עבור לתוכן

מעגל לדים לפי מוזיקה, שלבי סיום

Featured Replies

פורסם

תיכננתי את המעגל וסרטטתי אותו...רציתי לשאול אותכם לעצות אחרונות לפני שהחלקים מגיעים.

אני מצרף תמונה של איך אני מתכוון לבנות את המעגל. אם משהו נראה לכם לא בסדר, או שיש איזה שהיא טעות שאני צריך לתקן,בבקשה תגידו לי.

תודה (:

[attachment deleted by admin]

• תגובות 62
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

השרטוט הזה לא נכון בכלל, איך הגעת אליו ?

בתור התחלה אין לTIP רגל שנקראת "ימני\שמאלי" שכן יש חשיבות אם זה החיבור הימני או השמאלי שלו ומאיזה כיוון שאתה מתסכל עליו כשאתה קובע מה ימני ומה שמאלי. הרגל הזאת נקראת בסיס או Base.

לדעתי חייב להיות נגד בין המחבר 3.5 מ"מ לבסיס.

בנוסף, הרגל שקראת לה "אדמה" נקראת פולט או Emitter (עדיף אמיטר, פולט נשמע רע) והיא צריכה להיות מחוברת ל"-" של מקור המתח שלך ישירות ולא דרך כל הלדים והנגד שציירת למעלה.

פורסם
  • מחבר

הכנתי אותו לבד...

מה הבעיה ?

אתה יכול להעלות שרטוט מתוקן ?

תודה רבה !

פורסם

אני לא בטוח לגבי גודל הנגד R, הוא תלוי במקור השמע שתחבר ואין לי מושג מה האמפליטודה שלו.

שים לב לסימונים של הBase, Collector, Emitter. הטרנזיסטור (TIP31) הוא לא סימטרי והכיוון של החיבורים חשובים.

פורסם
  • מחבר

אני צריך למעגל 10 לדים אז זה בעיה...איך אני יכול לשים 10 ?

את האום של הנגדים חישבתי עם אתר...

למה לשים את הנגד איפה שמיקמת אותו ?

תוכל בבקשה לעזור לי להגיע לשרטוט נכון ועובד ?

תודה רבה !

פורסם
  • מחבר

ככה זה בסדר ?

פורסם

המעגלים של הלדים אמורים להיות במקביל אחד לשני, מחוברים ל + של ה 30V ו C של ה TIP31, כשהנגדים בשתי המעגלים הם בגודל מתאים ל 30V, המתח והזרם של הלדים

הכניסת קול מחוברת ל TIP31 ה + ל B וה - ל E

ה E של ה TIP31 מחובר ל - של ה 30V

פורסם
  • מחבר

שיניתי קצת...

ככה זה בסדר ? כל נגד 820 אום זה פשוט נמחק בצילום...

פורסם

הכול נכון חוץ אוליי מהקטע של הלדים - תבדוק באתר http://led.linear1.org/led.wiz איך לחבר את כל הלדים ל 30V (תכתוב 29.99 ולא 30 ב source voltage)

בדקתי באתר ל 20mA - הנגדים של 820 ohm נכונים אבל אתה אמור לחבר את 2 המעגלים של הלדים (5 לדים + נגד בכל מעגל) במקביל ולא בטור

פורסם
  • מחבר

כבר השתמשתי באתר הזה בעבר...

3 V כל לד

20 MA

10 לדים

זה אחת האפשרויות שהוא נתן לי...

ציירתי את הציור הסופי גם שזה יהיה יותר נוח לכם..

הכל נראה בסדר ? יש אישור לבנייה ? (:

פורסם

כן רק אחרי שאתה קונה את את ה TIP תרשום את הקוד שרשום עליו שלא תחבר את הרגלים לא נכון (זה משתנה מדגם לדגם).

תשאל כאן איזו רגל היא מה או שפשוט תראה בדף נתונים שלו.

והבנת מה שאמרו לך כאן?

בדקתי באתר ל 20mA - הנגדים של 820 ohm נכונים אבל אתה אמור לחבר את 2 המעגלים של הלדים (5 לדים + נגד בכל מעגל) במקביל ולא בטור

כל שורה של לדים מחוברת במקביל...

כמו בתמונה הראשונה שצרפת עכשיו.

פורסם

זה לא אותו מעגל

בציור של האתר יש מעגל מקבילי של 2 חיבורים בין ה + ל -. בכל חיבור יש נגד ו 5 לדים בטור

בציור שלך יש חיבור אחד בטור של כל ה 10 לדים ו 2 הנגדים

המעגל שלך אמור להיות כזה L

פורסם
  • מחבר

ואם אני יעביר את הנגדים ככה ?

פורסם
  • מחבר

11010010110

במעגל שלך יש לי בעיה...

אני רוצה להריד את הלדים 5 5 במרחק בערך של חצי מטר...עם הציור שלי לא יהיה בילגון בקבלים שמעבירים בין ה5 וה5

אם הציור שלך זה יצור לי המון בלאגן...

יש אפשרות לעשות את זה פשוט יותר עם פחות כבלים ?

פורסם

יש הבדל עקרוני בין 2 המעגלים :

במעגל שלי כל 5 לדים ונגד מחוברים ביניהם בחיבור טורי. 2 החיבורים האלה מחוברים _במקביל_ למתח של 30V ול TIP31. כלומר, כל אחד מהחיבורים עובד ב 30V ו 20mA, בסך הכול 30V ו 40mA

במעגל שלך 2 החיבורים האלה מחוברים גם ביניהם _בטור_. כלומר, המעגל כפי שאתה מצייר אותו יעבוד ב 60V ו 20mA

כל יחידה של 5 לדים לוקחת 30V ו 20mA .

כשאתה מחבר את 2 היחידות במקביל (כמו שאני ציירתי) הם יעבדו ביחד במתח של ה 30V, ולכן המעגל יעבוד (בזרם של 40mA כי כל יחידה לוקחת 20)

כשאתה מחבר את 2 היחידות בטור (כמו שאתה מצייר, ובמעגל טורי לא משנה מה המיקום בין הרכיבים כלומר כשאתה מזיז את הנגד להיות באמצע של הלדים אתה לא משנה כלום) הם יחלקו ביניהם את המתח, כלומר כל אחת תקבל 15V. במקרה של לדים כחולים או לבנים זה בדרך כלל אפילו לא מספיק כדיי להדליק את הלדים. אם היית נותן 60V, אז המתח היה מתחלק במצב הזה ל 30 ו 30 והמעגל היה עובד תקין ב 60V ו 20mA (כי הזרם משותף לכל הרכיבים במעגל טורי)

אתה יכול להאריך חלק מהחוטים במעגל המקבילי (זה שאני מצייר) כך שתוכל למקם את הלדים בקו אחד במארז / מה שאתה רוצה, אבל עדיין מבחינת החיבור הם צריכים להיות 5 ו 5 כשלכל 5 יש את הנגד שלהם ו 2 היחידות מחוברות במקביל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים