עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך במחשב בן 3 שנים

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחשב האייבורי שלי (כן כן) בן 3 שנים ומכיל כך:

• לוח האם הזה של MSI (לא מפתיע). Chipset GeForce 7100, Southbridge nForce 630i, אם זה משנה למה שאני הולך לשאול.
  • מעבד E8400 Core 2 Duo שעובד יפה ומהר.
  • 4 ג"ב זכרון של מושקין, DDR2 800 MHz. טפו טפו, גם עובד בסדר ויפה.
  • כרטיס מסך (לא און-בורד) עם Nvidia GeForce 7600 GS, 256MB.

שאלה: בהנחה שיש לי ספק כוח מספיק טוב, מה כרטיס המסך הכי חזק גרפית שהמחשב שלי יכול לסחוב במקום ה-7600GS המסכן ? כרטיס שיאפשר לי לשחק ברזולוציית 1024 על 768 עם הגדרות גרפיות גבוהות ככל הניתן.

תודה.

פורסם

תשמע, היה לי HD4890 עם המעבד הזה, וזה הריץ בערך כל משחק על 1080*1650 (הכרטיס בערך ברמה של HD6790 \ GTX460 \ GTX550TI). לאחר מכן הכרטיס עבר למחשב אחר, בעל מעבד מרובע ליבות I5 חדש. ברוב המשחקים לא נראה שיפור משמעותי בקצב הפריימים, משמע שהם לא הוגבלו מקודם ע"י המעבד. מה שכן, יש כיום כמה משחקים שבהחלט יסבלו על מחשב כמו שלך גם עם כרטיס מסך חזק.

פורסם
  • מחבר

כלומר צואר הבקבוק הוא רק המעבד ? ולא לוח האם, הזכרון וכו' ?

איזה משחקים יסבלו על המחשב הנוכחי גם עם כרטיס מסך חזק ?

פורסם

RAGE למשל יסבול עקב תכנות גרוע שמונע ממנו לרוץ כמו שצריך על פחות ממשולש ליבות. SKYRIM למשל כן יעבוד, אבל לא בהגדרות מירביות עקב מנוע המשחק שמפיל חלק מהעיבוד הגראפי על המעבד. אני בטוח שיש עוד דוגמאות.

ולגבי צוואר הבקבוק, אכן מדובר במעבד בלבד, אפילו שהלוח שלך הוא PCIE 1.0 והזכרונות הם DDR2. אם היה לך פחות מ4GB זכרון, גם זה היה מפריע.

פורסם
  • מחבר

נשמע טוב.

את ה-7600GS קניתי בזמנו ב-700 ש"ח. בגדול, פי כמה חזק יותר יהיה כרטיס מסך באותו מחיר כיום ?

אם התקציב שלי לכרטיס מסך הוא עד 900 ש"ח, על אילו כרטיסים הייתם ממליצים ?

תודה.

פורסם

בהתחשב במעבד וברזולוציה המדוברים, אין טעם לעלות מעבר לHD6850, כאשר גם הוא הגזמה.

אפשר לחסוך מעט וללכת עם GTS450.

מה שכן, אתה רושם "בהנחה שהספק טוב" זו חתיכת הנחה מאחר ול7600GS הייתה צריכת חשמל צנועה מאד ביחס לכרטיסים הנ"ל. אם מחשב האייבורי שלך "מתהדר" בספק של EZCOOL כדאי מאד לשקול החלפה של הספק הזה. מה שכן, מאחר ואתה מקדיש כ900 ש"ח לסיפור אפשר לכלול גם 6850 וגם ספק 400W איכותי במסגרת התקציב הזה.

פורסם
  • מחבר

בהתחשב במעבד וברזולוציה המדוברים, אין טעם לעלות מעבר לHD6850, כאשר גם הוא הגזמה.

אפשר לחסוך מעט וללכת עם GTS450.

מה שכן, אתה רושם "בהנחה שהספק טוב" זו חתיכת הנחה מאחר ול7600GS הייתה צריכת חשמל צנועה מאד ביחס לכרטיסים הנ"ל. אם מחשב האייבורי שלך "מתהדר" בספק של EZCOOL כדאי מאד לשקול החלפה של הספק הזה. מה שכן, מאחר ואתה מקדיש כ900 ש"ח לסיפור אפשר לכלול גם 6850 וגם ספק 400W איכותי במסגרת התקציב הזה.

יש לי ספק כח 400W של Everpower. הוא בהכרח כ"כ גרוע שהוא יישרף ו/או ידפוק רכיבים אחרים עם כרטיס כדוגמת 6850 ?

לגבי הרזולוציה, אני רוצה להשאיר כאופציה פתוחה גם 1280x1024.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים