עבור לתוכן

שיפור הזיכרון

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני שם לב שהזכרון שלי (בעיקר זה שמבוסס על מילים, בניגוד למשל לזיכרון מבוסס תמונות שנראה לי שאצלי הוא סביר) לא מתפקד בצורה ראוייה לדוגמא קורה לי שאני שומע מושגים ושוכח אותם מהר מדי, או לומד מילה בשפה זרה ושוכח ישר, או סתם שוכח מילה/שם רנדומליים). אני מרגיש לפעמים כאילו הזיכרון שלי "חסום", שאין לי גישה אליו, או שמילה שבדיוק שמעתי "מתאדה". מה שאולי קשור אני גם שם לב שאני די מתקשה להביע במילים רעיונות שאני מבין, כלומר קשה לי לתרגם אם ההבנה למילים. עכשיו בהנחה שהבעיה שלי היא יותר חוסר ניסיון מאשר כשל מוחי :bash: (אני בהחלט יכול להעיד שתקופה די ארוכה הייתי די מתבודד ודי המעטתי בתקשורת עם אנשים),שאלתי היא מהי הדרך הטובה להתאמן על שיפור הזיכרון הספציפי הזה? אני מחפש תרגיל, או משחק ש"עובדים" בצורה אפקטיבית על יכולת הזיכרון של מילים/משפטים/רעיונות. אני מחפש משהו שהוא כמו משחק זיכרון (כמו זה למשל: http://www.lumosity.com/brain-games/memory-games/memory-matrix ) אבל עובד על זכירה דרך השפה.

(עד עכשיו זה לא הפריע לי יותר מדי, אבל עכשיו כשאני לומד באונ' פיסיקה וכו' אני רואה שזה די פוגע בי)

כמובן שאם מישהו יודע גם אם ניתן לאבחן אם יש לי אישזהוא "ליקויי" במוח (איבחוני ליקויי למידה מאבחנים את הדבר הספציפי הזה?) אשמח לשמוע מה/מי/איפה.

תודה, ערב טוב!

פורסם

יש באיכילוב מרפאת זכרון...

עשיתי שם מבחן לבדיקת בעיות קשב וריכוז לפני כמה ימים.

הלכתי לשם באופן פרטי. אני לא בדיוק יודעת איך זה עובד דרך קופת חולים או משהו.

לך לרופא משפחה שלך ותשאל אותו לגבי זה.

(אני יודעת שהמרפאה הספציפית הזאת עובדת עם כללית..... אז אם אתה בכללית בטח יסבסדו לך את זה)

בכל מקרה, אם אתה רוצה עוד פרטים, אז תגיד...

אההה ועוד משהו. בעקרון הם גם מציעים פתרונות במידה ובאמת יש בעיות.

יש פתרונות תרופתיים, נגיד, ויש גם פתרונות כמו סדנאות לימוד, או כל מני טיפולים במרכז עצמו וכאלה... הם נותנים שם את כל המידע.

פורסם

לי אין זכרון טוב לטווח ארוך . נו אז אפשר לפתור כזאת בעיה לא מדובר פה במחלה

הייתי רוצה לחבר למוח HD 1 טרה :)

פורסם

זה הכל?.... אתה צנוע (:

פורסם

יכול להיות שמה שאתה מתאר לא קשור לזכרון אלא לחוסר חשיפה לשפה מגוונת?

אני שואל כי היתה לי תקופה דומה כשהייתי בצבא שהרגשתי שהמוח שלי פשוט מנוון. התקשיתי בהבעה בע"פ וכו'.

הייתי מציע לך להפעיל יותר את החלקים במוח שקשורים להבעה, דמיון ורעיונות, כלומר בעיקר קריאת ספרים (אבל לא על פיסיקה...).

אני כשהייתי בצבא קראתי בעיקר עיתונים וחומר מקצועי וזה היה על הפנים. אחרי שהשתחררתי וחזרתי לקרוא יותר ספרים נורמליים (לא הרלן קובן, רם אורן וכו') חזר אלי לאט לאט כושר הבעת הרעיונות וכושר התנסחות בעל-פה.

פורסם
  • מחבר

יש באיכילוב מרפאת זכרון...

עשיתי שם מבחן לבדיקת בעיות קשב וריכוז לפני כמה ימים.

הלכתי לשם באופן פרטי. אני לא בדיוק יודעת איך זה עובד דרך קופת חולים או משהו.

לך לרופא משפחה שלך ותשאל אותו לגבי זה.

(אני יודעת שהמרפאה הספציפית הזאת עובדת עם כללית..... אז אם אתה בכללית בטח יסבסדו לך את זה)

בכל מקרה, אם אתה רוצה עוד פרטים, אז תגיד...

אההה ועוד משהו. בעקרון הם גם מציעים פתרונות במידה ובאמת יש בעיות.

יש פתרונות תרופתיים, נגיד, ויש גם פתרונות כמו סדנאות לימוד, או כל מני טיפולים במרכז עצמו וכאלה... הם נותנים שם את כל המידע.

נשמע מעניין, אשמח לעוד פרטים. מה שבעצם אני רוצה לדעת זה אם יש לי בעיית זיכרון מובנית, או שזה משהו שאפשר לעבוד עליו, (עדיף בלי תרופות :) )

השאלה איך פותרים...

יכול להיות שמה שאתה מתאר לא קשור לזכרון אלא לחוסר חשיפה לשפה מגוונת?

אני שואל כי היתה לי תקופה דומה כשהייתי בצבא שהרגשתי שהמוח שלי פשוט מנוון. התקשיתי בהבעה בע"פ וכו'.

הייתי מציע לך להפעיל יותר את החלקים במוח שקשורים להבעה, דמיון ורעיונות, כלומר בעיקר קריאת ספרים (אבל לא על פיסיקה...).

אני כשהייתי בצבא קראתי בעיקר עיתונים וחומר מקצועי וזה היה על הפנים. אחרי שהשתחררתי וחזרתי לקרוא יותר ספרים נורמליים (לא הרלן קובן, רם אורן וכו') חזר אלי לאט לאט כושר הבעת הרעיונות וכושר התנסחות בעל-פה.

מעניין מה שאתה אומר. אני לא חושב שזו בדיוק הבעיה שלי, אבל הרעיון של שימוש במוח בחד מימידיות וכך ניוון חלקים שלא משתמשים בהם יכו ללהיות קשור. חומר למחשבה...

בכל מקרה אם אני לא אמצא תרגילים שעובדים על הנושא הזה כנראה שאצטרך להמציא לעצמי תרגילים (שבטח יהיו פחות אפקטיבים) כמו לקרוא פסקה/אות ואז לנסות לשחזר מילה במילה מה היה כתוב שם או שמיעת קטע דיבור ושיחזורו (כמובן אחרי מציאת אורך קטע שמאתגר עבורי אבל עדיין אפשרי). מה אתה חושבים?

פורסם

תשתדל לישון טוב, לקרוא ספרים (לא מקצועיים) לפתור תשבצים.

אין בעית זיכרון חלקית. מה שכן יכול להיות שהמוח שלך מנוון או שאתה בנוי בצורה שונה במקצת מאחרים.

אני יודע ארבע שפות שוטף (אחת מהן יפנית) ועוד שלוש שפות בצורה בסיסית.

ועד היום לא משנהכמה אני אתאמן אני לא יודע את סדר החודשים הכרונלוגי הלועזי. בנוסף ברגע שאומרים לי שנה אין מצב שאני מצליח לקלוט בלי לראות את המספר מולי או לפחות שיחזרו עליו כמה פעמים. גם שמות של אנשים קשה לי לזכור..

אז זה אומר שיש לי בעית זכרון? ברור שלא..

פורסם

מעקב

פורסם

יש ספר "סוד הזיכרון המצויין" של ערן כץ. בסך הכל לדעתי הספר קצת חופר על יכולת שלדעתי (ובניגוד לדעת המחבר) היא גם מולדת.

יש שם בעיקר טריקים ושיטות לזיכרון בלימודים עיוניים.

אני חושב שפשוט תנסה להיות קשוב יותר ואכפתי יותר, תתעניין בלב שלם בכל פיפס שאתה שומע. לי זה עוזר ברמות שמפחידות אנשים (וגם אותי :silly: )

פורסם

פרט לכל מה שנאמר עד כה וכרוך בהפעלת "תוכנת" המוח, כדאי לבדוק במקביל את ה"חומרה". נושא התזונה יכול להשפיע מאוד על ביצועי המוח. למשל, אם אתה שותה מיצי פירות, משקאות תוססים וכיו"ב, אתה גורם לכמה בעיות בו זמנית כי הסוכר בדם גורם לעליית טמפ', חוסר מנוחה, ריכוז נמוך אבל ערנות מוגברת, דופק מואץ ושאר מזיקים. גם פעילות גופנית, מוגזמת או מעטה, יכולות להשפיע בין אם ע"י עומס יתר על הגוף שצריך להתאושש או בחוסר חימצון מספיק של הדם.

תתחיל עם בדיקת דם שגרתית לוודא שהכל תקין, בעיקר שקרישת הדם אינה מהירה מדי (זרימת דם תקינה), המוגלובין תקין (קשור לחימצון הדם), סוכר ופרמטרים אחרים לפי שיקול רופא המשפחה ותשקול ייעוץ תזונתי ו/או טיפול ברפואה סינית שיכולה מאוד לעזור בנושא.

פורסם

שמע, יכולים להציע לך מליון הצעות פה... אתה יכול לבדוק אותן אחת אחת........ אבל לך תדע מתי תמצא את הפתרון לבעיה הספציפית שלך.

עדי שתלך לבדוק את העניין.

09-6973698 זה המספר שלהם.

אני מציעה לך לקפוץ לשם פיזית. בלי תור.... כדי לברר מה בדיוק קורה שם.

בטלפון זה לא הכי ברור....

פורסם

מישהו אולי יודע אם זה אפשרי לפתח זיכרון צילומי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים