עבור לתוכן

להיות מד'כ או לצאת בכלל מחייל המשטרה הצבאית?

Featured Replies

פורסם

אני מאוד מאוד מבולבל לגבי השירות הצבאי שיהיה לי,אין לי מושג מה לעשות,אולי פה יעזרו לי.

פרסמתי פה בעבר לא מעט ט'ארדים,החל מזה שנכנסתי לכלא בבקו'ם,על זה שרציתי להיות עובר רס'ר,לעשות יומיות,לעבוד בין לבין לעזור להורים,וכל מיני דברים כאלה ואחרים.

יש לי ת'ש 3,קצת בעיות בבית,אני מאמין שאני יכול לעלות את הת'ש שלי לת'ש 5 ולצאת בכלל מחייל המשטרה הצבאית,אבל אני יספר קודם את מה שהולך פחות או יותר.

שיבצו אותי להיות מד'כ,בהתחלה הייתי מאוד עצבני לגבי השיבוץ הזה,לא שרציתי בכלל משהו אחר,העדפתי את האמת להיות בשיטור לעשות 11-3 עם המון אפטרים שיש לי ת'ש 3,אבל ניחא נתנו לי מד'כ שלטענת המפקדים זה תפקיד הרבה יותר ''איכותי'',האירוניה פה היא שבטירונות הייתי ממש ממש גרוע!,היינו במחלקה 52 חיילים,יש מדרג כזה שאומרים לכל חייל באיזה מקום הוא,הייתי מקום 45!,לא צועק בשלשות,לא מרים את הרגליים ב90 מעלות,צוחק למפקדים בפנים,אוכל הרבה שעות ביציאה,ואם לא שעות ביציאה המון עבודות הזויות של ''26 סיבות למה לא לצחוק למפקד בפנים'',או בין אם זה לא לצעוק הקשבים ולא להתנדב אף פעם,הבנתם את מה שהלך איתי פחות או יותר.

שיבצו אותי להיות מד'כ,אני מאוד מבולבל,מצד אחד אומרים שזה תפקיד מעניין מאוד,אפילו קצת מפתה,לקבל ישר רב'ט(מלהיות מפקד ממש לא אכפת לי,לא רואה אותי מפקד),לעשות 2-2 של שבוע קשה וקל(בשבוע הקשה להרוויח עוד יום 1 לעומת כולם),להגיע להיות סמל ולעשות 5-2...

השאלה היא במה זה כרוך?,איך התפקיד?,ברור לי שזה בין היתר קשור לאן שאני הלך,לאיפה שישימו אותי,כלא 4/6 או אולי מעצרים פה במחנה נתן קרוב לבית..שמעתי סיפורים שהתפקיד מאוד שוחק,שאחרי שנה שנתיים כולם רוצים לברוח משמה,שהתפקיד מדכא,ועוד המון דברים.

מישהו יכול לעשות לי סדר פה?

אין לי מושג אם כדאי לי להוציא ת'ש 5 או לא,אם אני כן יוצא ת'ש 5 יבוא קצין מיון ויגיד לי בא תהיה בחייל חימוש,שזה לעבור מחרא אחד לאחר,שלא עשיתי בזה כלום חוץ מזה שזה יומיות קרוב לבית,ובזבוז של 3 שנים,מד'כ נשמע לי קצת מעניין,אבל מפחיד אותי כל מה שהולך בכלא,אין לי מושג איך בחרו אותי דווקא לתפקיד הזה.

מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בבאלגן?,אולי יש פה מדכ'ים שיכולים לספר איך הלך להם בשירות?,איך התנאים באמת?,ממישהו אחד שומעים שהם לא יושנים בכלל בלילות,מהמפקדים והממגית שומעים שיש להם לוז חופשי החל מ7 בערב ועד ל5 בבוקר למחרת שזה ההשקמה של מד'כ,מה עושים בקיצור? :s07:

פורסם

The jobnik Diaries

182_304_450_90.jpg

פורסם

צא ממ"צ אל תהיה צהוב, חבל שידפקו לך מכות במרכזית (וידפקו לך)

פורסם
  • מחבר

ואם ידפקו אותי בחייל חימוש בסופו של דבר?..

פורסם

עזוב חימוש אפילו תלך לכלא ואל תשים כומתה כחולה, רק בגישה הזאת ואל תהיה רכיכה הצבא מבין רק כוח

פורסם

אני מד"כ, משרת במעצר (מד"כים יש בכלא4\6, פלוגת הליויים - יעל, ובמעצרים), לכן אני יודע רק על מעצרים.

בעקרון אתה צודק לגבי היציאות, חוץ מזה שיש גם מקומות שעושים בהם שבוע-שבוע (מעצר אילת, מעצר יואב...).

אישית במקום שאני משרת - הדבר הכי קשה זה לדאוג שכולם יקומו בבוקר. חוץ מזה הרוב זו עבודה פקידותית - לטפל במלא טפסים כשמתקבלים חבושים (בערך פעם ביומיים), ועוד כל מיני דברים למלא (בקשות שונות וכאלה).

בכלא אני יודע שזה שונה לחלוטין - המד"כ לא עושה את הטפסים וכל זה, אלא מריץ את הלו"ז (עד כמה שאני יודע - אין לי ניסיון משם), אבל צריך להשגיח על הרבה יותר חבושים\כלואים.

אם תרצה נמשיך לדבר בפרטי - שלח לי הודעה.

פורסם
  • מחבר

אתה ממליץ אז על להיות מד'כ או עדיף לי לצאת ולהיות טבח,עובד רס'ר,חימוש וכאלה?

פורסם

תלוי מה אתה מחפש - אני לא יודע אם שווה יותר להיות טבח\עובד רס"ר. חימוש ממש לא

פורסם
  • מחבר

תה יכול לספר על התפקיד?

מתי הלוז' מסתיים?,כמה שעות תכלס יושנים בלילה?,סמל באמת עושה 5-2?,תוך כמה זמן אתה הופך לסמל מתחילת השירות שלך?(1.8 או אחרי 10 חודשים?)

פורסם

מעקב

פורסם

איפה שאני משרת מסיימים סביבות 8 את הלו"ז, יש הרבה טפסים לסיים עד סביבות 8 וחצי\9 וכאלה, ואח"כ אפשר להתארגן ולישון... אבל אתה כנראה לא תלך לישון ישר (אתה סגור רוב היום בפנים, עד שיש הזמנות לא תצא קצת החוצה?).

סמל תלוי איפה... אם יש שני סמלים הם עושים 2-2 (או שבוע שבוע יחד עם המשמרת) פשוט כי אין מספיק, וזה עלול לקרות. אני חדש בסדיר אז אני לא יודע כמה זמן לוקח לצאת לקורס, אבל לפי מה שהבנתי זה יכול להיות 10 חודשים (אם חסר סמל), או משהו כמו שנה ו2\3 חודשים...(הכל תלוי במצב הקיים).

פורסם
  • מחבר

ואיך התפקיד מנקודת המבט שלך?,אתה נהנה?,מבואס?

חבל שאומרים לנו שאחרי שנהיים סמלים עושים 5-2...ולא מסבירים לנו את כל התמונה,אומרים מה שנח רק..

מצד אחד זה מאוד מפתה אותי לקבל ישר רבט,ולעשות ככה יומיים יומיים שאני מרוויח עוד יום בבית עם ת'ש 3,השאלה היא איפה ישימו אותי,אם זה במעצרים במחנה נתן אין לי בעיה,אם זה בכלא 4-6 אז אני מעדיף כבר לצאת משמה בכלל.

פורסם

הדבר האחרון שצריך לעניין אותך זה הרבט. זו חשיבה של צעיר, ויומיים אחרי קבלת הדרגה זה לא יעניין אותך.

בכל מקרה פדיחה להסתובב עם הדרגה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים