עבור לתוכן

אובונטו - לא מקבל IP חיצוני

Featured Replies

פורסם

היי.

ברשותי שרת VPS, עם לוח בקרה של VMware.

כאשר התקנתי לראשונה את השרת, היתה לי אפשרות לבחור וינדוס 7 בתור נסיון ל30 יום. בחרתי את זה כי זה יותר נוח לי מאשר לינוקס.

כאשר הוינדוס הותקן, שמתי לב שהוא מקבל IP פנימי אבל לא חיצוני. בדקתי את זה וגיליתי שהכתובות ששייכות לשרת DHCP לא מקבלות אייפי חיצוני. מה שעשיתי זה להגדיר Static IP ואז זה הסתדר, הוינדוס זיהה אוטומתית את הרשת מחדש וקיבלתי IP חיצוני.

ה30 יום של הנסיון עברו והחלטתי להתקין אובונטו. במהלך ההתקנה (גירסת שרת, בלי ממשק משתמש) הוא הודיע שלא קיים שרת DHCP והציע לי להגדיר את הרשת ידנית. ראיתי שהוא כבר זיהה את כל הכתובות כמו שצריך ( Gateway, Network mask והאיפי הפנימי שלו) חוץ מ "כתובת דומיין" שלא ידעתי מה זה אומר לכן השארתי ריק.

כאשר ההתקנה הסתיימה, גיליתי שהמחשב לא מקבל אייפי חיצוני עוד פעם.

בגלל שאני בכלל לא מתמצא בשורת הפקודה (התכוונתי להוריד ממשק משתמש אחרי ההתקנה, אבל אין לי אפשרות להוריד) אני דיי אבוד.

אשמח לעזרה, הכי טוב אם מישהו שמתמצא בממשק של VMware ויוכל להסביר לי איך להשאיר דרך DHCP פועל ועדיין לאפשר כתובת IP חיצונית, זה יפתור לי את כך הבעיה.

פורסם

לא ברור לי למה השרת אמור לקבל איי פי חיצוני... אתה מתכוון ל-NAT או BRIDGE שמוגדר בVMWARE?

מה הכתובת שהשרת שלך קיבל?

אולי לא ממש התעמקתי במה שרשמת, אבל לא הבנתי מה אתה מנסה להשיג ואיפה אתה נתקל בבעיה.

אשמח אם תוכל לפרט עוד קצת

פורסם
  • מחבר

השרת מקבל אייפי פנימי בתוך הרשת ( 192.168.0.100) אבל לא מקבל אייפי חיצוני ולכן לא יכול לגשת לאינטרנט.

מדובר בלוח בקרה שנקרא VMware vCloud, אולי לא עשיתי משהו נכון בהגדרות שם אבל ככל הנראה זה קשור לאובונטו עצמו כי בוינדוס קיבלתי אייפי חיצוני והיתה גישה לאינטרנט.

פורסם

מערכת ההפעלה לא מכירה "IP חיצוני" ו-"IP פנימי". מבחינתה יש לך IP ו- Default Gateway.

מה אתה בכלל בודק שאתה אומר ש"שמתי לב שהוא מקבל IP פנימי אבל לא חיצוני"?

תוודא שיש לך DG וDNS. ותבדוק את הגדרות הNAT או הbridge של הVMware.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים