עבור לתוכן

שאלות לגבי פסנתר חשמלי

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזה לא הפורום המתאים ביותר לשאלות על כלי נגינה, אבל אני מעדיף להתחיל מפורום שאני מכיר ומוכר בו.

הילד התחיל לנגן על פסנתר, בנתיים הוא מנגן בבית על אורגנית יד שניה (ימאהה PSR-520), אבל המורה כבר מתחילה להציק שהוא חייב פסנתר "אמיתי" בבית ומרגישים שהוא מתאמן עם קלידים קלים מדי.

החלטנו, אני ואשתי, שאם הילד מפגין יכולות התמדה אנחנו נקנה לו פסנתר בעוד חודשיים-שלושה בתקציב של 2000-4000 ש"ח. מפאת התקציב, המקום בבית והזיופים, ההחלטה היא ללכת על פסנתר חשמלי. בגלל שאני גם שוקל יד שניה, אני מתחיל את המחקר והחיפוש כבר עכשיו.

למרבה הצער אני לא מבין כל-כך בנגינה וכך גם אשתי ומעגל החברים הקרוב שלנו, כך שאני לא ממש יודע באיזה כיוון כדאי להתחיל לחפש.

תכונות שאני מחשיב כקריטיות הן - לפי סדר עדיפות - מגע פסנתר שקול וכבד קרוב ככל הניתן לפסנתר אקוסטי על מנת שהילד יפתח יכולות שישרתו אותו גם על פסנתר "גדול", צליל פסנתר איכותי, אמינות. אין לי בעיה עם ציוד מיד שניה כאשר מדובר בציוד שנבנה באופן אמין ואיכותי.

מבחינת קלידים חדשים ראיתי את הקאסיו PX-130/PX-330 שבסך הכל זוכים לביקורות טובות והייתי שמח לקבל עליהן פה חוו"ד.

מבחינת יד שניה מדובר באסופה אדירה של יאמאהות ורולנדים בני 3 עד 10 שנים שאני לא מוצא בהן את הידיים והרגליים ואשמח לקבל הכוונה.

תודה.

פורסם

הי פאנגי.

קודם-כל. תיקון טעות: אתה כותב על פסנתרים דיגיטליים ולא חשמליים. את יכול לקרוא יותר על כך

כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=314849.msg2743633#msg2743633

וכאן:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345311.msg2986737#msg2986737.

שתי שאלות:

-בן כמה הילד?

-איזו סוג של מוזיקה אתם שומעים אצלכם בבית?

בקשר לאורגנית, תיפטר ממנה במהירות האפשרית. אני מקווה שהמורה שלו היתה אחראית ולא

נתנה לו להשתמש באופציה של "ליווי אוטומטי", שמקלקל את השמיעה.

המלצה ממני, בתור מי שהתקבל לאקדמיה למוסיקה עוד לפני סיום התיכון (ולא המשיך בגלל נכות) היא

לקנות פסנתר רגיל, ולא חיקויים אלקטרוניים. בכלי זמר אפשר למצוא ימהה מחודש בכ 12000ש"ח.

יותר יקר בהרבה מהקסיו, אבל עדיף להתרגל מהתחלה לטאץ' משובח ולא מלאכותי.

ועוד דבר: אם אתה ואשתך רוצים שהילד ילמד מוזיקה קלאסית, זה (מנסיוני כמורה) לא

כל-כך עובד אם ההורים בבית לא שומעים. אני יודע שאתה אדם משכיל ומוכשר, אבל

אם אצלכם הרדיו פתוח על גלגלץ, ואתם בונים על המורה שתעשה מהילד שלכם

ארתור רובינשטיין,המשימה, קרוב לודאי לא תצלח.

פורסם

סליחה, אבל אם הילד רק התחיל לנגן על פסנתר, הייתי ממתין קצת לפני שאני מוציא סכום כסף כזה על פסנתר אמיתי. גם כי הוא ילד, וגם כי הוא רק התחיל לנגן. להעיף את האורגן זה בכל מקרה חובה, בגלל ההגבלה של מספר הקלידים.

אני ניגנתי 6 שנים על פסנתר "אלקטרוני", אמנם הקלידים היו כבדים יותר מאשר באורגן שהתחלתי איתו, אבל עדיין לא מספיק והיה לי קשה כשהייתי מנגן על פסנתר אמיתי. (אני מאמין שאפשר למצוא דברים יותר טובים ממה שקנו לי לפני איזה 15 שנה)

חסרון אחד שראיתי בפסנר שהיה לי, זה שעם כל הכבוד הוא לא היה נשמע ממש כמו פסנתר אמיתי. החסרון היותר גדול, זה שכשלהורים או לאחים לא היה כח לשמוע אותי מתאמן, הייתי צריך לשים אזניות. אל תעשה את זה לילד שלך! הרבה פעמים זה הוציא לי את החשק מלנגן.

וחזרה להתחלה, בגלל שהילד בתחילת דרכו, אני הייתי הולך על פתרון יד שניה של משהו טוב וזול, ולא משקיע סכום גבוהה בפסנתר או פסנתר חשמלי במחשבה שזה יהיה הפסנתר האחרון שאתה תקנה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי לפסנתר דיגיטלי - כתבתי "חשמלי" כי משום מה ברוב המקומות בעברית כותבים ככה.

אנחנו לא גרים בדירה קבועה, אין הרבה מקום, ופסנתר אקוסטי באיכות סבירה מתחיל מ-9000. מאחר ואנחנו מתוכננים גם לעבור לפחות עוד 2-3 עד שנגור במקום אחד, פסנתר אקוסטי הוא בעייתי מפאת הקושי והעלות שבטלטולו. כשנגור בבית קבוע והילד יראה שהוא ממש רציני, אני אהיה מוכן לגרד כסף גם לבייבי-גרנד (מה לא עושים בשביל ילדים), אבל כרגע זה לא בא בחשבון.

האורגנית הנוכחית היא 5 אוקטבות - מה שיספיק לפחות לחודשים הקרובים מבחינת המנעד. אצל המורה הוא מתאמן על פסנתר אקוסטי וכמובן שאין ליווי אוטומטי וכו' - כנ"ל לא באימונים בבית.

מטרת לימודי הפסנתר הם לתרום למשמעת ולההערכה העצמית של הילד (בן 5.5 ד"א), הלב שלי לא ישבר אם הוא לא יצא ארתור רובינשטיין. בבית שומעים סגנונות מוזיקה מגוונים, החל ממוזיקה קלאסית מוקדמת של תחילת הרנסנס ועד פופ של השנים האחרונות.

כך שאני עדיין מחפש פסנתר דיגיטלי ועדיין העדיפות העליונה היא מקלדת שתדמה את התחושה של פסנתר אקוסטי. אשמח לקבל הכוונות בעניין זה - כולל יד שניה.

פורסם

^^^

עם אורגניות יש לפחות שלוש בעיות:

1. המנעד הצר.

2. הצליל המלאכותי.

3. הבעיה הגרועה ביותר, לדעתי, הטאץ'. לפסנתרים אקוסטיים יש מגע המבוסס על מנגנון פטישים

שאותו קשה מאד לחקות. חפש בגוגל על מקלדות עם מנגנון פטישים ואח"כ

חפש משהו דומה חדש או יד-שניה.

אגב, ההערה שלי על "ארתור רובינשטיין" כנראה שלא נכתבה ולכן גם לא הובנה כראוי.

פשוט, אם אתם משפחה (אני מניח שלא) שבבית לא שומעים מוסיקה לפסנתר (שזה בעיקר

קלאסי-גם ג'אז זה מצויין, אבל לא ממש מתאים לגיל), אלא שומעים רק פופ, וצמודים למסך

כשמשודר "כוכב נולד", ומצד שני סומכים על *המורה* שידאג לכך שהילד יאהב מוסיקה לפסנתר,

זה בד"כ לא עובד (מנסיון).

אז שיהיה בהצלחה, וידע אותנו איך העניין מתקדם!

פורסם
  • מחבר

הלכתי עם הילד לחבר שקנה לאחרונה פסנתר דיגיטלי של קאסיו PX-130.

מדובר בפסנתר זול יחסית (2100) שכולל מנגנון פטישים לקלידים (ללא קפיצים).

הקלידים כבדים וחוזרים באופן שדומה לפסנתר אקוסטי. המגע מעט שונה, אולם מצד שני - גם המגע משתנה מפסנתר אקוסטי אחד למשנהו.

צליל הפסנתר קצת עמום, בעיקר בגלל הרמקולים הפנימיים הלא מרשימים. אולם היתרון בפסנתר דיגיטלי שניתן לחבר אותו למערכת הגברה חיצונית איכותית יותר או להשתמש בדגימות פסנתר טובות יותר בחיבור למודול או למחשב.

ממה שהתרשמתי עד כה - הקאסיו לא נופל מהדגמים הזולים של יאמהה וקורג ועליית המדרגה הבאה היא פסנתרים ב-8K ומעלה מהסדרות הטובות של ימאהה או רולנד.

פסנתר אקוסטי לא בא בחשבון בשנים הקרובות והתקציב מצומצם, כך שההחלטה נופלת על הקאסיו PX330 או הקורג SP250 שאני אלך מתישהו לבחון בחנות (ובהתאם למחיר שלו). בכל מקרה אני מתכוון לחכות עוד חודשיים עם הרכישה עד שנווכח שהילד רציני.

פורסם

אני הייתי מנסה לברר גם על הדגם הבא:

http://www.diez.co.il/98174/ProKeys-88

עמוד היצרן:

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeys88.html

לפחות מהסרטונים ביוטיוב, התרשמתי מהסאונד שלו דיי לטובה.

http://www.youtube.com/results?search_query=ProKeys-88&oq=ProKeys-88&aq=f&aqi=g-C4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=806l3534l0l3894l3l3l0l0l0l1l797l1282l2-2.6-1l3l0

פורסם

אי אפשר להתבסס על סרטונים. כלי נגינה זה משהו שצריך להתנסות איתו כדי להחליט.

בכל אופן, לא יקרה כלום אם הוא ינגן על פסנתר דיגיטלי בשנים הראשונות. אני יכול להמליץ על הדגמים מהסדות האחרונות של ימהה ורולנד.

יצא לי לנסות את רובם והם די טובים. כמובן שזה לא משתווה לפסנתר אקוסטי, אבל זה בהחלט יספיק לצרכים שלו לכמה שנים הבאות.

פורסם

ברור שאי אפשר להסתמך על סרטונים. אני בזמנו גם חשבתי לקנות פסנתר דיגיטלי. יש לי בבית פסנתר אקוסטי של אוקטובר האדום, וחשבתי לקנות פסנתר דיגיטלי שאני אוכל לנגן עליו בלילה. עברתי על כמה וכמה פסנתרים בחנות כולל דגמים יקרים של Roland, ולשום פסנתר לא הצלחתי להתחבר

לא בצליל ולא במגע. המגע הרגיש מאוד מלאכותי, אפילו ביחס לפסנתר שלי שהוא יחסית עלוב.

מי שהתחיל לנגן בפסנתר אמיתי, יהיה לו קשה לעבור לפסנתר דיגיטלי. אין כמו פסנתר אמיתי.

אומרים שהחברה הזו, מייצרת פסנתרים ברמה אחרת:

http://www.kurzweil.com/ProductPortal.php

פורסם

פסנתר אקוסטי לא בא בחשבון בשנים הקרובות והתקציב מצומצם, כך שההחלטה נופלת על הקאסיו PX330 או הקורג SP250 שאני אלך מתישהו לבחון בחנות (ובהתאם למחיר שלו). בכל מקרה אני מתכוון לחכות עוד חודשיים עם הרכישה עד שנווכח שהילד רציני.

אם אתה הולך על ה PX 330, אולי עדיף שתוסיף עוד כ 500 ש"ח ותיקח את ה PX 730. במפרט שלו כתוב

שיש לו בנוסף , גם "Hammer mechanism with 3 sensors" כמו בדגם היותר יוקרתי PX 860 שכבר עולה

5200. אני לא ממש יודע מה זה אומר, אבל בשביל עוד כמה שקלים הייתי הולך עליו.

http://www.diez.co.il/98174/%D7%A4%D7%A1%D7%A0%D7%AA%D7%A8-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99---CASIO-PX-730

(באתר של מרום הדגם הזה משום-מה לא מופיע אז נתתי קישור ל "דיאז").

פורסם
  • מחבר

המנגנון (המשקולות והחיישנים) אמור להיות זהה בכל דגמי ה-PX וה-AP של קאסיו. הדגמים היקרים יותר כוללים כיסוי דמוי שנהב על הקלידים.

ה-PX730 שקול יותר ל-PX130 במרבית התכונות שלו (אולם הוא כולל סטנד מובנה ו-3 פדלים).

שוב פעם - הוויכוח בין פסנתר אקוסטי ודיגיטלי (DP) הוא עקר, ברור שמדובר ביצורים שונים ולכל אחד יתרונות וחסרונות. ברור לי גם שאימון על DP לא יהיה מושלם כמו על אקוסטי.

יחד עם זאת, גם המגע של אקוסטי עומד זול, לא שקול לכזה של פסנתר כנף לקונצרטים ובוודאי לא הצליל, אז האם עלי לא לחסוך על הילד ולא להתפשר על פחות מסטיינווי 9 רגל?

הילד כולה בן 5.5, רק התחיל עכשיו לנגן בשתי ידיים במקביל ואני מסופק אם הוא כבר פיתח סגנון יחודי וטעם ספציפי בסגנון מקלדת כזה או אחר. אני מוכן לקבל שהמגע לא דומה לפסנתר אקוסטי, אבל אני מוכן להתפשר על משהו שיהיה קרוב מספיק במשקל, במהירות התגובה, בעוצמת החזרה וכו' על מנת שהילד יפתח טכניקה טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים