עבור לתוכן

fx8150 + 4gb 2133mhz יעבדו טוב ביחד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם שבוע שעבר הזמנתי מחשב מאייבורי עם המעבד הנ"ל אבל אין להם זכרונות בתדר 1866 אז הם הציעו לי זיכרון במהירות 2133 השאלה שלי זה האם זה יגרום לבעיות / קריסות שונות או שזה יעבוד חלק

הלוח הוא ga-990xa-ud3

פורסם

יעבוד בסדר (אם כי בתדר נמוך יותר), אבל נשאלת השאלה למה בכלל זכרונות כאלה (1866 או 2133) ולא זכרונות DDR3 1333/1600 שהם זולים, נפוצים יותר ויתנו לך בדיוק את אותה תמורה?

מהם השימושים במערכת? כרגע מחירי מעבדי ה-Bulldozer הם עדיין מעט גבוהים וגם בלי קשר למחיר כלל לא בטוח שמעבד כמו FX8150 הוא המשתלם ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה זכרונות במהירות 1333 או 1600 כי לפי מה שראיתי פה ושם המעבד לא יממש את כל הפוטנציאל שלו כי הוא תומך בזכרונות 1866 ובחרתי ב fx 8150 כי אני חושב לטווח הרחוק ולכן השקעתי פה ברכיבים

פורסם

כל הכבוד שאתה תומך בAMD כשהם לא חזקים מהמתחרים שלהם וגם לא משתלמים, בזכות אנשים כמוך הכסף ימשיך להכנס ואולי יום יבוא ושוב נראה מהם ארכיטקטרה מוצלחת :yelclap:

לגבי הזיכרון, תוותר.. לא מועיל בהשוואה למחיר.

http://vr-zone.com/articles/amd-fx-8...zer/13704.html

(תכנס עם פרוקסי)

ו http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?275891-Bulldozer-Overclocking-Guide-%28Performance-Scaling-Charts-max-OCs%29LN2-Results-coming!

memoryscale.jpg

פורסם

אני לא רוצה זכרונות במהירות 1333 או 1600 כי לפי מה שראיתי פה ושם המעבד לא יממש את כל הפוטנציאל שלו

זה לא נכון ואתה סתם קונה פה רכיב יקר ללא שום תועלת או תמורה. אם ממש חשוב לך תדר זכרון גבוה, קנה זכרון DDR3 1333/1600 ותעשה לו OC עד כמה שתוכל.

בחרתי ב fx 8150 כי אני חושב לטווח הרחוק ולכן השקעתי פה ברכיבים

ההנחה שאם תשקיע היום ברכיבים שמוגזמים לצרכים שלך ובתמורה תקבל מערכת שתחזיק לך יותר זמן היא לא יותר ממיתוס. ההמלצה שלי היא שבכל נקודת זמן נתונה קנה את המערכת המשתלמת ביותר עבורך ולא מערכות מוגזמת מתוך "מחשבה קדימה".

סדרת ה-FX8xxx משתלמת בעיקר אם שימושיך מנצלים ריבוי תהליכונים. אם אתה משתמש ממוצע (עבודה משרדית, מדיה, משחקים) אז זה לא בדיוק המעבד הכי משתלם לצרכיך.

ואני לא מסכים עם bazar לגבי הקביעה שלא מדובר בארכיטקטורה מוצלחת. היא כן מוצלחת. אולי לא כמו שציפו בהקשר של השוק הצרכני (ובמחירים של היום היא גם לא תמיד משתלמת), אבל המרחק בין זה ובין קביעה שהארכיטקטורה עצמה כלל לא מוצלחת הוא די גדול.

פורסם

כל הכבוד שאתה תומך בAMD כשהם לא חזקים מהמתחרים שלהם וגם לא משתלמים, בזכות אנשים כמוך הכסף ימשיך להכנס ואולי יום יבוא ושוב נראה מהם ארכיטקטרה מוצלחת :yelclap:

התגובה הזאת צריכה להימחק כי היא בחזקת "רוע מחבק".

אין בה יותר מאשר קינטור, ופתיחת ויכוח "מה יותר טוב" בפעם המליון. אתה כביכול מפרגן אבל בדרך דוחף למשפט שלך כמה הנחות מובלעות שגויות מן היסוד.

אני בכל זאת אשיב, לא כדי להתנצח אלא כדי להפריך את הטיעונים האלה ולמסור מידע מדוייק לקורא המזדמן שקורא את השירשור הזה.

"לא חזקים מהמתחרים" - המתחרים של המעבד המדובר הם ה-2500K וה-2600K והוא נמצא ביניהם וקרוב יותר ל2600K. התפוקה שלו לעיתים גבוהה מזו. נכון שהמעבד השולחני החזק ביותר של אינטל, מהיר יותר מכולם אבל הוא לא בדיון כרגע והוא גם בכלל לא בתקציב.

מעבדי AMD משתלמים מאד. קשה למצוא משתלמים יותר מאתלןנים משולשים ומרובעים, קשה למצוא משתלמים יותר מפנום משושים ("טובן"). לשימושים שלהם הם נועדו הם מהמשתלמים ביותר (בחשבון של ביצועים למחיר אבסולוטי אפשר לומר שהם יותר משתלמים מכולם). לדבי המעבד המדובר, הוא במחיר בין 2500K ובין 2600K. מהבחינה הזאת הוא לא פחות משתלם מהם.

הקונה המקורי, ואני והרבה אחרים לא קונים כדי "להציל" את AMD או כדי לתת לה אויר. עולם המיחשוב יסתדר יופי גם בלי AMD וגם בלי אינטל וגם בלי שמות גדולים אחרים. אנשים קונים משהו שמשתלם להם לאותו רגע.

פורסם
  • מחבר

בזר תודה על התמיכה באמת חיממת לי את הלב.. לגבי מה שאמרתם אם זה משתלם או לא זאת לא הייתה השאלה שלי כי יכול מאוד להיות שאני יקבל אותו בהנחה משמעותית כי אין להם במלאי זיכרונות 1866 אז זה לא העניין לפי דעתי המעבד הנל יותר חזק מ 2500 ועולה כמוהו ובגלל זה לקחתי אותו

ותודה על העצות ולמי שכן עזר

פורסם

מהירות זיכרון כן משפיעה על ביצועים אפילו אפשר להגיד על FPS נקי.

מתי מהירות הזיכרון משפיעה על הFPS למשל , ואפשר ממש לראות את הביצועים זה ברזלוציות נמוכות וכשיש SLI/CFx בעצם כשהכרטיס מסך לא הגורם המגביל.

כמה לינקים בעניין:

http://images.anandtech.com/galleries/1555/ddr3scaling-10x7_575px.png

http://www.legitreviews.com/article/1647/5/

http://www.legitreviews.com/images/reviews/770/grid.jpg

http://www.madshrimps.be/files/users/leeghoofd/Zambeziiders/games.png

http://www.legionhardware.com/articles_pages/patriot_viper_xtreme_gamer_2_ddr3_memory,6.html

פורסם

משפיעה, נכון.

3FPS מ-157 ל-160 זה שיפור של פחות מ-2% (ברזולוציות גבוהות). אם בשביל זה אתה מוכן לשלם עשרות אחוזים יותר, שיבושם לך.

פורסם

משפיעה, נכון.

3FPS מ-157 ל-160 זה שיפור של פחות מ-2% (ברזולוציות גבוהות). אם בשביל זה אתה מוכן לשלם עשרות אחוזים יותר, שיבושם לך.

קצב ריענון של המסך הוא 60 פעם בשניה. כל מה שמעל 60 FPS לא יורגש.

ובפרפרזה:

"גיימרים נהנים מהמשחק, אוברקלוקרים נהנים מ-FPS"

(במקור זה "אוהבי מוסיקה מאזינים למוסיקה, אודיופילים מאזינים לציוד")

פורסם

ובפרפרזה:

ומחר, כשיהיה לך מסך עם קצת רענון של 300HZ? זה יצדיק הוצאה גבוהה בעשרות אחוזים עבור שיפור ביצועים של 2 אחוזים?

פורסם

מהירות זיכרון כן משפיעה על ביצועים אפילו אפשר להגיד על FPS נקי.

תדר הזכרון בא לידי ביטוי בעיקר במבחני ביצועים סינתטיים וביישומים מאוד ממוקדים.

לא קישרת לכל הביקורת (ואני מודה שלא היה לי כוח לחפש אותה עכשיו) אז אני לא יודע מה היו תנאי הבדיקה, אבל לפחות לפי הגרף הזה:

ddr3scaling-10x7_575px.png

אני מקבל רושם שבדקו פה את השפעת תדר הזכרון על אחד ממעבדי Llano שלהם ליבה גרפית מובנית.

תוצאות דומות דווחו גם בבדיקה שערכו פה.

מכיוון שהליבה הגרפית המובנית אינה מצוידת בזכרון ייעודי ומשתמשת בזכרון המערכת, לתדר הזכרון במקרה הזה תהיה השפעה על "הביצועים הגרפיים" הרבה יותר מאשר בתצורה שבה מותקן כרטיס גרפי עם זכרון ייעודי, אבל אפילו בתצורה שכזאת אפשר לראות עד כמה ההשפעה היא זניחה. בכלל, גם ביישומים שלתדר הזכרון כן יש בהם השפעה יחסית (קידוד, רנדור) היא לרוב זניחה, בדרך כלל מדובר על תוספת של עשרות אחוזים במחיר (ולצורך הדיון אני מתעלם פה מ-OC כמובן) עבור תוספת של מספר אחוזים בודדים בפועל.

כאשר מדובר על כרטיס גרפי ייעודי אז לתדר זכרון המערכת משמעות עוד הרבה פחות מובחנת.

כאשר בונים מערכת מאוזנת צריך להתחשב במיקום צווארי הבקבוק ביחס לשימושים ולנסות למזער אותם עד כמה שאפשר. מלבד לדאוג לנפח מספק ממנו, הזכרון אינו מהווה צוואר בקבוק ולכן לא צריך להקדיש תשומת לב מיוחדת לתדר ולתזמונים שלו (למעט משתמשים שעבורם המחשב הוא כלי לקבלת ציון גבוה ככל האפשר במבחני ביצועים סינתטיים), ובטח שלא להשקיע סכומי כסף מיותרים דווקא שם.

פורסם

ובפרפרזה:

כל זה נשמע טוב..אבל אני מרגיש ועוד איך הבדל בין 60FPS ל 100FPS+.

כמובן אני משחק משחקי FPS כמו BF3...אולי במשחקים כמו WOW לא מורגש FPS מעל 60...

הכל לפי התקציב בסופו של דבר..על זיכרון אפשר לחסוך כן...1600MHZ אפשר לקחת ב350 ש"ח 1866MHZ אפשר ב500 ש"ח (8GB).

תאמת 8GB 1600MHZ עדיף על 2133MHZ 4GB..אז אולי אתה יכול לשקול גם את זה..כי לקנות היום 4GB זיכרון זה כמו לקנות היום כרטיס מסך 1GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים