עבור לתוכן

קירטועים בזמן צפייה בסרטים

Featured Replies

פורסם

שאני צופה בסרטים בנייד שלי שהוא מחובר למסך טלוויזיה\מסך מחשב (ואני חושב שזה קורה גם שהוא לא מחובר לכלום) יש קירטועים קטנים ומעצבנים כאלה כמו לאגים כל כמה זמן, ואני לא מבין למה זה.

זה הנייד- http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=LXBTA02011&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

שאני צופה בסרט אני סוגר את כל התוכנות והדפדפנים, אין לי איזהשהם קודקים מותקנים במחשב והתכונה שאני משתמש בא היא media player classic- home cinema.

מה גורם לקרטועים האלה?

פורסם

זה נקרא JITTER. זה נגרם בגלל שהסרט מקודד ב 23.976 פריימים לשניה ואתה בחרת בדרייבר של כרטיס המסך REFRESH RATE אחר.

כאשר אתה מעביר את התצוגה לטלוויזיה, מה אתה בוחר בכרטיס המסך? רזולוציה של 1920X1080 נכון? ומה ה REFRESH RATE שבחרת? 60HZ?

תבחר REFRESH RATE של 23HZ או 24HZ והבעיה תפטר.

פורסם
  • מחבר

זה נקרא JITTER. זה נגרם בגלל שהסרט מקודד ב 23.976 פריימים לשניה ואתה בחרת בדרייבר של כרטיס המסך REFRESH RATE אחר.

כאשר אתה מעביר את התצוגה לטלוויזיה, מה אתה בוחר בכרטיס המסך? רזולוציה של 1920X1080 נכון? ומה ה REFRESH RATE שבחרת? 60HZ?

תבחר REFRESH RATE של 23HZ או 24HZ והבעיה תפטר.

זה לא ישנה את איכות הסרט?

פורסם

לא, ממש לא, להפך, יוצרי הסרט, כאשר הם צילמו את הסרט הם התכוונו שהוא יוצג ב 2.976 פריימים לשניה, אגב, הסרטים שאתה רואה בקולנוע הם גם ב 23.976 פריימים לשניה.

אתה יכול לקרוא כאן יותר בפוסט של קולנוע ביתי שפתחתי.

פורסם

סליחה שאני נדחף...

אני לא חולק עליך או משו אני פשוט רוצה להבין: איך זה קשןר לקצב הרענון??

פורסם
  • מחבר

לא, ממש לא, להפך, יוצרי הסרט, כאשר הם צילמו את הסרט הם התכוונו שהוא יוצג ב 2.976 פריימים לשניה, אגב, הסרטים שאתה רואה בקולנוע הם גם ב 23.976 פריימים לשניה.

אתה יכול לקרוא כאן יותר בפוסט של קולנוע ביתי שפתחתי.

אין לי אפשרות לשנות את ה- refresh rate, אני על 1680X1050 מחובר למסך מחשב חיצוני וזה לא נותן לי לשנות מ- 60 hertz.

פורסם

קודם כל, לגבי הסבר, ניתן לקרוא כאן הסבר מצוין על התופעה.

מה הרזולוציה הטבעית של המסך שבו אתה מנסה לראות את הסרט? זה מסך FULL HD או HD READY?

אם המסך הוא FULL HD אתה צריך לבחור 1920X1080 כי זו הרזולוציה הטבעית שלו, אם המסך הוא HD READY אתה צריך לבחור 1360X768 אם אני לא טועה. ברגע שהרזולוציה תהיה נכונה תוכל לשנות את ה REFRESH RATE.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, לגבי הסבר, ניתן לקרוא כאן הסבר מצוין על התופעה.

מה הרזולוציה הטבעית של המסך שבו אתה מנסה לראות את הסרט? זה מסך FULL HD או HD READY?

אם המסך הוא FULL HD אתה צריך לבחור 1920X1080 כי זו הרזולוציה הטבעית שלו, אם המסך הוא HD READY אתה צריך לבחור 1360X768 אם אני לא טועה. ברגע שהרזולוציה תהיה נכונה תוכל לשנות את ה REFRESH RATE.

הבנתי אותך, אני אנסה את זה אבל כרגע אני לא חושב שזה הגורם העיקרי, בזמן האחרון שמתי לב שהזיכרון הפיזי של המחשב שלי פועל יותר ממה שהוא פעל בעבר, אפילו שאין שום תוכנה או אפליקציה שעובדים ברקע, אני עדיין מנסה להבין למה זה קורה, בכל מקרה היום שניסתי לראות סרט הוא קרטע הרבה יותר מהרגיל, ולכן לדעתי זה קשור גם לזיכרון הפיזי שעובד יתר על מידה, כי כל המחשב שלי ניהיה איטי יותר מאשר היה.

פורסם

אני לא חושב שזיכרון זו הבעיה, יש לך חומרה מאוד חזקה, אולי באמת יש לך איזה PROCESS ברקע שתוקע לך את המחשב. שאלה נוספת, כאשר אתה מנגן סרט ב MPC-HC כתוב לך למטה מצד שמאל PLAYING DVXA. אם לא אז יש הגדרות שצריך לעשות, DVXA זה אומר שהנגן משתמש בהאצת חומרה של כרטיס המסך כדי לנגן את הסרט, למרות שגם המעבד שלך סוחב סרטי HD.

מותקן לך אגב חבילת המקודדים של SHARK?

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזיכרון זו הבעיה, יש לך חומרה מאוד חזקה, אולי באמת יש לך איזה PROCESS ברקע שתוקע לך את המחשב. שאלה נוספת, כאשר אתה מנגן סרט ב MPC-HC כתוב לך למטה מצד שמאל PLAYING DVXA. אם לא אז יש הגדרות שצריך לעשות, DVXA זה אומר שהנגן משתמש בהאצת חומרה של כרטיס המסך כדי לנגן את הסרט, למרות שגם המעבד שלך סוחב סרטי HD.

מותקן לך אגב חבילת המקודדים של SHARK?

מה אני צריך להגדיר עם ה- DVXA ואיך עושים את זה? ולא אין לי שום מקודדים, לפי מה שהבנתי מקודדים רק מאטים את הסרט

פורסם

שוב אני מפנה אותך לפורום קולנוע ביתי :)

תוכל לקרוא כאן איך להגדיר את ה MPC-HC שינגן בהאצת חומרה, וכן, אין צורך להתקין יותר תוכנות ממה שיש לך, גם יותר מדי מקודדים זה לא טוב. הבעיה היחידה עם ה MPC-HC זה שהוא לא תומך בפורמטי האודיו החדשים DOLBY TRUE HD ו DTS AMSTER AUDIO. אבל בכל מקרה את פורמטי האודיו החדשים תמצא לרוב רק בסרטי בלו ריי מלא.

פורסם
  • מחבר

שוב אני מפנה אותך לפורום קולנוע ביתי :)

תוכל לקרוא כאן איך להגדיר את ה MPC-HC שינגן בהאצת חומרה, וכן, אין צורך להתקין יותר תוכנות ממה שיש לך, גם יותר מדי מקודדים זה לא טוב. הבעיה היחידה עם ה MPC-HC זה שהוא לא תומך בפורמטי האודיו החדשים DOLBY TRUE HD ו DTS AMSTER AUDIO. אבל בכל מקרה את פורמטי האודיו החדשים תמצא לרוב רק בסרטי בלו ריי מלא.

לגרום לנגן לנגן בהאצת חומרה לא יאט את הסרט ויגרום לקרטועים?

ואני חושב שאני כן צופה בסרטי בלו ריי מלא, כל הסרטים שאני צופה בהם הם בלוריי 720P\1080P.

פורסם

לא, זה ממש לא יאט את הסרט, להפך, המעבד לא יהיה עסוק בקידוד הוידאו.

סרטי בלו ריי מלא אילו סרטים שמגיעים בתיקיות של 40 ג'יגה, סרטי MKV 720 או 1080 אילו קבצים שהומרו לפורמט דחוס יותר מסרט בלו ריי מלא, בגלל זה הם שוקלים בין 4 ל 10 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

לא, זה ממש לא יאט את הסרט, להפך, המעבד לא יהיה עסוק בקידוד הוידאו.

סרטי בלו ריי מלא אילו סרטים שמגיעים בתיקיות של 40 ג'יגה, סרטי MKV 720 או 1080 אילו קבצים שהומרו לפורמט דחוס יותר מסרט בלו ריי מלא, בגלל זה הם שוקלים בין 4 ל 10 ג'יגה.

אוקי אני אנסה לעשות את כל זה, אגב, שמתי לב שהסרט מקרטע יותר שאני מפעיל תרגום באיכות 720P ומעלה, למה זה? ואיך אפשר לפתור את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים