פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים יש לי גם וגם....ואני לא מבין את זה....למיטב הבנתי ואני אשמח אם מישהו יתקן אותי....אין אפשרות לשים את הכסף הזה במצב שהוא לא מצב השקעה נכון ?ואין אפשרות לקבוע במה הוא יושקע ?אז מה הפואנטה ? לגרום לנו הציבור להפסיד עוד כסף שלנו עם סיכוי שנרוויח כסף ???אני מסתכל על הקופת גמל שלי....אני רואה הפסד של אלף שקלים....יאי איזה כיף לי , החברה השקיעה כרצונה איפה שבא לה....הפסידה כסף ובלי בושה עוד לוקחת ממני גם דמי ניהול....אם כבר אני צריך לקחת מהם דמי "בושה וחרפה !!!!"כנ"ל לגבי הפנסיה.אז אני שואל - מה אני מפספס פה ?
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים קרן השתלמות זה כסף נקי ממס אחת ל-6 שנים, אם יש לך הכנסה סבירה מדובר על סכום של כ-150 אלף שקל שאתה מקבל במזומן נקי ממס...קרן פנסיה זה קרן פנסיה, הכדיאות שלה מלבד החובה שלך להחזיק אחת תלויה בהפרשות שלך בהטבות העמית של הקרן, ובתשואה שלה...ד"א אתה כן בוחר בצורה מלאה איפה ואיך הכסף יושקע וינוהל, ע"י בחירת הקרן הנכונה או האפיק הרלוונטי בקרן, תקנה קרן שהיא אג"ח מדינה לא תראה תשואה כמעט אבל לא תאבד שקל(מעבר לאינפלציה ודמי הניהול).בד"כ רוב האנשים מפזרים את הכסף שלהם על פני מספר קרונות או אפיקים שונים בקרן על מנת למקסס ולצמצם את הסיכון, תפנה לסוכן הביטוח שלך ותברר מה בדיוק יש לך.
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים לפני כמה שבועות קיבלתי טלפון מנציגת בנק בו יש לי חשבון.הנציגה ביקשה להציע לי לעשות חשבון חיסכון.שאלתי מה זה חשבון חיסכון ?אמרה כל חודש אתה שם בצד סכום, כדי שבעתיד יהיה לך אותו.אמרתי לה שהכסף שלי בכל מקרה, וההבדל היחידי הוא שבחשבון חיסכון אני לא אוכל לבחור איך להשתמש בו בלי להפסיד אותו לקנסות.ושבמילים אחרות היא אומרת לי שאני לא יכול לסמוך על עצמי עם הכסף שלי, אבל על הבנק תמיד אפשר לסמוך שירצה לקחת אותו ממני.ניסתה לתרץ במשפט או שניים ללא הצלחה.השיחה הסתיימה בכישלון הנציגה לשכנע את רצוני להחליפו ברצונם.
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים שאלתי מה זה חשבון חיסכון ?אמרה כל חודש אתה שם בצד סכום, כדי שבעתיד יהיה לך אותו.סתם לשים כסף בצד מבלי לקבל עליו ריבית?נשמע הזוי במידה ומדובר על "חיסכון" שלא מקבלים ריבית.אפשר לקרוא לזה פשוט תוכנית אי-בזבוז.אפשר לדעת על איזה בנק מדובר עושה דברים כאלו?
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים קרן השתלמות עוזרת לך להשקיע בהשכלה ע"י השקעת חלק מהכסף שלך, במקום שיילך למס הכנסה (תחנה אחת ל-3 שנים לצורך לימודים, או שימוש כללי אחת ל-6 שנים).קר פנסיה זה כמו ש"דובי זובי" תיאר."חשבון חיסכון" זה סוג של "בוא תביא לנו את הכסף שלך ונעשה עליו בוכטות, ולך נביא פירור".זה כן עדיף על פני שהכסף סתם יהיה "זרוק" (בכל זאת, אתה מקבל פירור...) - כמובן שלהשקיע אותו לעומת זאת יכול לתת רווח משמעותי (או הפסד :-) ).
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים זה יותר עניין של משמעת עצמית. יש כאלה שלא משכילים להפריש לעצמם כסף לפנסיה ואז נתקעים בלי הכנסה חודשית.כמובן שמי שיש לו זמן וידע יכול לנהל לבד את כספו ולהרוויח תשואה גבוהה יותר.באג"ח מדינה ואפיקים סולידיים, עם הזמן אתה כמעט בודאות לא מפסיד אלא מרוויח (סכום נמוך יחסית). מאוד תלוי גם בכמה כסך יש לך.
פורסם 2011 בדצמבר 114 שנים מחבר איך אני יכול לדאוג שכשאני מסתכל על הדו"ח של הקרן השתלמות שלי אני לא אראה "רווחים - מינוס אלף"....אני אומר לעצמי - איזה כיף הרווחתי הפסד של אלף שקלים....מה הייתי עושה בלי הקרן !השאלה היא - יש בכלל אפשרות שהכסף לא יהיה בסיכון ? למשל כמו בתוכנית חיסכון בבנק שאתה עם ריבית עלובה ביותר...אבל לפחות לא יוצא מופסד מה"רווחים" אלא רק מה"עמלת ניהול" שלהם ?כנ"ל לגבי הפנסיה - זה אפשרי ?כי לא שמעתי על אף אחד שיוצא מורווח מכל הסיפור עדיין....חוץ מהבעלים של החברות האלה
פורסם 2011 בדצמבר 313 שנים איך אני יכול לדאוג שכשאני מסתכל על הדו"ח של הקרן השתלמות שלי אני לא אראה "רווחים - מינוס אלף"....אני אומר לעצמי - איזה כיף הרווחתי הפסד של אלף שקלים....מה הייתי עושה בלי הקרן !השאלה היא - יש בכלל אפשרות שהכסף לא יהיה בסיכון ? למשל כמו בתוכנית חיסכון בבנק שאתה עם ריבית עלובה ביותר...אבל לפחות לא יוצא מופסד מה"רווחים" אלא רק מה"עמלת ניהול" שלהם ?כנ"ל לגבי הפנסיה - זה אפשרי ?כי לא שמעתי על אף אחד שיוצא מורווח מכל הסיפור עדיין....חוץ מהבעלים של החברות האלהתעבור קרן? אתה בחרת איפה לתקוע את הכסף שלך, קרן הפנסיה שלי ראתה השנה 17% תשואה, וקרן השתלמות שלי 12.5, אין לך אף אחד להאשים בזה שהפסדת 1000 שקל חוץ מעצמך, כמובן שאם ההפרשות שלך ברצפה אתה "תפסיד" כסף כל הזמן כיוון שדמי הניהול של הקרן יהיו גבוהים מכל תשואה אפשרית(גם זה משהו שאתה צריך לבחון בעת בחירת הקרן, למרות שדמי הניהול היום דיי זהים בכל הקרנות)....
פורסם 2011 בדצמבר 313 שנים קרן הפנסיה שלי ראתה השנה 17% תשואה, וקרן השתלמות שלי 12.5תשואה מרשימה ביותר בשנה שבאופן כללי מתאפיינת בירידות (במיוחד בחודשים האחרונים). באילו קרנות מדובר?
פורסם 2011 בדצמבר 413 שנים דובי התשואות של הקרן שלך נשמעות טובות ברמה אדירהאנא תחלוק איתנו את הקרן שעושה תשואות כאלה שהבורסה יורדת ב20%אני אפילו לא רוצה לחשוב כמה היא עושה שהבורסה עולה
פורסם 2011 בדצמבר 413 שנים תשואה מרשימה ביותר בשנה שבאופן כללי מתאפיינת בירידות (במיוחד בחודשים האחרונים). באילו קרנות מדובר? קרנות בעולמו של דובי.
פורסם 2011 בדצמבר 413 שנים לא בוחנים קופת גמל/קרן פנסיה בתקופה של כמה חודשיםבוחנים אותה לאוורך זמןבעשור האחרון למשל - קרנות פנסיה עשו תשואה קרובה לתלת ספרתיתוזה כולל שני משברים גדולים בתווךhttp://pensyanet.mof.gov.il/Pensya/Pensya/UI/dafMakdim.aspxhttp://gemelnet.mof.gov.il/Tsuot/UI/DafMakdim.aspxאני די בטוח שאין שום קרן פנסיה/קופת גמל שעשו תשואות של 10% ומעלה השנה
פורסם 2011 בדצמבר 413 שנים הכי טוב נדלן.במקום לשים את האמון שלכם באחרים או בכוחות שוק שיכולים לשנות כיוון כמו הרוח ולהעיף את הכסף שלכם לכל הרוחות.תשקיעו במשהו עם עמודים על הקרקע שיגן עליהם מהרוח.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.