עבור לתוכן

מתלבט קשות על מקלדת מכנית

Featured Replies

פורסם

החלטתי שאני חייב לעבור למקלדת מכנית.

המקלדות הרגילות הזמינות הן לרוב עם תחושה מאוד "כהה" של הקלדה וזה מבאס אותי.

השימוש שלי מגוון וכולל תכנות, גיימינג וכיו"ב.

מאקרואים תאורה וכאלו ממש לא חובה.

אני מחפש מקלדת עם התנגדות בריאה ללחיצה אבל שלא תהיה מאוד רועשת.

בארץ המבחר די מוגבל, אני מאוד מתפתה ל-BW הרגילה שעולה 280 ש"ח באייבורי ועם עוד 120 ש"ח אני סוגר מקלדת עם חריטה של עברית בסכום סביר אבל למיטב הבנתי היא רועשת...

שילוח מחו"ל זה עניין של 50 דולר כך שעושה רושם ש-FILCO או DAS יעלו 200 דולר לפני מיסים וחריטה שזה נראה לי מטורף.

מ- STEELSERIES אני לא מתלהב.

מה האלטרנטיבות? האם חריטה מבטלת אחריות?

פורסם

לא יודע לגבי חריטות, אבל מנסיון אישי ה-6GV2 היא בחירה נחמדה מאוד. יש לי את המקלדת כבר מספר חודשים ואני מאוד מרוצה ממנה.

למרות זאת, הייתי עובר על המקלדת המכאנית של zowie,ה-CELERITAS , שמעתי שהיא אחת הטובות (חבר שלי קיבל אותה והוא מאוד ממש אהב אותה ואמר לי שהיא יותר טובה מה-6gv2).

בהצלחה :) .

פורסם
  • מחבר

דווקא ראיתי ביקורת ששם היא קיבלה ציון די נמוך...

כרגע נראה לי יותר ויותר שאלך על ה- BW בגלל מחירה הנמוך ואחרוט אותה באיזשהו שלב...

280 ש"ח נראה לי כמו עסקה לא רעה כדי להחליט אם זה בשבילי למרות שאני מפחד שזה יהיה רועש.

חבל שאין כאן את המבחר של ארה"ב. אני מפחד להשקיע סכום גבוה ובסוף לגלות שזה לא מה שציפיתי.

פורסם

לדעתי ה-BW היא מקלדת ראויה ובהחלט שווה את המחיר שלה.

לגבי הרעש, אם תפתח מיומנות של לחיצה לא עד הסוף אלא רק עד נקודת ההתנגדות של המקש, ההקלדה תהיה שקטה יותר.

לגבי חריטה ואחריות, אני לא יודעת לגבי אייבורי אבל KSP בזמנו כתבו בעמוד הפייסבוק שלהם שחריטה מבטלת את האחריות.

נראה לי שעדיף שתברר את הנושא עם אייבורי אם אתה קונה מהם.

פורסם
  • מחבר

הסיכוי שאפתח מיומנויות לחיצה חלקית הם קלושים. אני מקליד מאוד מהר בייחוד כשאני מתכנת ונוטה ללחוץ יחסית חזק.

אני עוד חוכך בדעתי מה לעשות.

אולי אנסה לשכנע בבאג שיתנו לי ללחוץ על ה-BW ULTIMATE כדי להבין עם מה אני מתעסק.

אני לא צריך יותר מכמה שניות כדי להבין אם זה בשבילי או לא.

פורסם

בד"כ הם לא נותנים לפתוח מוצר חדש כדי לנסות. כמובן שלא מזיק לנסות.

ניסית לחפש סרטונים ב-YouTube? יש שם סרטונים שמדגימים הקלדה על ה-BW וניתן לשמוע איך זה נשמע.

עריכה: בדיון על מקלדות מכניות, בתגובה השלישית יש סרטון כזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=511600.0

פורסם
  • מחבר

לפי מה שראיתי ב- KSP ה-MEKA G1 שנמכר שם כולל עברית... אם זה נכון כנראה אקנה אותה.

פורסם

אכן לפי האתר שלהם לדגם הזה יש אותיות בעברית.

בכל מקרה, ליתר בטחון, אני מציעה לך לוודא את זה עם החנות לפני הרכישה.

פורסם
  • מחבר

splashy, ראיתי במפרט שלך שיש לך Filco Majestouch 2 Cherry MX Brown.

איך הרשמים? איך נוחות ההקלדה? שווה את טרחת הייבוא?

פורסם

אני ממש מרוצה מה-Filco שלי, מאוד נוחה וכיף להקליד עליה.

לי זה היה שווה את הטרחה אבל מה שכן, זה עלה לא מעט.

קניתי אותה מ-The Keyboard Company באנגליה:

http://www.keyboardco.com/

פורסם
  • מחבר

לינארית או TACTILE?

פורסם

Tactile, סוויצ'ים חומים.

פורסם

אני מאוד מתפתה ל-BW הרגילה שעולה 280 ש"ח באייבורי ועם עוד 120 ש"ח אני סוגר מקלדת עם חריטה של עברית בסכום סביר אבל למיטב הבנתי היא רועשת...

מה הכוונה ברועשת? אתה מתכוון לאופי הצליל שהיא מפיקה (הקליק המתכתי) או לעוצמת הקול?

ב-5-6 העמודים הראשונים של הדיון על המקלדות המכניות תמצא פחות או יותר את כל המידע הבסיסי, כולל סרטונים (לא הדרך הכי טובה אולי, אבל בהחלט הכי זמינה בתווך של פורום להציג את הצלילים של סוגי הסוויצ'ים השונים). אם עדיין לא עשית זאת אני חושב שזה יהיה מקום טוב להתחיל ממנו.

באופן כללי אלא אם כן אתה מחפש את הגימיקים הייתי ממליץ לך להתרחק ממקלדות הגיימינג אלא אם כן אין לך ברירה אחרת. במובן הזה ה-BW (כולל ה-Ultimate) וה-6GV2 שונות מעט מחלק אחר ממקלדות הגיימינג מכיוון שהן עדיין מעוצבות כמקלדת "רגילה" ועם פריסת מקשים רגילה (ה-6GV2 קצת פחות).

הייתי גם ממליץ לך לשקול שוב את האפשרות לקנות את ה-Meka G1. על-פי לא מעט דיווחים (ויש כזה אפילו בדיון הראשי על המקלדות המכניות) היא בנויה בצורה מאוד לא נוחה, בעיקר העבודה שהיא גבוהה יותר ממקלדות מכניות סטנדרטיות). אין לי ניסיון אישי איתה, אבל התלונות על-כך כנראה משקפות בעיה שיש לאנשים מסוימים איתה.

באופן כללי כשאתה ניגש לבחור מקלדת מכנית אתה צריך בראש ובראשונה לבחור אחת לפי סוג הסוויץ' כי הוא זה שקובע את חוויית השימוש. בשלב השני אתה צריך לבחור מקלדת לפי איכות הבנייה, אם כי לפחות בכל הנוגע לאיכות הבנייה, רובן, כולל מקלדות הגיימינג, בנויות מספיק טוב כך שאין פה יותר מדי התלבטות כל עוד הסוויץ' והמחיר מתאימים.

לגבי סוג הסוויץ', קשה עד בלתי אפשרי להמליץ למישהו על סוויץ' מכיוון שזה עניין סובייקטיבי לגמרי. אתה טוען עכשיו שספק אם תצליח לפתח מיומנות שבה לא תלחץ על המקש עד הסוף, אבל אתה לא יכול לדעת. מלבד העבודה שככה המקלדת פחות "רועשת" זה בעיקר עוזר לך להאיץ את קצב ההקלדה שלך ויש שיטענו גם פחות מעייף את האצבעות - החשיבות והדרגה שבה שני הדברים האלה, כמעט כמו כל דבר אחר בתחום - באים לידי ביטוי משתנים בין אנשים שונים. הסוויץ' החום נחשב בסוויץ' המאוזן ביותר להתחיל ממנו מכיוון שהוא מצד אחד דומה לכחול (Tactile, אם כי המשוב הפיזי הרבה פחות מובחן) ומצד שני בגלל שהמשוב הפיזי באזור אמצע הלחיצה הוא חלש יחסית, הוא גם מספיק דומה לסוויץ' לינארי (או למי שרגיש מאוד לנושא, סוויץ' לינארי "מלוכלך"). יחד עם זאת, כל ההגדרות האלה מנסות לתת סימנים במשהו שהוא סובייקטיבי לגמרי. אם נראה לך כרגע שאתה מחפש סוויץ' לינארי דווקא יש לך שתי אפשרויות (עד לא מזמן הייתה אחת). השחורים שהם סוויץ' לינארי כבד יותר (כלומר צריך להפעיל קצת יותר כוח כדי שהלחיצה תרשם) והאדום שהוא סוויץ' לינארי קל יותר. אני באופן אישי חושב שסוויץ' כבד פחות נוח להקלדה ממושכת, אם כי היתרון היחסי שלו הוא שהוא מפחית במידת מה את כמות הלחיצות השגויות. כמובן שכשאנחנו מדברים על סוויץ' כבד וקל ההפרשים הם 15-25 גרם ולא מדובר על סוויץ' שצריך להלחם איתו כדי ללחוץ עליו.

אם יש לך אפשרות ואתה בוחר להזמין מחו"ל יש עוד שתי אפשרויות מארה"ב. אם יש לך מישהו שיכול להביא לך את המקלדת משם זה בכלל משתלם.

הראשונה היא המקלדות של Leopold שזמינות ב-Elite Keyboards , והשנייה היא המקלדת המכנית של Rosewill שזמינה ב-Newegg (הקישור הוא לזאת עם הסוויצ'ים הכחולים אך היא זמינה שם גם עם סוויצ'ים אדומים וייתכן שגם עם שחורים) שהיא מקלדת Filco במיתוג שונה ועם תג מחיר צנוע יותר.

והערה חשובה לסיום. במה שלא תבחר לא ממש תטעה. הכי הרבה תגלה שאתה מעדיף חוויית הקלדה קצת אחרת. בבסיס כל הסוויצ'ים המכניים יתנו לך חוויית הקלדה מסוימת שאם אתה מחפש אותה אז תדע להעריך אותה. מעבר לזה המאפיינים השונים של הסוויצ'ים אכן נותנים גוון ואופי הקלדה מעט שונה, אבל בסך הכל אי אפשר לטעות, מקסימום קצת לפספס.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר הלכתי על ה- MEKKA G1 למרות שסוויטץ' חום נראה לי יותר מתאים לאופי העבודה שלי.

עוד לא החלטתי אם אני אוהב את זה או לא. גבוהה במיוחד היא לא. גם לא נורא רועשת.

נראה לי נחמד, אני יודע.

אם הייתי יודע שהולך להיכנס פטור מכס לרכישות עד 1200 שקלים כנראה הייתי מחכה ומזמין מחו"ל DAS או FILCO.

נו שוין, שיהיה במזל :yelclap:

פורסם

תתחדש.

גם היום למיטב ידיעתי אין מכס על מקלדת (רכיב מחשב) אלא רק מע"מ. כנראה שהתקנה החדשה לא ממש מתייחסת לביטול המע"מ על מוצרים, כך שבמקרה הכי גרוע הפסדת הוזלה קטנה יחסית, במקרה הפחות גרוע, לא הפסדת כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים