פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים מחבר עשיתי לפי ממוצע כי האתר הזה :http://led.linear1.org/led.wizאני צריך לתת כמות לדים (10) וכמה וולט כל לד (אין אפשרות להכניס את כל ה10.הוא בונה על זה שכל הלדים הם באותו ה וולט)אז הכנסתי ממוצע של הלדים 2.64. תכפיל את זה ב 10 לדים קיבלת 26.4לפי השרטוט הזה :[attachment deleted by admin]
פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים מחבר במקום השרטוט ששלחתי לך עכשיו אני יכול לעשות ככה ? סרטוט כזה אמור לעבוד ? Source voltage 40 diode forward voltage 2.64 diode forward current (mA) 20 number of LEDs in your array 10[attachment deleted by admin]
פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים אם כתוב על הספק 30V והוא מוציא 40V זה רק כי אין עליו עומס והוא לא מיוצב. לא הייתי מציע לך לעבוד עם מתחים כאילו, תשתמש במייצב כמו LM317 כדי לספק מתח יציב של 12V נניח.
פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים מחבר 12V לא יספיק כדי להאיר את כל הלדים...ואם כן יש לי אחד של 12V אז אפשר להשתמש בו וזהו..כדי להאיר את כל הלדים אני צריך 27V..במאמץ של הספק, כמה הוא יתן לי בערך ? 35 ?
פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים ב 20mA אני לא חושב שהוא יירד משמעותית או בכלל. כדיי להדליק לדים מש לא מריך ספק מיוצבניתן להדליק את כל הלדים שיש לך גם מ 5V, אם תחבר אותם בצורה הנכונה. אני ממש לא קולט למה אתה עומד אל לחבר את כולם במעגל אחד טורי
פורסם 2011 בנובמבר 2913 שנים מחבר אני יכול לחבר אותם גם במקביל כמו שאתה הצעת, אבל אם אני יכול לעשות את זה בטור, אני מעדיף כי אז יהיו לי רק חוט אחד שמחבר בין העמדות ולא 2..ההצעה שנתתי קודם (בטור) תעבוד ?איך אני יכול לעשות כזה דבר עם 5V ?
פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים בחיבור מקבילי אתה יכול גם להדליק את הלדים ב 3.3V.תפתח ויקידפיה ותקרא מה ההבדל בין חיבור חשמלי מקבילי לבין חיבור טורי. ניראה שאתה מסתבך עם זה המון.אחרי שתקרא את ההבדלים, לדעתי עבודה עם ספק 12V (עדיף מיוצב) יהיה יותר נוח.
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים מחבר מצטער שאני מעלה את הדיון היחסית ישן הזה ...אני מנסה כרגע לבנות את המערכת ומשהו לא מסתדר לי...היא לא עובדת..ניסיתי לחשוב על כמה סיבות:1.חיברתי 4 נגדים (בטור) כדי לקבל 820 אום ו 1W2.אני מנסה לחשוב שאולי החישוב שלי על הלדים היה מוטעה ?עשיתי ממוצע בין ה וולט של הלדים...4 לדים של 1.8 ו 6 לדים של 3.2 וולט...יוצא שבממוצע כל לד צריך 2.64...זה בסדר לחשב ככה ? כל לד יודע לקחת כמה עוצה שהוא צריך ? או ש2.64 לא יספיק להאיר את ה3.2 ובכלל יפוץץ את ה1.8 כי זה מעל מה שהוא יכול לעמוד בו..לא יודע...אני מבולבל...החישוב שלי של הממוצע זה בסדר ? 3.גם הכבל של ה 3.5 מ"מ שמתחבר למחשב יצר לי בעיה... כמו שאתם רואים התמונה יוצא ממנו 2 כבלים...אני לא יודע איזה כבל לחבר לאיזה נקודה של הTIP31...לפי מה שראיתי באינטרנט אמורים להיות 3 כבלים...ימני שמאלי ואדמה...אם אתם יודעים מה הבעייה בבקשה תיעצו לי..עוד משהו...המתג שקניתי ( 2 מצבים ON ו OFF) יש לו 6 פינים... 3 בצד אחד ו3 בצד השני...כמו שאתם רואים בשרטוט נכנסים אל המתג רק 2 כבלים...לאן לחבר אותם ?[attachment deleted by admin]
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים בחישוב אתה אמור לקחת את המתח שהלדים צריכים כדי לעבוד, משמע כל לד לוקח את הערך שרשמת...1.8*3.2+4*6=26.4R=(30-26.4)/Iבהנחה שהזרם של הלדים הוא 20mA אז הנגד צריך להיות 180 אום לעומת 820 שירסק את הזרם יותר לרמה שהם אולי לא ידלקו.החישוב הוא בתנאי שחיברת את כולם בטור ביחד... אם הם לבד(הכוונה במקביל) אז החישוב כךR=(30-6*3.2)/Iאם הזרם שוב אותו דבר אז 540 אום לדוגמא.אני מניח שבכבל שאתה מראה בתמונה יש אומנם שני חוטים אבל לכל אחד מהם יש סיכוך (חוטי נחושת שעוטפים את הכבל המרכזי) אתה צריך לקחת את הכבל המרכזי אל איפה שמצוייר +, את הסיכוך אל ה -.המתג מתחבר כמו שנראה בסכמה, צד אחד לחיבור אחד, השני לשני. לא משנה מי מחובר איפה זה רק עושה קצר.
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים מחבר הספק נותן לי בפועל 41 V אז לפי 41 V עשיתי את החישוב...ולא לפי 30V שכתוב עליו...כי לפי מה שהבנתי הוא לא ממש עומד בלחץ בזמן הפעולה ..רק 20MA לא ממש משפיעים עליו...אז אני משתמש בטור ב 820 ( בפועל מורכב מ 4 נגדים קטנים)...אתה צודק בקשר לכבל אבל לא הבנתי את הכוונה...יש לי כמה חוטי נחושת ממש קטנים שעוטפים חוט אחד מרכזי...בכל מיני כבלים שבדקתי יש צבעים שונים (בחוט המרכזי)...אז מה אני אמור לחבר ? רק את המרכזי ? רק את החיצוניים הקטנים ? את שנייהם ?זה משנה איזה חוט אני מחבר לאן ? יש 2 חוטים...אחד הולך לB ואחד לE..איך אני יודע איזה חוט לחבר לאן ?
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים השאלה שלי היא כמה לדים של כמה וולט אתה שם בטור, תן את המידע הזה כדי שאני אוכל לומר לך אם הנגד מתאים.בכבל אתה אמור את המרכזי לחבר אל הפלוס כמו שרואים בציור שנתת, את החיצוני אל המינוס...בגלל שהאות הוא סינוס זה לא קריטי אם תטעה אבל תהיה השהייה מעצבנת ככה שעדיף שלא תטעה.
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים מחבר אבל יש 2 כבלים...אם אני לוקח כבל אחד ומחבר את האמצע שלו לצד B אחד בTIP31 ואת החיצוני שלו לצד הE בTIP31... מה אני אמור לעשות עם הכבל השני ? לחבר גם אותו כמו הכבל הראשון ? ככה שיהיה לי 2 פנימיים ב B ו2 חיצוניים ב E ?את החישוב עשיתי לפי האתר הזה...http://led.linear1.org/led.wiz41V20MA לכל לד10 לדיםבממוצע כל לד לוקח 2.64 וולט ( 4 של 1.8 ו 6 של 3.2)
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים החישוב של הלדים נראה סבבה.בקשר לחוטים, אתה זקוק רק לאחד מהם. והמיקום הוא כמו שתיארת באמת.
פורסם 2011 בדצמבר 713 שנים מחבר אוקי... חיברתי הכל אבל יש עוד בעיה... הפעם הלדים נדלקים..אבל הם נשארים דלוקים הם לא מהבהבים...הם דלוקים כל עוד המעגל סגור... אתה יכול לחשוב על מה גורם לזה לפעול תמיד ? מה הבעיה ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.