עבור לתוכן

בעיה בלוח אם- כרטיס קול מובנה

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה בכרטיס קול המובנה בלוח אם ורציתי לדעת מה עדיף, לקנות כרטיס קול זול או להחליף לוח אם חדש. מודבר בלוח אם GIGABYTE P31-DS3L.

פורסם

שלום,

למה אתה חושב שיש בעיה בכרטיס?

לקנות כרטיס קול זול או להחליף לוח אם חדש

לדעתי לקנות כרטיס

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

פורסם
  • מחבר

שלום,

למה אתה חושב שיש בעיה בכרטיס?לדעתי לקנות כרטיס

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

OK

יש לך הצעה מה אני יוכל לקנות מKSP? אני צריך שזה יתמוך ב5.1

תודה

פורסם

בהמשך למה שכתב קיריל, כדאי באמת קודם לבדוק ולוודא ששבב האודיו באמת לא תקין לפני שקונים רכיב חומרה.

אם אתה מחפש תחליף ברמת שבב לוח האם אז קנה כרטיס קול זול (עניין של כמה עשרות שקלים), אם חשוב לך 5.1 אז תוודא שהוא תומך בכך.

אם אתה מחפש משהו באיכות גבוהה יותר, עדיף שתתייעץ בפורום 'אודיו וקולנוע ביתי'.

ממבט חטוף שהעפתי באתר של KSP אין שם מבחר ושני הכרטיסים שיש שם חסרים מנהלי התקן ל-Windows Vista/7. אבל כל כרטיס ברמתם יספיק כמובן (שוב, בהנחה שאתה מחפש תחליף ברמתו של שבב האודיו שבלוח). אתה יכול להעזר ב-Zap או באתרי החנויות המועדפות אליך כדי לאתר כזה.

בהתאם לתקציב שלך, ולאחר התייעצות בפורום 'אודיו וקולנוע ביתי' שווה לבדוק מה יש ביד-שנייה, לפעמים תוכל למצוא כרטיס איכותי למדי במחיר משתלם ביחס לכרטיס חדש אבל "פשוט" יותר.

פורסם
  • מחבר

בהמשך למה שכתב קיריל, כדאי באמת קודם לבדוק ולוודא ששבב האודיו באמת לא תקין לפני שקונים רכיב חומרה.

אם אתה מחפש תחליף ברמת שבב לוח האם אז קנה כרטיס קול זול (עניין של כמה עשרות שקלים), אם חשוב לך 5.1 אז תוודא שהוא תומך בכך.

אם אתה מחפש משהו באיכות גבוהה יותר, עדיף שתתייעץ בפורום 'אודיו וקולנוע ביתי'.

ממבט חטוף שהעפתי באתר של KSP אין שם מבחר ושני הכרטיסים שיש שם חסרים מנהלי התקן ל-Windows Vista/7. אבל כל כרטיס ברמתם יספיק כמובן (שוב, בהנחה שאתה מחפש תחליף ברמתו של שבב האודיו שבלוח). אתה יכול להעזר ב-Zap או באתרי החנויות המועדפות אליך כדי לאתר כזה.

בהתאם לתקציב שלך, ולאחר התייעצות בפורום 'אודיו וקולנוע ביתי' שווה לבדוק מה יש ביד-שנייה, לפעמים תוכל למצוא כרטיס איכותי למדי במחיר משתלם ביחס לכרטיס חדש אבל "פשוט" יותר.

הבנתי אותך, תודה רבה על התצומת לב שלך.

יש איזה תוכנה שיכולה לבדוק את תקינות הכרטיס קול?<

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך זה סתם יוצר עומס ואי-סדר חזותי בדיון.

לגבי השאלה שלך, מה גורם לך לחשוב ששבב האודיו שבלוח אינו תקין?

פורסם
  • מחבר

אין צורך לצטט הודעות שמעליך זה סתם יוצר עומס ואי-סדר חזותי בדיון.

לגבי השאלה שלך, מה גורם לך לחשוב ששבב האודיו שבלוח אינו תקין?

קודם כול במשך איזה חודשים פעם בשבוע לפחות קרה לי שבאמצע שירים היה פתאום רעש מפחיד מהרמקולים, פתאום שומעים בחלק ופתאום שומעים אפילו שרמקולים סגורים. יום שבת ששמעתי שירים בערב פתאום התחילו הבעיות, לא הצלחתי יותר לשמוע אחרי זה השתפר והתחלטי לשמוע חלקי חוץ מהרקולים הקידמיים ואחרי זה שמעו באחד הרמקולים הקידמיים. אם אני מגביר עד הסוף שומעים ברמקול השני שכביכול לא עובד אבל זה בגלל ששומעים ממש חלש.

עכשיו ניסיתי למחוק את הדרייבר של הלוח אם ולהתקין אחד עדכני יותר מהאתר של גיגהביט פעמיים אבל זה לא עזר, ניסיתי למחוק קודקים וגם לא עזר.

בהתחלה חשבתי שהרמקולים הלכו אבל בדקתי את המערכת במחשב של אבא שלי והכול עבד, לקחתי את הרמקולים של אבא שלי וחיברתי אותם למחשב וקיבלתי אותם בעיות - פעם צריך להגביר עד הסוף בשביל לשמוע קצת ופעם שומעים חרא.

אני לא יודע אם זה קשור לזה אבל הוצאתי את המחשב וניקיתי אותו והפעלתי פאן על הכניסות אודיו מאחורי המחשב ורמקול אחד מהקידמים התחיל לפעול לי.

הציעו לי לשתמש בספריי מגעים אבל אני לא יודע איך להשתמש בו ואח שלי אמר לי שכשזה מגיע לדברים כאלו בחומרה לא ממש כדאי להתעסק כדי לא להרוס כלום.

זה בגדול..מקווה שלא חפרתי אבל הבנתי שאתה רוצה אינדיקציה לעניין.

פורסם

קודם כל אם המערכת מלאה באבק תנקה אותה. אתה יכול להשתמש בלחץ אוויר (גם מייבש שיער זה טוב, לא על חום כמובן) ואפשר גם לקחת מבקשת רכה (מברשת צבע לדוגמה) ולנקות בעדינות.

באיזה ספק כוח אתה משתמש (דגם)?

תסיר את מנהל ההתקן, תנתק את כל החיבורים (כולל חשמל), תנקה את המערכת מאבק (בהזדמנות הזאת תבדוק שאין קבלים נפוחים על הלוח), תוודא ששום כבל לא ניתק מהלוח.

לאחר מכן תוריד את מנהל ההתקן מאתר יצרן השבב, תחבר שוב את המערכת ותבדוק אם יש שינוי (לא סביר, אבל לא יזיק לנסות).

כמו כן תנסה להשתמש בנגנים אחרים רק כדי לשלול בעיית תוכנה. אגב, זה קורה רק במוזיקה או גם במצבים אחרים (סרטים, משחקים לדוגמה)?

פורסם
  • מחבר

הבעיה לא רק בנגן מוזיקה שלי.

ואני ינסה את מה שהצעתה תודה :) אני יעדכן מחר אחרי שאני יתעסק עם זה בצהורים

אני אומר להוריד 64bits Vista, Windows7 Driver only (Executable file)? זה תוכנה קללית לכול הכרטיסי קול שלהם?

אני הורדתי מפה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2964&dl=1#dl

פורסם

כן, תוריד את זה לשם בדיקה (אם כי אני לא באמת בטוח שזה ישנה משהו).

פורסם
  • מחבר

לא עזר הנקיון.

פורסם

אז סביר להניח שהוא באמת תקיל.

פורסם
  • מחבר

אז סביר להניח שהוא באמת תקיל.

כנראה שכן לצערי :-\

אם יש הצעות לכרטיס קול מובנה פשוט בשבילי אני אשמח לשמוע כי בפורום אודיו וקולנוע ביתי לא עונים.

פורסם

כנס לזאפ או לאתר/חנות של חנות המחשבים המועדפות עליך ותראה מה יש להם להציע. בטווח הכרטיסים הזולים (עשרות שקלים עד 100 ש"ח) אין לדעתי הבדלים. קנה מיצרן עד כמה שיותר מוכר ושמכיל את כל מה שאתה זקוק לו (5.1 ערוצים לדוגמה).

פורסם
  • מחבר

אין לי ממש אופציות רבות אני בדרך כלל קונה מKSP.

חשבתי אולי מאייבורי אבל אין להם שום אופציות.

הייתי קונה מzigzag אבל הם רחוקים לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים