אותי מטומטם - זה שאני בסה"כ ניסיתי להסביר על מה זה רסיבר ולמה צריך אותו בכלל לאדם שכנראה לא יודע - ונראה לי שהצלחתי.

אוליי לא שמת לב - אבל אני ממש לא נכנס איתך לקטנות או לדיונים טכנים כי אני יודע שאני אפסיד. אתה הרבה יותר מקצועי ממני בזה אין ספק לאף אחד.

אבל צורת ההתבטאות שלך היא לא לעניין - ואם אמרו לך את זה כבר בעבר - אז אתה צריך לקחת את זה לתשומת ליבך ולעבוד על זה.

תמשיך לצטט אותי... רואים מי פה מחפש להתווכח. אם להיות כנה זה אפילו מתחיל לשעשע אותי.

פורסם

עם כל הכבוד, אני לוקח לתשומת ליבי מה שצריך, אבל ממשיך להגיב בדיוק באותו האופן לכל טרול חדש שנכנס לפורום. התגובות שלך בכל הדיונים שהשתתפת בהם (ולצערנו הרב ישנם לא מעט) הן אוסף של שטויות וטעויות שפשוט כואב לקרוא. לשנינו ברור שאין לך כל ידע או הבנה בתחום.

אתה יודע זאת טוב מאוד (ודאגת להדגיש זאת בהודעות האחרונות שלך), לכן אין לי מושג מדוע אתה ממשיך להתווכח ומגיב לכל דבר כאילו שיש לך מושג על מה אתה מדבר.

אין לאף אחד שום כוונה לרדוף אותך או להוציא אותך מטומטם, זה ממש לא ענייני אם אתה מטומטם או לא. המטרה שלי היא למנוע מאנשים שמגיעים לפורום לקבל עזרה, לקרוא את השטויות שכתבת ולחשוב שיש בהן תוכן או קשר כלשהו למציאות.

עריכה: ולמקרה שזה לא ברור, למרות הדברים הלא נעימים, אין לי שום דבר אישי נגדך. אתה לא הראשון, ולא האחרון שיכתוב שטויות בפורום וזו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה שאני אגיב בצורה הזו.

פורסם

איפה הציטוטים?

עכשיו אני רק יכול להסיק שאתה ממציא בשביל להוציא אותי מטומטם (שוב) ואפילו לא מנסה לכסות לעצמך את התחת.

עריכה:

איפה המודרייטורים פה?

אני היחידי שחושב שהוא מתחיל לעבור פה את הגבול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים