עבור לתוכן

פרויקט שיפוץ חדר

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה התחדשתי בטלוויזיית LED של סוני בגודל 46", רסיבר, רמקולים (סטליטים) ואיך לא - מחשב HTPC חדש.

בעקבות כל ההתחדשויות החלטתי לעשות מספר שינויים בחדר.

בהתחלה החדר נראה כך:

21862163.jpg

43428523.jpg

במצב זה היו לי החסרונות הבאים:

1. מרחק צפייה מהטלוויזיה גדול

2. מיקום המיטה היה בעייתי למיקום נכון של הרמקולים. (הקדמיים והסנטר ליד הטלוויזיה, אבל לאחוריים לא היה מקום הגיוני. במיוחד אם מתחשבים בעובדה שכל החלונות בחדר נפתחים לתוך "כיס" בקיר, מה שמאוד מגביל את המיקומים בהם אפשר לתלות את הרמקולים על הקירות...)

לאחר מחשבה, רציתי לשנות את החדר לצורה הזו:

19849265.jpg

58675209.jpg

אחרי הזזת הרהיטים התברר שפשוט בלתי נסבל להיכנס לחדר שכשני צעדים לאחר הכניסה מונח "קיר" (הצד של הארון), אז עברתי לתצורה הזו:

3883547.jpg

31482731.jpg

בצורה הזו קיבלתי את היתרונות האלו:

1. מרחק צפייה קצר יותר מבאופציה הראשונה שהוצגה כאן.

2. אפשרויות נוחות יותר למיקום הרמקולים.

3. נוצר מרווח מאוד גדול בכניסה לחדר.

עם השינוי באו החסרונות האלו:

1. הארון מול הכניסה לחדר (לא כזה נורא, אבל לא יפה במיוחד...)

2. הרמקולים האחוריים יהיו ממש קרובים לאוזניים שלי כשאני על המיטה.

3. הקיר שעליו תלויה הטלוויזיה הוא קיר שבגבו מקלחת, שירותים, וחדר כביסה. המון צנרת מים, שלא ממש מאפשרת חציבה/קידוחים בצורה חופשית בקיר להסתרה של כבלים/עבודת גבס כלשהי על הקיר.

היות ובסידור הנוכחי (השלישי שהוצג כאן), הקיר עם הטלוויזיה, הגובל עם המקלחת, מאוד מגביל את עבודת השיפוץ + נראה שהרמקולים לא יקבלו מיקום אופטימלי, וקצת צפוף לי במרחב שבין המיטה לשולחן - אני שוקל מאוד לחזור לאופציה הראשונה ולבצע בה כמה שינויים קטנים.

כאן אתם נכנסים לתמונה - אבקש את עזרתכם במציאת הסדר האופטימלי לרהיטי החדר. סדר שישלב בין נוחות, פרקטיות, ויופי.

אחרי שאסגר על זה - יתחילו החציבות והעבודות המלוכלכות באמת ;)

תודה,

אבירן.

פורסם

נראה שהאופציה שנתת בסוף היא באמת ההכי טובה. (לא שהיא שונה יותר מידי ממה שכבר קיים)

בקשר לרמקולים האחוריים, פשוט תחליש אותם בהתאמה לקידמיים, אחרי הכל מדובר בחדר שינה אז אי אפשר לצפות לשלמות מבחינת איזון.

פורסם
  • מחבר

באופציה האחרונה (הקיימת כרגע), לא ניתן לבצע שום בניית גבס/כוורת עץ סביב הטלוויזיה משום שהקיר מכיל המון צנרת מים ולכן אני מחפש לשנות...

כמו כן, בצורה הזו אין לי כלל איפה למקם את אחד הרמקולים האחוריים (אלא אם כן אני מבריג אותו לדופן של הארון).

עלה לי רעיון לראש שדי מעסיק אותי בזמן האחרון - אם אני גם ככה עושה הנמכת גבס לתקרה כדי להעביר בה חיווט +תאורה, איך ישמעו הרמקולים האחוריים במידה וימוקמו שקועים בתקרה מעל המיטה?

פורסם

כמו שזה נשמע, צליל שמגיע מעליך... אני אישית לא אוהב את זה אבל יש את המגמה הזאת עם הרמקולים ששקועים בקיר שתוספת תאוצה.

בכל מקרה זו שאלה שמתאימה למומחים של פורום אודיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים