עבור לתוכן

מתלבט בין מספר לוחות-אם על בסיס מעבד 2500K i5 בין 600-800ש"ח (עדיף בש"ח600)

Featured Replies

פורסם

המחשב יהיה מבוסס i5 2500K ו SLI GTX570 ,לאגבי המארז יכול להיות שזה יהיה ה- Thermaltake A60 (עדיין לא סגור על העניין)

המחשב מיועד ל OC של לפחות 4.5Ghz כולל OC במידת הצורך בכרטיסים הגרפים ,וכמובן שהכל יהיה יציב !

אוטוטו צריך לסגור מפרט מחשב ולעשות הזמנה לכן אשמח לסגור כמה שמהר את הפינה של לוח האם.

המליצו לי פה בפורום על מספר דגמים

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 -עלות של כ- 600ש"ח

Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 -עלות של כ -600ש"ח

בחנות אמליצו עפי הדרישות שלי לקחת משהו יותר טוב : Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 -עלות של כ 800ש"ח

אם באמת שווה להשקיע עוד 200ש"ח בשביל הלוח-אם הזה ? - כי הייתי שמח לחסוך אם אפשר בלי להתפשר בביצועים

ושני הלוחות הזולים יותר שהזכרתי לא יהיו מספיק איכותיים למפרט ולדרישות ?

פורסם

היי חבר

הייתי במצב שלך לפני שבוע התלבטתי בין מספר יותר גדול של לוחות אם וקראתי ביקורות וכתבות על כ-10 לוחות אם

גם אני קניתי 2500K ומתכנן להגדיל את המכפלה לX45, בסוף בחרתי בלוח אם של גיגהבייט Z68MA D3H B3

הוא יציב בהחלט גם ל-OC גדול יותר, מתאים למערך כרטיסים כפול על PCIEX16 כאשר כל כרטיס מקבל X8 שזה בהחלט מספיק

ה-VRM שלו לא ב-TOP QUALITY אבל בהחלט מספיק, באחת הביקורות הצליחו להביא את המעבד לOC של 4.9 מאד יציב

ניתן להתקין עליו זכרונות של עד 2133 DDR3.

בעקירון

פורסם

המשך....

בעיקרון בלוחות אם שאתה מתחבט בהם הניואנסים הם קטנים ומתבטאים באיכות ייצור הלוח ואין הרבה חשיבות ללוח ב-800 או ב-600

הלוח הספציפי שאני ממליץ עליו עולה כ-700 והוא נראה לי כמנצח כאן

אם כי אם אתה כבר מתכוון להשקיע 800 שקל, לפי דעתי ה ASUS Z68 V עדיף על ה-UD3P (האסוס עולה 800 ומשהו)

מקווה שעזרתי

פורסם

alexc32, תוסיף בבקשה את הדרישות שלך מהלוח ואת התקציב לכותרת.

אם כבר את פונה לכיוון לוחות ב-800 ש"ח ומעלה יש לך את ה-ASrock Extreme3 Gen3 שהוא כנראה המשתלם ביותר בקטגוריה.

בעקרון, OC של אזור ה-4.5Ghz (ייתכן שקצת פחות) שמתוכנן לרוץ 24/7 יתאפשר ב-GA-Z68MA-D2H-B3 (אבל זה OC, אי אפשר להבטיח כלום כמובן מראש). יותר מזה לא הייתי מריץ עם הלוח במשך 24/7 כי מערכת החשמל לא בדיוק בנויה לעבוד שם ב-OC רצוף שבו מעלים הרבה מתח למעבד. בגדול זה לא הלוח הכי מוצלח ל-OC, בכלל הלוחות של GB מכילים מערכת חשמל בינונית משהו בסדרה לפלטפורמת SB, אבל אם יש מגבלת תקציב ורוצים לוח Z68, הלוחות של GB משתלמים כי אין להם הרבה מתחרים בטווח המחיר הזה.

אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח תבדוק כמה עולה ASrock Z68 Pro3-M, מערכת החשמל שלו קצת יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

אני חייב לבחור לוח אם שמתאים לי מהחנות "זיג זאג" משם אני בונה את המחשב.

אין לי דרישות ספציופיות רק עדיף כמובן שיתמוך USB3 .

אני פשוט רוצה לקחת לוח-אם אמין ואיכותי שיחזיק בצורה טובה את כל המערך שבניתי

ושאם בעתיד כשאצטרך יותר "כוח"/"מהירות" אני אוכל לעשות OC איכותי גדול בלי להסתבך עם יציבות.

עפי זה מה מתאים לי ?

פורסם

נשמע כאילו ASRock Z68 Pro3-M הוא הלוח בשבילך, עולה שם 685 שקלים, בעל מערכת חשמל טובה מאוד

רק תיקח בחשבון שבאיזור 735 שקלים יש לך קפיצת מדרגה נוספת שהיא לוחות אם כמו ה-MSI P67A-GD53 שגם מביא תמיכה בCFX\SLI למשל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים