עבור לתוכן

עזרה במיקום ובחירה של רמקולים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בזמן האחרון הרמקולים הישנים שלי התחילו לזייף והגיע הזמן לרמקולים חדשים.

יש לי התלבטות אם לקחת סט 2.1 או 5.1.

בנוסף, ממש אין לי מושג איך למקם את הרמקולים בחדר כך שהסאונד יצא בצורה הטובה ביותר.

מידלתי בכלליות איך החדר שלי נראה, הכל עפ"י מידות אמיתיות.

אשמח לקבל חוות דעת על שני הדברים.

שרון.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

שלום לך

אתחיל ואומר שאינני מומחה אך אשמח לשתף אותך בידע הדל שלי עד שמלומד ממני ייתן לך תשובה יותר רצינית.

יפה לך המידול אגב :)

קודם כל תגדיר כאן תקציב זה די חובה כאשר מבקשים המלצה לפני קניה. יש רמקולים החל מבערך 300 ש"ח ומעלה (3000... 30000... 300000 וזה ממשיך)

בקשר לדגם אני לא יכול לעזור הרבה, אך תמיד הכי טוב ללכת לשמוע רמקולים לפני הקנייה, אם אפשר בחדר עם מידות דומות לשלך בכלל טוב ואם לא יש להתחשב בגודל החדר. יש רמקולים המיועדים לחדרים גדולים ויש לפחות גדולים. באופן אישי אם התקציב הוא בתחום מאות השקלים הייתי בודק דגמים של חברת micro lab שקראתי כאן דברים טובים עליה. אם זה כבר אלפים (נראה לי מ-2000 ומעלה) כנראה כדאי כבר ללכת על מגבר בתוספת רמקולים. יוצאים מן הכלל הם מוניטורים שהם רמקולים המיועדים ספציפית להפקת מוזיקה אך אם הייתי צריך כאלה היית מציין זאת.

ציוד יד שניה יכול לפתוח בפניך אופציות מעניינות אם אתה מוכן "להסתכן".

מבחינת מיקום אתה אמור לשים את הרמקולים משני/ארבעת הצדדים של המקום בו אתה יושב (נקרא sweet spot) כאשר אתה משתמש בהם (לפי השרטוט נראה שזה מול המסך?) כאשר הם נמצאים במרחקים שווים.

פרמטר חשוב נוסף כאשר ממקמים הוא מרחק מהקיר שיכול להשפיע על התדרים שתקבל בסוף (frequency response). אחרי שתחליט על דגם בדוק/תשאל (למשל את המוכר) כמה מומלץ להרחיק מהקיר.

מספר הרמקולים נקבע לפי השימושים שלך - אם זו בעיקר מוזיקה רצוי ללכת על 2 (ללא סאב) כך שאתה משקיע יותר באיכות שלהם.

אם אלו בעיקר משחקים וסרטים הולכים על 5.1 ומעלה ומשיגים את אפקט הsurround.

אני הלכתי על 2 כי אני די "פריק" של מוזיקה (אצלי תמיד מתנגן משהו כולל בעבודה ששם אני משתמש באוזניות) ויכול להגיד לך שבשבילי, האיכות שאני מקבל מהם בסרטים ומשחקים נותנת יותר כיף מאשר הייתי מקבל מרמקולים בתצורת surround אבל פחות איכותיים. אגב שלי הם "רמקולי מדף" שבניגוד למשתמע משמם הכי טוב למקם אותם על מעמדים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

מיקום הישיבה שלי אכן מול המסך.

התקציב שלי נע באזור ה 500 שקלים, כמובן שזה פתוח לחריגות קלות אם באמת נחוץ.

בחור אחד אמר לי שהחדר לא מתאים ל 5.1 עקב מקום הישיבה שלי, האם הדבר נכון או שניתן למקם 5.1 בחדר הנתון?

בנוגע לשימושי - השימוש יהיה בעיקר למוזיקה אך גם סרטים ומשחקים מידי פעם, ולכן אני חושב ש 2.0 לא מתאימים במקרה הזה.

אני מניח שהשאלה כעת עוברת למומחים שיגידו האם ניתן למקם בחדר 5.1 בצורה טובה או להתפשר על 2.1.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

אין אף אחד שיכול לעזור?

פורסם

ב-500 שקלים תעשה לעצמך טובה ותימנע מ-5.1. מערכת 5.1 בסכום הזה היא לא משהו שתהנה ממנו (ךדעתי).

פורסם

חשבת על הסולו 4C?

לפי OREEH הם טובים יחסית למחיר..

פורסם
  • מחבר

אין את הסולו 4C ב KSP, זוהי החנות שאני מתכנן לקנות ממנה.

ויתרתי על הרעיון של 5.1, איזה דגמים של 2.1 מומלצים?

שמעתי על ה FC330 של Microblab, איך הם?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים