עבור לתוכן

מעבדי הFX

Featured Replies

פורסם

קודם כל תנו לי לפתוח ולהגיד בפעם השמינית שהבולדוזרים הם מעבדים לא מומלצים לגיימינג במצב הסטוק!אני ממליץ לקנות אותו רק אם

אתם מתכננים לעשות OC משמעותי!!

טוב, אז הרבה מאוד אנשים בעולם וגם בפורום הזה מתנגדים נחרצות לבולדוזרים ומכנים אותם מעבדי כושלים, ובאמת שאני מבין למה הם

ביאסו אותם אבל לא ברמה כזאת... לבולדוזריה הייתה צפייה גבוהה מאוד והסדרה לא עמדה בציפיות, אבל זה לא הופך אותם למעבדים

כושלים.

OC:

שום אני אמור, הם מומלצים רק במידה ותבצעו OC!

מה שטוב בAMD שהם זולים, גם המעבדים ולרוב גם הלוחות אם מה שמאפשר לכם בתקציב זהה למערכת I7 2600, לקנות בולדוזר 8 ליבות,

לוח אם ברמה גבוהה מאוד וקירור מעולה.

לי יש מערכת לא חזקה מידי לOC ועדיין קיבלתי אחלה תוצאות שאני ממש מרוצה מהם, לוח אם הפשוט ביותר עם צ'יפס 990XA, קירור מוגן 2

והרשתי לעצמי לקנות לו עוד מאוורר שככה זה שתיים.

הגעתי לOC של 4.6 שזה תוצאה נחמדה ביותר שהביאה לשיפור עצום בביצועים המעבד, בCINEBENCH R11 קיבלתי תוצאה של 6.98

ובCINEBENCH R10 קיבלתי 36S.

למי שלא יודע 36 שניות בR10 היא התוצאה הממוצעת של I7 2600, ובR11 זה 6.83 ככה שהפעם אפילו עקפתי את הI7 2600.

(I7 2600K על 4.2GHZ קיבל 7.29).

לגבי הOC מי שרוצה לדעת המתחים הסופיים הם 1.37(+0.150) והמעלות אחרי בדיקת מאמץ של ארבע שעות הם MAX58 ככה שבאמת עם

השקעה של כמה מאות שקלים אפשר לשאוף לכיוון ה5 בלי בעיה...

אם אתם רוצים תגידו לי שמות ואני יביא תוצאות שלי של עוד בנצ'מארקים.

עוד משהו שלדעתי חשוב לציין הוא שמעבדי ה8 ליבות הם גולם הכותרת של מעבדי הFX, השש ליבות הם לא כלכך נחוצים ובטח שלא הארבע

ליבות, לדעתי המרובעי ליבות הם סתם התרברבות של AMD, בכלל לא היו צריכים להוציא אותם כיוון שבעלות דומה יש מעבדי חזקים מהם(של

AMD כמובן...) לא בקצת.

תגובות?

פורסם

רק חבל שאתה ניזכר בנושא אחרי שכבר חרשנו אותו.

פורסם
  • מחבר

רק עכשיו באתי לפורום הזה...:P

על מה הסכמתם בסוף?

פורסם

היית צריך לעדכן את הביוס אחרי שקנית את הלוח?

פורסם
  • מחבר

כן, זה היה די בעיה :P

פורסם

זה דבר דבילי, לוח AM3+ שצריך בשבילו מעבד AM3 באופן זמני כדי לעדכן את הביוס שיזהה את הFX, לקוח שקונה שילוב כזה צריך לחזור לחנות אם אין לו AM3 במקרה.

פורסם
  • מחבר

די...

אבל אם היום אתה קונה לוח אם חדש אתה יכול לבקש מהחנות שתעדכן את הביוס...

או ללכת למעבדה וששם הם יעשו את זה.

אני נדפקתי ולא היה לי אפשרות להביא את המחשב למעבדה אז בסוף קניתי שרפון ששימש אותי רק לעדכון ביוס :P

פורסם

קודם כל תנו לי לפתוח ולהגיד בפעם השמינית שהבולדוזרים הם מעבדים לא מומלצים לגיימינג במצב הסטוק!

מה ההבדלים בפועל בין המצב בסטוק והמצב אחרי OC?

על מה הסכמתם בסוף?

הדיון הראשי וריכוז מידע בנושא מעבדי FX (מעבדי Bulldozer) של AMD

על כך שכל אחד רואה את הדברים באופן קצת שונה בהתאם לשימושיו ולהשקפת עולמו.

זה דבר דבילי, לוח AM3+ שצריך בשבילו מעבד AM3 באופן זמני כדי לעדכן את הביוס שיזהה את הFX, לקוח שקונה שילוב כזה צריך לחזור לחנות אם אין לו AM3 במקרה.

בהחלט, עוד משהו שמרגיש כאילו הפלטפורמה הושקה כשהיא לא לגמרי בשלה.

פורסם

הבולדוזר לא הוא מעבד רע, פשוט מעבד מאכזב יחסית לציפייה ממנו.

הבעיה הכי גדולה שלו, לפחות עבורי, היא שפשוט היו לי את הביצועים שלו על 4.6-4.8 בתחילת 2009 כשהיה לי I7 920 על 4GHZ, אז ככה שAMD בפיגור של כמעט 3 שנים... זה הכישלון והאכזבה לדעתי.

פורסם

די...

אבל אם היום אתה קונה לוח אם חדש אתה יכול לבקש מהחנות שתעדכן את הביוס...

או ללכת למעבדה וששם הם יעשו את זה.

אני נדפקתי ולא היה לי אפשרות להביא את המחשב למעבדה אז בסוף קניתי שרפון ששימש אותי רק לעדכון ביוס :P

כן רק שהלקוח ה"פשוט" לא אמור לדעת בכלל מהעניין הזה,ועד שהייתי צריך לעדכן מספר לוחות כאלה ללקוחות לא ידעתי בעצמי שיש בעיה כזאת טיפשית.. כי זה לא מסתדר עם ההגיון הסביר שקונים לוח לפלטפורמה מסויימת והוא לא מעודכן אליה.

ומה קורה עם האנשים שמזמינים חומרה מהאינטרנט?

שרפון=סמפרון? באמת קנית אחד בשביל העדכון?! :kopfpatsch:

פורסם

הבולדוזר לא הוא מעבד רע, פשוט מעבד מאכזב יחסית לציפייה ממנו.

הבעיה הכי גדולה שלו, לפחות עבורי, היא שפשוט היו לי את הביצועים שלו על 4.6-4.8 בתחילת 2009 כשהיה לי I7 920 על 4GHZ, אז ככה שAMD בפיגור של כמעט 3 שנים... זה הכישלון והאכזבה לדעתי.

אתה לא יכול להשוות מעבד ותיק בOC קיצוני לעומת מעבד עכשווי בלי OC ועל סמך שתי המדידות האלה לקבוע מי מפגר אחרי מי וכמה. למה שלא נכניס למשוואה איזה X6 מתחילת 2010 שגם הוא עלה בלי הרבה מאמץ ל-4GHZ והיה עדיף לרוב על ה920 בתדר הזה?

להשוואה שכזאת ולהקדמה "בולדוזר לא רע אבל.." ואז לזרוק איזה נתון ללא סימוכין, להשוות מעבד ישן עם OC קיצוני עם מעבד של היום ולהסיק מסקנה נחרצת וגורפת על פיגורי זמן, ולהוסיף מילים כגון "כשלון" ו"אכזבה" קוראים במילה אחת - דמגוגיה.

חסר לי בקביעות שלך:

- נתוני ביצועים של ה920 עם ובלי OC (כולל צריכת הספק.....)

- נתוני ביצועים השוואתיים מהיום של FX עם ובלי OC

- קבוצת ביקורת בדמות מעבדים אחרים כגון PII X6 ואינטל 2500K

אולי ההתקדמות של ה2500K/2600K לעומת 920 ב-OC לא היתה כזאת משמעותית? (וזה נכון אגב, מי שיש לו היום 920 ב4GHZ לא צריך לשדרג לכלום)

שים לב שאני לא מתייחס בכלל לFX כשלעצמו, אם הוא רע או טוב, יתרונותיו וחסרונותיו. על אלה דיברתי כבר בדיון אחר ששי הוסיף כקישור בהודעה קודמת. מה שאני כותב הוא הדרך הלא מדעית, הלא הוגנת, בסיגנון FUD של אנשי מכירות ולדעתי זה לא בתמימות כל עיקר אלא עם כוונה מראש לצייר תמונה מעוותת וכך להפחיד או להטעות קורא תמים שמעיין בפורום הזה ובדיוניו.

למי שלא יודע - FUD = Fear Uncertainty Doubt. טקטיקה ידועה של מונופולים להפחיד את הצרכנים מפני מתחריהם.

ראו כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt

פורסם

תמיד יש לי סימוכין, http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/10/12/amd-fx-8150-review/5

קרא את מה שכתבתי שוב, אני משווה I7 920 בOC ל4GHZ לבולדוזר על 4.8GHZ, אז אין פה סטוק ומול OC אלה OC גבוהה אך סביר לשניהם וממש לא קיצוני.

העלאה של 1.4GHZ עם IPC של הבלומפילד פשוט עושות הרבה היותר מהעלאה של 1.2GHZ עם IPC של הבולדוזר.

אגב, יש בהשוואה עם X6 על 4.2, אחלה מעבד... חבל שהם פשוט לא בנו X6 או X8 ב 32NM.

יש גם 2600K על 5GHZ וההתקדמות יפה מאוד.

אני היום עם I7 970 @4.4GHZ, ובמה שאני עושה השיפור מורגש מאוד.

ככה שכן, לחלק מהאנשים כדאי להחליף גם I7 920 בOC ל4GHZ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים