עבור לתוכן

רעש מספק כוח - לא של המאוורר

Featured Replies

פורסם

מדובר במחשב חדש, שנקנה לפני שבוע וחצי.

היום שמתי לב לרעש שלא היה בעבר, שבוקע מכיוון ספק הכוח כאשר המחשב במאמץ. בשנייה שאני סוגר את המשחק \ OCCT, הרעש נפסק לגמרי.

זהו לא רעש של מאורר, אלא ברעש חשמלי \ סטטי, מהספק עצמו ולא מהרמקולים.

בהתחלה חשבתי שהרעש מגיע מכרטיסי המסך (כי הם קרובים לספק), אבל אז שמתי לב שגם במאמץ של מעבד בלבד יש את הרעש, אם כי חלש יותר. כמו כן גם ביטול ה SLI מחליש את הרעש במאמץ של הכרטיסי מסך.

לפי מידע במצאתי בגוגל, מדובר במצב שהספק כוח לא עומד בעומס של המערכת. אבל לפי מה שהבנתי הספק הזה אמור להספיק למערכת.

מדובר בספק FSP Everest 700W, לפי מה שאני יודע FSP נחשבת לחברה טובה.

המערכת שלי:

AMD Phenom II x4 955 @ 4.0GHz

Gigabyte GA-990XA-UD3

2X SLI ASUS GTX 560 OC

8GB RAM

אשמח לעזרה.

פורסם

איתרת את מקור הרעש ומביקורות הבנת את הסיבה לקיומו, אז לאיזו עזרה אתה זקוק?

פורסם
  • מחבר

מכיוון ש700W זה יותר ממספיק בשביל המערכת, לא כך?

אם הבעיה היא אכן בכך שהמערכת שלי דורשת יותר זרם, אני לא יכול לשלוח את הספק לתיקון כי לכאורה האשמה היא שלי כי לא בדקתי כמה המערכת שלי צורכת.

אם הספק אכן מספיק למערכת שלי, אז מדובר בספק תקול ואני יכול להחזיר אותו.

אז אני אנסח את השאלה יותר טוב - האם הספק הזה, במצבו התקין, אמור להספיק למערכת שלי מבחינת זרם והספק כללי?

נניח והספק תקול - איך אני אוכיח לאותה חנות שיש תקלה? אני דיי בטוח שהם יחברו אותו למערכת יותר חלשה לצורך הבדיקה, מה שלא יגרום לרעש.

פורסם

מדובר בספק לא איכותי במיוחד עם כל המשתמע מכך, אם יש אפשרות להחליף לאחד מחברה טובה יותר לך על זה

פורסם
  • מחבר

ספק של FSP, שהיא חברה מוכרת, עד כדי כך לא איכותי שהוא נדפק תוך שבוע וחצי?

אז, איך אני מוכיח לחנות שאכן קיימת בעיה בספק? או שפשוט כדאי לי לחכות שהוא יישרף לגמרי :bash:

פורסם

מתפוצץ לי המח רק מלנסות לחשוב איך בנאדם יכול לקנות שני כרטיסי מסך ASUS GTX560 OC ועוד להצמיד להם אברסט 700W

האברסטים הם ספקים מרעישים אשר איכותם ביינונית

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה בכרטיסים שקניתי? מבחינת מחיר זה מאוד השתלם לי כי קניתי אותם יד שניה, במצב טוב מאוד, מבחינת ספק כוח - אמרו לי פה שאפילו ה Seasonic 620W יספיק. בחנות אמרו שהספק לא היה במלאי וכאשר הציעו לי את הספק הזה, הסכמתי. אני הכרתי את החברה FSP כחברה איכותית, לא יכולתי לתאר לעצמי שמדובר בספק ברמה נמוכה.

פורסם

לא מדובר בקטסטרופה כן... אבל יש בהחלט הרבה מאוד בחירות טובות יותר מאשר הספק הזה. קח אותו לחנות ותראה מה הם יכולים לעשות בשבילך

פורסם

זה רש של סליל שלא מושתק לגמרי בייצור. הוא יכול להיות מהשנאי בתוך הספק או מהסלילים (ferrite core choke) של המייצב מתח בלוח (של המעבד למשל) או של הכרטיס מסך

הרעש הזה יכול כן או יכול לא להיות סימן לתקלה מתקרבת

פורסם
  • מחבר

אני דיי בטוח שהרעש הוא מהספק ולא מהלוח אם.

אם התקלה שתיארת אכן תגרום לתקלה בספק, האם יש סיכון לרכיבים האחרים במחשב?

נ.ב. שמתי גם לב לכך שהמתח של ה +12V (מהסנסורים בלוח אם, לא בדקתי עם מולטימטר) הוא על 12.03V מנוחה ויורד ל 11.70V במאמץ.

האם זה לא תקין \ קשור לתקלה?

פורסם

הספק חדש והוא באחריות, תחליף אותו

בדרך כלל רעש כזה הוא תוצאה של פגם ייצור קטן ולא משמעותי בשנאי (ויכול להחזיק ככה שנים ללא בעיה), אבל יתכן שהוא משהוא אחר ואז כן יהיו בעיות

המתח של 12V תקין לגמרי ב 2 המתחים שאמרת. חוצמזה, ברוב המקרים מתח לא תקין הוא לא מתח שעולה או יורד מחוץ ללתחום שהוא אמור להיות, אלא שקופץ ונופל במהירות אלפיי פעמים בשניה בתוך התחום. זה המתח ששורף חומרה ומפוצץ קבלים, אבל בגלל שהקפיצות קטנות ומהירות (אלפיי פעמים בשניה) לא ניתן לראות אותן בתוכנות / BIOS / וכו והספק ייראה "תקין" לגמרי. עליות וירידות מתח שאתה רואה ב BIOS הם איטיות והם לא תקלה

פורסם
  • מחבר

דיברתי היום עם החנות, הם טוענים שכל עוד הספק תקין הם לא יחליפו לי אותו.

התווכחתי איתם קצת והם טענו שהרעש שאני שומע נפוץ בספקים עוצמתיים :s07:

האם יש אפשרות ליצור קשר עם היבואן באופן ישיר ולקבל דרכם אחריות (לא דרך החנות)?

אם כן מהו היבואן של FSP?

פורסם

נתחיל מזה שתשלח מייל ל FSP העולמית ותבדוק איתם. אתה יכול לשלוח מייל גם ליצרן ספקים אחר (בלי לציין את החברה של הספק שיש לך) על תקלה זהה. אם הם יאמרו שעליך להחליף את הספק, תבוא _אם זה_ לחנות

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדיין לא ענו לי מ FPS העולמית, כמו כן אני לא יכול לבוא לחנות כי היא מאוד רחוקה ממקום מגורי (ביצעתי הזמנה באינטרנט) אלא רק לשלוח להם את הספק בחזרה.

מצד אחד החנות לא מוכנה לקבל את הספק (אלא אם כן הוא יפסיק לעבוד), מצד שני הספק עושה בעיות.

מה שהכי מפחיד - השארתי את HWMonitor דלוקה כשבוע, במהלכו שיחקתי לא מעט עשיתי בדיקת מאמץ לבדיקת טמפרטורת מעבד.

במתח של +12V, המינימום היה 11.65 והמקסימום היה 15.81V!

אם זה באמת היה ככה מזל שלא נשרף לי כלום.

כמו כן, במשחקים יש לעיתים ירידת FPS בלתי מוסברת (יורד מ 60FPS ל 9FPS באותו אזור) ואז עולה אחרי 10 שניות.

האם שתי הבעיות האלו יכולות להיות קשורות לספק? ומה אתם מציעים לי לעשות בכללי? איך להוכיח לחנות, שהאנשים שם לא בקיאים במחשבים יותר מידי, שקיימת בעיה?

כמו כן, אם אני פשוט אחכה שהספק יישרף, האם הוא יכול גם לשרוף חלקים אחרים יחד איתו? הבנתי שזה קורה בספקים ג'נריים, פה הוא לא כ"כ ג'נרי...

תודה.

פורסם

ה 15.81 היה יכול להיות קפיצה קיצונית של הספק עצמו, או גליצ' של המדידה במחשב כשהספק נותן מתח תקין

לא תמיד ניתן לדעת מראש לפי מדידות מתיי הולכת לקרות תקלה בספק - יתכן שהוא יתן מתחים תקינים ויציבים ופתאום יתפוצץ, זה יכול לקרות גם לספק איכותי ולכל ספק, גם כזה שלא עושה רעשים. הסיכוי שדבר כזה יקרה, ושיהיו נזקים לחומרה אחרת, גבוה יותר בספקים גנריים אבל אפשרי בכל ספק

ככל שהספק עובד אצלך תקין יותר זמן כך הסיכוי שבאמת יש תקלה חמורה יורד (רוב התקלות החמורות קורות בתקופה הראשונה) - אם הספק עובד כבר תקופה ללא בעיה אתה יכול לשקול להשאיר אותו ולהתעלם

אם אתה רוצה, תתחיל מחדש את הבדיקה בתוכנה ותבדוק אם שוב קורה קפיצת מתח כמו זאת שהיתה. אתה יכול לבדוק אם ספק גנרי (תוציא את הכרטיס מסך כדיי להקטין עומס) ולהשוות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים