עבור לתוכן

מעגל לדים לפי מוזיקה, שלבי סיום

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על ההסבר המפורט !

יש אפשרות בכל זאת לחבר אותם בטור ?

או שאפשר רק במקביל (כמו שאתה עשית...)

תודה רבה על העזרה !

• תגובות 62
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לכל לד יש מתח עבודה מסויים - 3.3V למשל בלדים לבנים או כחולים

אם אתה מחבר 10 לדים של 3.3V בטור, אתה תצתרך מתח של 33V (10x3.3) ללדים בלבד, ואתה עוד צריך כמה V בשביל הנגד (חייבים לשים נגד בכל מעגל לדים)

לכן בשביל 10 לדים במעגל טורי אתה תצתרך מתח מספיק גבוה שיכול להחזיק את כל הלדים והנגד

כדיי שתוכל להשתמש אם מתח שיש לך, אתה מחלק את הלדים לכמה קבוצות כך שהמתח מספיק לכל קבוצה

פורסם

צורת חיבור הלדים אינה אומרת שבאופן פיזי תצתרך למקם את הלדים בשני שורות, אם יש לך חוטים ארוכים מספיק אין בעיה לשים את הלדים איפה שאתה רוצה כל עוד הם מחוברים נכון.

ד"א שים לב שאתה קונה נגד 820 אוהם ו 1 WATT

פורסם

הכותרת: "שלבי סיום"

המציאות: אין לך מעגל, אין לך חלקים, אין לך אפילו תמונה של הבסיס.

בלי לפגוע כמובן, אבל לא הבנתי את קשר הכותרת לאשכול עצמו.

בכל מקרה - בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ! איך אני יודע שהנגדים הם אחד וואט ? אני יודע שלפי הצבעים יודעים את המספר אבל איך אני אמור לדעת כמה וואט ?

תודה רבה לכולכם על העצות המועילות ועל הידע שנתתם לי !

ZXOR- אני הייתי בטוח שהמעגל ששרטתי בהתחלה היה טוב,ורציתי חוות דעת לפי הבנייה, מסתבר שטעיתי,לא קרה כלום...

בע"ה שבוע הבא שיגיעו החלקים אני יעלה יומן פרוייקט ואני יראה את התהליך ואת התוצאה והכל...

כבר יש לי כמה פרוייקטים הבאים של מודינג שבאים לי לראש (:

אחרי שנסיים עם זה נתחיל את האחרים..

בעיקרון אני מכין כמה מעגלים כאלה.. אחד מהם אני שם בתוך המארז, וחותך חלון בצורה של באטמן..ככה שהוא יהבהב מגניב כזה לפי המוסיקה (:

כרגע באטמן זה מגניב וקל לחיתוך, רוב הקווים ישרים, http://www.apexwallpapers.com/wp-content/uploads/2010/11/Batman-1.jpg

אם יש לכם רעיונות אחרים לכל מיני צורות מגניבות ופשוטות(שמורכבות בעיקר מקווים ישירים, ואם מעוקלים אז בזווית קטנה..) תנו לי בבקשה (:

פורסם

מאיפה אתה קונה את הנגדים ?

או שתבקש נגדים של 1W או שאמור להיות כתוב, במידה ואתה קונה באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה...

יש לי עוד 2 שאלות...

1. הספק כוח שיש לי ,כתוב עליו 30 V אבל בפועל הוא נותן לי לפי המדידה 39.5

לפי מה שאני יודע זה בגלל שהוא לא במאמץ וזה יהיה שונה עם הלדים מחוברים עליו ואז הוא יתן 30 V...זה נכון ? או למדוד את העוצמה של הנגדים לפי 39.5 ?

2. אני מחבר לדים בצבעים שונים למעגל..

http://hibestbuy.com/images/led/LED%20type.jpg

זאת טבלה של המוכר מאייביי ממנו קניתי את הלדים.

קניתי אדום,ירוק,צהוב,לבן,כחול..

כמו שאתם רואים לכל אחד יש נתונים שונים..זה ישפיע לי על המעגל ? אני ישים 2 מכל צבע, אחד בכל טור..

לפי כמה וולט לחשב את הנגדים ? לפי הממוצע של ה-V שלהם ?

אם כן זה יוצא... 1.8+1.8+1.8+3.2+3.2=13.2

13.2:5=2.64

עשיתי חישוב עם האתר זאת התוצאה..

תודה רבה !

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יש דרך לדעת את ה W לפי הצבע ?

חבר צריך להביא לי את הנגדים והוא לא יודע כמה W הם...אם W שונה מ1 זה לא יעבוד ? (באמת שבזה אין לי מושג...)

פורסם

תחבר את המתחים של כל הלדים שזה 13.2v לפי מה שכתבת, תחזיר את הערך הזה ממקור המתח שלך:

מכיוון שהזרם שיזרום בלדים לא גדול אני לא חושב שהם יעמיסו את מקור המתח יותר מידי לכן נקח את המקרה "הגרוע" ביותר ונניח שמקור המתח הוא 39.5v.

39.5-13.2=26.3v

זה המתח שאמור ליפול על הנגד, עכשיו נניח שנרצה שרם של 20 מילי אמפר, נחלק את המתח 26.3 ב20 מילי ונקבל התנגדות של 1315 אום.

כדי לחשב את ההספק שמתבזבז על הנגד נכפיל את המתח על הנגד (26.3v) בזרם של החוג (20 מילי) ויצא הספק של 0.526W לפי כך תצתרך נגד של לפחות 1W וגם הוא יהיה די חם (בסדר גודל של 80-100 מעלות).

מה זה המקור מתח הזה אם אפשר לשאול ? מאיפה אתה מוציא 30 וולט ?

נגד 1W אמור להיות משמעותית יותר גדול מנגד "רגיל" של 1/4W - (בערך 1.8CM אורך וקוטר של 0.6CM בערך) [תחפש בגוגל תמונה].

נגד של 1/4W פשוט ישרף בהספק הזה, ונגד של 1/2W יתחמם מאוד (לכ100 מעלות).

אם אין לחבר שלך נגדים כאלה תוכל לחבר גם כמה נגדים קטנים יותר בתור, לדוגמה:

2 נגדים של 1/4w ו 410 אום בטור יתנו התנגדות שקולה של 820 אום ויחזיקו הספק של 1/2w.

4 נגדים של 1/4w ו 205 אום בטור יתנו התנגדות שקולה של 820 אום ויחזיקו הספק של 1W.

פורסם

אם הספק נותן 39.5V, תחשב את הנגדים בהתאמה למתח הזה. יש מצב אפילו שתוכל לשים את כל הלדים בשורה אחת, תוודא שהאתר נותן לך פתרון אמיתי ולא אחד אם נגד של 1 ohm

תוודא גם שאתה לא עובר את VCE המקס' של TIP31

נגד "רגיל" הוא 1/8W לא 1/4W. נגד של 1W ייראה דיי גדול, ובדרך כלל יהיה לו צבע אפור כזה כמו בטון. בהרבה מקרים במקום קווים של צבעים יהיה פשוט כתוב אליו XX ohm 1 W . או שאתה יכול לחבר 4 נגדים זהים של 1/4W או 8 נגדים זהים של 1/8W (רגילים) כדיי לקבל 1W

הצעה : ניתן לחבר 4 נגדים או 9 נגדים בצורת 2x2 או 3x3, במקרה כזה ההתנגדות נשארת אותו דבר ולא צריך לחשב אותה מחדש

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה, אני יבדוק את זה...

הספק לא יתחיל לרדת בביצועים אם אני יחזיק אותו דולק הרבה זמן ? 39.5 זה לפי מכשיר מדידה כזה...

אתה בטוח בזה שאני צריך לחשב לפי 39.5 ?

ולגבי החישוב של הV של הלדים, איך להכניס את הנתונים למשוואה ? ממוצע ?

פורסם
  • מחבר

תוודא גם שאתה לא עובר את VCE המקס' של TIP31 ? מה זאת אומרת ? אתה יכול להסביר לי ? איפה אני אמור למצוא את הנתון הזה ?

ה30V זה מספק שמצאתי, של איזה משהו..אני לא יודע בידיוק מה... הוא גדול יחסית, בגודל של אגרוף בערך..

אני חושב שיש לך טעות בחישוב כי אני חישבתי רק סדרה אחד של לדים מתוך 2...תיראה באיור האחרון...

13.2 זה מה שהולך "ליפול" על נגד אחד לא ? אבל יש 2 אז על כל אחד יפול 13.2 ?

הוולט הכולל של הלדים הוא 26.4

ממש לא באלי להגיע לכאלה מעלות אם הנגדים...אולי אני ימצא ספק של 24 וולט או 18 וולט, יהיה עדיף ?

(אני הולך לשים אותם בתוך קוביה מפרספקט, ממש לאמתחשק לי שיתחילו להינמס לי שם דברים P:)

זה יהיה משהו כזה :

פורסם
  • מחבר

זה הTIP31 שקניתי..

http://www.ebay.com/itm/10-x-TIP31C-TIP31-NPN-TRANSISTOR-3A-100V-/260829684683?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbaa923cb#ht_1513wt_798

אתה יכול לראות אם הוא עומד בקריטריונים ?

הדבר הכי קרוב שמצאתי (בפירוט על המוצר) לVCE זה זה:

Collector Emitter Voltage, Vceo:100V

זה אומר שהוא יכול לעבוד עד 100 V ?

אז זה בסדר ?

אני סתם מנחש פה...

פורסם
  • מחבר

בבקשה תענו לי ...

ה TIP 31 יעמוד בזה ? (אין לי מושג מה זה VCE)

לחשב את הוולט של הלדים לפי הממוצע ? או שחייבים להשתמש רק באותו וולט לכל הלדים..?

מייק, אתה יכול לוודא שהחישוב שלך נכון,כי לפי החישוב שלי של 26.4 V על כל הלדים צריך רק 1/2 W...אבל אני לא בטוח,אז העדיף שתגיד לי אתה...

תודה רבה לכם חברה !

פורסם

הTIP יעמוד בזה.

את "הוולט של הלדים" לא מחשבים לפי ממוצע, נתון לך המתח של כל לד (תלוי בצבע) ותחשב את הסכום של כולם.

המתח שיפול על הנגד הוא המתח של הספק - מינוס - סכום המתח של כל הלדים שחישבת.

אני לא יודע איך הגעת ל26.4, לפי איזה מעגל ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים