עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך להרצת skyrim באולטרה / high

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הפעלתי FRAPS.

נכנסתי לאופציות של המשחק.

שמתי הכל על מקסימום ULTRA ULTRA סימון סימון סליידר מקסימום כל מה שאפשר כולל AF וAA וFXAA.

הממוצע עובר 30FPS.

אותו דבר עם AF/AA 4X4 ממוצע עובר 50FPS.

וזה עם כמה מודים לטקסטורות גבוהות.

בקיצור אלה אם כן אתה GAMER קיצוני שחייב שהכל יטוס על FPS גבוה ושהמינימום FPS לעולם לא ירד את החציון.

אין סיבה לקנות יותר מ560TI.

אוקי.

אני צריך להחליף ספק? מאוורר?

פורסם

אני חושב שכן.

על פי זה הוא לוקח 285W במאמץ (גרסת הרפרנס אני מניח).

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/01/25/nvidia-geforce-gtx-560-ti-1gb-review/8

על פי זה הוא לוקח 358W במאמץ (גרסת יצרן).

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/01/25/nvidia-geforce-gtx-560-ti-1gb-review/8

גם אם המדידות לא הכי מדייקות, המעבד שלך לוקח קרוב ל100 במאמץ לפני OC.

ויש את שאר החלקים שמוסיפים שק של משקולות קטנות.

אולי הספק שלך יצליח להתמודד להתניע את המחשב עם הכרטיס הזה.

אולי גם בפעילות בינונית.

אולי (אולי גדול) גם במאמץ מלא.

בכל מקרה זה רק עניין של זמן עד שהוא יעלה עשן.

אתה צריך מינימום 550W, עדיף 650W.

פורסם

Art, מדובר על צריכה כלל מערכתית שם, איזו בעיה צריכה בדיוק להיות...

אני לא רואה בדיוק מה ההבדל בין הלינק הראשון והשני.

רק אוסיף שעל פי בחינות שאני ערכתי עם מעבד שצורך יותר מהמעבד של פותח הדיון צריכת החשמל של GTX560 TI לא עברה בעת משחק

את קו ה-293 וואט

http://hwzone.co.il/reviews/graphics/his_radeon_hd6790/13

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה בדיוק מה ההבדל בין הלינק הראשון והשני

אז לפי מה שאתה אומר, הצריכה של כל המערכת עם 560ti לא תעבור את ה358W,

משמע לא צריך להחליף את הספק 430W שלי?

פורסם

אם כך טעות שלי.

עכשיו שאני קורא קצת יותר התוצאה השניה אפילו מבוססת על מעבד בOC.

אבל זה עוד לא לגמרי ברור.

האם זה כולל מארז עם כמה מאווררים ?

צורב DVD ?

מה אם יש כמה הרדיסקים ?

נראה לי קצת גבולי.

מה שכן, גראף יפה יש לספק הזה:

gr7.png

נראה שיש לו יכולת לעבוד יציב בעומסים לאורך זמן.

פורסם

רק אוסיף שעל פי בחינות שאני ערכתי עם מעבד שצורך יותר מהמעבד של פותח הדיון צריכת החשמל של GTX560 TI לא עברה בעת משחק

את קו ה-293 וואט

http://hwzone.co.il/reviews/graphics/his_radeon_hd6790/13

???

מאווררים וכוננים יכולים להוסיף צריכה של עוד 15-20W. לא רואה איפה הסכנה פה.

ושוב, אם במערכת עם 965EE על 1.4 וולט הצריכה הייתה 293 וואט בעת משחק אז עם 2500K מומהר היא תשהה באיזור ה270 וואט אני מאמין

TPU שעשו מודינג ללוח האם ולספק הכח יכולים למדוד את צריכת החשמל של כרטיס המסך בלבד

http://tpucdn.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_560_Ti_448_Cores/images/power_peak.gif

במקרה כזה הייתה צריכת החשמל של כרטיס המסך בעת משחק בCRYSIS עם מערכת ביקורות כמעת זהה לזאת של הזון כ-159 ואט

פורסם
  • מחבר

???

מאווררים וכוננים יכולים להוסיף צריכה של עוד 15-20W. לא רואה איפה הסכנה פה.

ושוב, אם במערכת עם 965EE על 1.4 וולט הצריכה הייתה 293 וואט בעת משחק אז עם 2500K מומהר היא תשהה באיזור ה270 וואט אני מאמין

TPU שעשו מודינג ללוח האם ולספק הכח יכולים למדוד את צריכת החשמל של כרטיס המסך בלבד

http://tpucdn.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_560_Ti_448_Cores/images/power_peak.gif

במקרה כזה הייתה צריכת החשמל של כרטיס המסך בעת משחק בCRYSIS עם מערכת ביקורות כמעת זהה לזאת של הזון כ-159 ואט

אוקי, הוכח נראה לי שהספק מספיק טוב :)

אז כמה שאלות קטנות אחרונות וסיימנו:

1. המארז עם המאורר יחזיק את זה גם בסדר?

2. איך אני יודע האם הכרטיס מסך ישב בסדר? אם הוא מתאים לסלוט שיש לי כרגע במחשב?

3. המלצות איפה לקנות ואיזה סוג בדיוק? כי כמו שאמרתי כבר אני חושב יש כמה וכמה סוגי 560TI.

4. הבדל בין 550, 560, 570, Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 PCIE שנפתח ל 6970? מחיר וביצועים?

תודה

פורסם

הלכתי לגוגל ורשמתי PSU CALCULATOR.

בחרתי את EXTREME PSC LITE

הכנסתי את תושבת 1155, מעבד 2500K

CPU UTILIZATION 90%.

OC CPU 4.5GHZ ב1.45V (אולי זה קצת מוגזם אבל בלי לדעת במדויק עדיף מרווח בטחון).

560TI.

3X HIGH RPM SATA HDD (יש כאלו עם 1, לי יש 5).

DVDRW.

3X 120MM FAN (בלי LED).

1 ADDITIONAL PCI CARD.

1 PCI-E CARD.

3 USB DEVICES.

SYSTEM LOAD 90%.

תוצאות:

מינימום 485W.

מומלץ 532W.

ברור לי שמדובר על מרווח ביטחון רחב ובמציאות זה יכול לקחת לפעמים הרבה פחות.

אבל לא סתם לוקחים מרווח ביטחון.

צריך לקחת בחשבון את כל חלקי החומרה, והמצבים אליהם המערכת יכולה להגיע לפעמים, גם אם הם לא תדירים.

הרדיסקים למשל גם אם יש לך 3 הם בדרך כלל לא עובדים בו זמנית.

לפעמים כן.

ונדמה שהם לא לוקחים הרבה, ובמנוחה הם לוקחים הרבה פחות.

יש כאלו עם פחות פלטות ויותר פלטות וההבדל בצריכת חשמל יכול להיות גם פי 2 במאמץ בין דגמים וגדלים שונים.

ומה עם שדרוגים ?

אתה בקלות יכול למצוא את עצמך תוך שנה שנתיים עם 4-5 הרדיסקים (כמוני) ומדי פעם הרדיסק חיצוני שמגיע לביקור, ומקלט לשני סטים אלחוטיים ושלט מדיה + שלט XBOX.

נראה לי חכם לקחת מרווח ביטחון.

לכל הפחות לעשות חישוב יותר מותאם לחומרה במקרה הזה, כולל כל ההתקנים שקיימים, ואלו שיתווספו אולי בעתיד, והיכולת של הספק לספק במאמץ מקסימלי תיאורטי מתח ביציבות לאורך זמן.

ומה עם התעייפות הקבלים שמורידים מיעילות הספק במשך השנים ?

פורסם

אני לא יודע איך מחשבון עוקף מכשיר למדידת צריכת חשמל בדיוק אבל כשאני מדדתי זה היה עם חומרה בת 3 שנים (מלבד הכרטיס כמובן)

ואני חוזר על עצמי שוב, מאוורר ממוצע בעת פעולה צורך בין 2 ל5 וואט (תלוי בסוג ובדגם) הארד דיסק גם קרוב לזה

פורסם

כשמסתכלים על המינימום, שזה בעצם רוב המחשבים המורכבים, ולצורך העניין אולי גם המקרה של פותח הדיון, אז הרדיסק וכמה מאווררים כמעט ולא מהווים משקל בחישוב הכללי.

אבל כשיש כמה הרדיסקים, זה לוקח לפעמים לא מעט במצטבר.

http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/2tb-7200rpm_18.html

על פי זה 2TB 7200 RPM לוקח 7.5W במנוחה ו13.5W במאמץ.

תאר לך חמש כאלו במארז.

יש לזה משקל לא קטן.

אם פותח הדיון רוצה לקנות/לעשות OC לכרטיס, גם זה יצמצם את מרווח הביטחון.

אתה מבין בזה יותר ממני זה בטוח.

אם אתה חושב שהספק יעשה את העבודה ב100% אתה יודע על מה אתה מדבר.

העיקר הצגתי את החששות לגבי עומסי מערכת, חוסר דיוק וחריגות בהערכות, הוספת חומרה בעתיד, והתעייפות הספק במשך הזמן.

אינשאללה שיהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

תשובות לשאלות שנותרו, מישהו?

1. המארז עם המאורר יחזיק את זה גם בסדר?

2. איך אני יודע האם הכרטיס מסך ישב בסדר? אם הוא מתאים לסלוט שיש לי כרגע במחשב?

3. המלצות איפה לקנות ואיזה סוג בדיוק? כי כמו שאמרתי כבר אני חושב יש כמה וכמה סוגי 560TI.

4. הבדל בין 550, 560, 570,

Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 PCIE שנפתח ל 6970? מחיר וביצועים?

פורסם

1) תבדוק אם יש צורך בשיפור הסירקולציה אחרי שתתקין את הכרטיס החדש, ואז תחליט.

2) אמור להתאים לכל לוח ATX עם PCI-E ולכל מארז ATX סטנדרטי.

3) תעשה רשימה לפי מחיר ומצא את אלו שהכי משתלמים.

עדיפות לASUS וGIGABYTE שבדרך כלל גם עולים יותר , ואחר כך LEADTEK GAINWARD ZOTAC וכל שאר הירקות אם אתה מעוניין לחסוך.

אני הייתי מוסיף לדגם עם קירור משופר אם התוספת מחיר אינה מוגזמת.

מATI אני משתדל להימנע.

לדעתי מחלקת הדריוורים של NVIDIA טובה יותר.

הפיזיקס שלהם נחמד שיש ומציק שאין.

לגבי פתיחת 6950 ל70 למה לקחת סיכונים כבר על ההתחלה.

אתה לא יודע אם זה יצליח.

אתה לא יודע לאן זה יוביל.

אם אתה מחפש הרפתקאות וסיכונים אתה מוזמן גם לעשות לNVIDIA אוברקלוק.

מי שקרא (או שזה קרה לו) על מקרים של אנשים עם ארטיפקטים וצרות מטריפות אחרות, יודע שזה לא נעים כשהכרטיס גראפי עושה צרות.

לדעתי יהיה חכם להימנע כמה שאפשר מבעיות עם כרטיס גראפי.

במיוחד כשמדובר על כרטיס לא זול, שלא אתה ולא החנות/יבואן יכולים להרשות לעצמם להחליפו באופן שרירותי כלאחר יש על כל חדש קטן ותופעה מוזרה ולא ברורה.

פורסם

אין שום סיבה להעדיף מותגים יקרים כמו ASUS ו-GB. מילא אם היו להם אחוזי חזרות נמוכים יותר למעבדות. הם בדרך כלל יקרים אפילו משמעותית ממותגים אחרים שבמחיר הזה ניתן להשיג בהם גרסאות בעלות קירור מתקדם. רק צריך לשים לב לתקופת האחריות שכן יש יצרניות שמציעות רק שנתיים לעומת שלוש.

לי אין העדפה לשום מחלקת דרייברים, כל משחק ודרך ההתייחסות שלו בדרייברים. אני רק יכול להגיד שלדעתי (במיוחד בחצי השנה האחרונה) מבחינת תחזוקה תוכנתית AMD ממש לא נופלת מNVIDIA שמדברים על מענה ראשונה לתקלות ותחזוקת מערך רב-ליבתי (היכולת להשאר עם האצבע על הדופק מצד AMD גרמה ל-4 דרייברים לצאת רק במהלך חודש נובמבר [לא כולל 2 הדלפות של דרייברים אחרים] עם השקת המשחקים החדשים). אם אגיד שלדעתי אפילו AMD עולה על NVIDIA בזמן האחרון בנושא הזה זה סתם ילהיט כמרים ירוקים כאן. למרות שלא חסרות לי דוגמאות וממש לא כרטיסי מסך שהתנסתי בהם.

AMD דואגת לשוק השאפתני וסיפקה 2 ביוסים לכרטיסי המסך מדגם HD6950 רפרנס. היצרניות משם לקחו את רעיון ומימשו אותו בשלל גרסאות. נכון להיום צריך לעבוד קשה בשביל להרוס HD6950 בעל שני ביוסים שכן קיימות שלל תוכנות שעוזרות לתיקון ושחזור ביוס בנוסף לביוס התקין שיושב בשבב השני [וגם אם שני הביוסים שלו נהרסים לגמרי מסיבה כלשהי עדיין ניתן לשחזר בתוך דקות בודדות]. כן הייתי אומר שכרטיס המסך GTX570 הוא אוברקלוקר לא פחות טוב מ-HD6950 ובמיוחד מHD6970.

אני לא רוצה להשתמש בטקטיקות פחד כדיי להבריח אותך מהמחשבה לקנות כרטיס מסך מסויים. את הסיכונים כל אחד צריך לדעת, כמו שהיצרניות יודעות ועושות לא מעט על מנת להמנע ולעזור בהן.

-----------------------------

שורה תחתונה שתי הבחירות טובות. שלא תבין לא נכון, אתה בוחר פה בין שתי אפשרויות שיעניקו לך חויית גיימינג טובה מאוד. לצערי הנסיון היחיד שיש לי עם GTX570 הוא הנסיון עם גרסא מאוד יוקרתית, ה-SuperOverclock, עליה אני יכול להגיד בוודאות שאני מעדיף מאשר כל HD6950 שראיתי.

פורסם

בעיקרון אין שום דבר רע בלקנות כרטיס של חברות אחרות.

אני קניתי לא פעם ולא פעמים כרטיסים גראפים ממגוון של יצרים.

בכל זאת אני יעדיף חברה גדולה ומוכרת מאשר חברה פחות מוכרת.

ולעולם לא אקנה כרטיס גראפי עם אחריות קצרה, דבר שחלק מהיצרנים/יבואנים עושים עם הכרטיסים שלהם.

אם לא השיקול של המחיר הרי הרבה אנשים היו מעדיפים לקחת ASUS וGIGABYTE במקום ZOTAC למשל.

לכן כן יש עניין עם עדיפות, אבל לא על חשבון המחיר אם מדובר בהבדל בעל משקל.

ואותו דבר לגבי קירור על הכרטיס.

ברור שאני יעדיף כרטיס של ZOTAC למשל עם קירור מרשים מאשר כרטיס רפרנס של ASUS באותו מחיר. (כל עוד תקופת האחריות מלאה)

לגבי ATI מול NVIDIA.

אני פועל מתוך נסיון של שנים עם שני היצרנים והצרות שהיו בדרך.

כמה פעמים אנשים אמרו שATI השתפרו ושהם לא פחות טובים מNVIDIA מכל הבחינות.

ואז היה צרות עם קירורים שלהם וטמפרטורות גבוהות וכשלים וארטיפקטים ובעיות עם משחקים ספציפים מדי פעם בגלל הדריוורים.

ואחר כל שוב יצאה סדרה ושוב משחק לא עובד טוב פה ושם ואותם תלונות וטענות בעד ונגד ושוב ושוב ושוב.

לא מזמן נתקלתי לפחות פעם אחת באיזה תופעה עם משחק שהעלה את הסעיף לבעלי כרטיס ATI בזמן שבעלי כרטיס NVIDIA מחייכים.

ולא הרבה לפני זה אותו סיפור עם משחק אחר, ולא הרבה לפני זה אותו סיפור עם משחק אחר וכו...

והבעיות כמעט כולם נפתרות תוך זמן כזה או אחר.

אבל עדיין נדמה שבעלי כרטיסי NVIDIA נהנים מיתרון קל בתחום הזה.

אני מכבד את מי שחושב שכרטיסי ATI טובים.

אין ספק שהם מספקים ביצועים ומחיר.

אין ספק שATI משקיעים בהם ובדריוורים.

ואולי באמת אין יתרון ממשי כרגע לNVIDIA על ATI (חוץ מהPHYSX שזה סתם קטע מפגר של סטנדרטים ולא של יכולת).

אני עדיין נוטה אחרי נסיון העבר שהיה ארוך מאוד ונטה לכיוון NVIDIA לאורך כל הדרך מבחינת איכות ודריוורים.

גם אם מבחינת המחיר זה לא כך.

תקראו לי מיושן, שמרן, או סתם חי בטעות.

אני מעוניין לקנות ציוד שאני יכול לסמוך עליו, וNVIDIA לא איכזבו אותי כמו ATI במשך השנים שוב ושוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים