עבור לתוכן

מי מגביל את רוחב הפס?

Featured Replies

פורסם

אני מחובר לאינטרנט דרך הכבלים (תבל), עם מודם Motorola חיצוני ועם קווי זהב. החבילה שלי היא 750kbps.

אז השאלה שלי היא מי מגביל את רוחב הפס שאני מקבל?

חברת הכבלים, הספקית או שההגבלה נעשית דרך המודם?

10x

פורסם

ההגבלה היא של הספקית, אבל פיזית מי שמגביל זה המודם.

פורסם

בד"כ ההגבלה של חברות האינטרנט תמנע מלהגיע למהירויות גבוהות עוד הרבה לפני שההגבלה של המודם תעשה זאת.

לדוגמא, הגבלה של מודם אלקטל היא 10Mbps, אבל ההגבלה של חברות האינטרנט לא נותנת בכלל להגיע לסדרי גודל כאלה, כשה-ADSL הנפוץ כיום הוא לא יותר מ-1.5Mbps.

נ.ב.- ההגבלה הזאת נעשית גם בחברת התשתית שלך (בזק או אחת מחברות הכבלים) וגם אצל ספקית האינטרנט. לכן, אם למשל משדרגים לחבילה מהירה יותר, יש צורך להודיע לשתי החברות שאנחנו מחוברים דרכן.

(אני זוכר שפעם ההגבלה הייתה רק אצל הספקית, ואז היו סיפורים שאנשים הודיעו רק לספקית על שידרוג, ולחברת התשתית המשיכו לשלם על החבילה הקודמת הנמוכה יותר. כיום יש הגבלה בשתי החברות שלנו, אז כבר אי אפשר לעשות את זה.)

פורסם

נועם התכוונתי לזה שכעקרון ההגבלה רשומה אצל הספקית/חברת התשתיות,

וברגע שהמודם מסתנכרן הוא מקבל קובץ הגדרות מהשרת ובקובץ מוגדרת ההגבלה שהמודם צריך להעבוד בה.

בגלל זה בכבלים יש גם מוסג כזה של לעשות UnCap למודם, ומה שבADSL אין כי המודם בADSL אינו מטפל בהגבלות, אלא ההגבלות הן "מלמעלה" (מרכזיה)

פורסם
  • מחבר

נראה לי ש-Izikd יותר צודק כיוון שאם ההגבלה הפיזית לא היתה נעשית ע"י המודם לא היו דרכים לפרוץ אותו וכך להגדיל את רוחב הפס (לא שאני מתכוון לעשות את זה...).

פורסם

ההגבלה מתבצעת גם אצל הספק וגם בכבלים

הספק בונה קובץ TXT אם הגדרות (ברמה של סיסקו) שזה access list וrate limit

שולח אותו לכבלים ואלה עושים copy - paste

שום דבר לא מוגדר על המודם חוץ מהגדרות חיבור. בלי שום קשר לרוחב הפס

זה גם נכון לכול הנתבים הקיימים.

פורסם

ההגבלה תלויה בצורת החיבור

אם החיבור קבוע (ללא חייגן) אז ההגבלה נעשית רק דרך רשת הכבלים

אם החיבור הוא דרך חייגן אז ההגבלה נעשית גם דרך הכבלים וגם דרך הספק

את הבדיקות שאתה לא מרמה אותן הספקיות עושות בינן לבין חברות הכבלים

אם אתה מחובר בחיבור קבוע, תאורטית אתה יכול לשלם לכבלים לחבילה של 3MB

ולספק לחבילה של 256KB ואז אם איכשהו הם לא עשו בדיקה כמו שצריך (קורה אבל מעט)

אתה יכול לרמות אותם יופי

בחיבור קבוע הספק לא יכול (טכנולוגית) להגביל אותך, והוא מסתמך על הבדיקות מול

חברות הכבלים

בגלל זה הרבה ספקיות נוטשות את מתן החיבור הקבוע ועוברות לחיבור דרך חייגן

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר למעשה זה שמי שמחובר לכבלים עם חייגן לא יכול לקבל חבילה אחרת ממה שהוא משלם עליה?

כלומר כל הדיבורים האלו על פריצות של מודמים זה סתם קשקוש?

פורסם

כל הדיבורים על פריצת מודם בכלל לצורך הגדלת רוחב פס זה קישקוש. סוף פסוק.

פורסם

כל הדיבורים על פריצת מודם בכלל לצורך הגדלת רוחב פס זה קישקוש. סוף פסוק.

בנוגע לכבלים, עדיין יש משתמשים שפה ושם מצליחים לבצע זאת (גישה לקובץ השוכן בקרבי המודם, הנשלח אליו עם כל סנכרון מחדש עם המרכזת, עריכת תוכנו ושמירתו), אך זה תלוי בסוג המודם. לא עם כל מודם/ראוטר זה אפשרי.

פורסם

בנוגע לכבלים, עדיין יש משתמשים שפה ושם מצליחים לבצע זאת (גישה לקובץ השוכן בקרבי המודם, הנשלח אליו עם כל סנכרון מחדש עם המרכזת, עריכת תוכנו ושמירתו), אך זה תלוי בסוג המודם. לא עם כל מודם/ראוטר זה אפשרי.

... ופעולה כזאת היא לא חוקית.

פורסם

תאורטית עם כל מודם זה אפשרי, כי כל המודמים עובדים באותה שיטה של ההורדת קובץ הגדרות מהTFTP של הספק/חברת הכבלים

פורסם

לא צריך לפרט את הפרטים הטכניים, נתתי את תמונת המצב על רגל אחת. מכאן מיותר לציין את מה שפורשה מעליך כתב.

פורסם

המודם זה סה'כ מתאם שקע ומפרש אותות. אין מה לפרוץ במודם. ומי שאמר צריך לשנות תהגדרות בקובץ TXT בשרת אז זה כבר

נקרא לפרוץ תשרת, מה הקשר למודם. כמו שפורשר אמר זה קישקוש סוף פסוק. הכל במרכזיות

פורסם

אפשר למצוא גם סיבות כן חוקיות כדי לעשות את זה - Develop ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים