עבור לתוכן

נשרף לי המסך, יש סיכוי לתקן? או לזרוק? אני מתאר מה הבעיה

Featured Replies

פורסם

מסך LCD דק שטוח 17 אינץ'.

עשה "בזזזט" ואז התמונה התכבתה נדלקה ככה פעמים, ומסך שחור וריח מסריח אבל מה זה מסריח

של עוף שרוף ממש ריח מסריח מאחורי המסך איפה שיש לו פתחי איורור.

ניתקתי הכל מהחשמל חיברתי אחרי כמה זמן - הכל נדלק סבבה מידי פעם "פזזזט" מתכבה נדלק פעם בכמה דקות אבל הריח השרוף מתגבר ומתגבר ומתגבר ממש עוף שרוף מסריח בטח אתם מכירים את הריח הזה

אז מייד כיביתי שעוד חלילה לא יהיה בום או משהו אני הרי לא רוצה להמתין שהוא "יתבשל"

בקיצור מהתיאור שלי יש מה לעשות? המסך עובד רגיל רק הריח גובר עם הזמן כמה שהוא דלוק ריח מסריח בינתיים הכי הרבה ניסיתי 5 דקות אני מפחד יותר שלא יפוצץ או משהו

בקיצור זה לפח?

תודה

פורסם

אם אתה לא מבין באלקטרוניקה ויכול לסדר את זה לבד אז כבר עדיף שתקנה מסך חדש- המחירים שלהם היום מצחיקים, את המסך הנוכחי אתה יכול לתת מתנה למישהו שמבין בדברים האלו ויוכל לתקן את המסך לעצמו .

פורסם

יש כאן הרבה אנשים שתיקנו את המסך שלהם על ידי החלפה של קבלים, יכול להיות שזו גם הבעיה אצלך.

אבל אם אתה לא יודע לבצע תיקונים כאלו לא הייתי ממליץ לך לנסות.

פורסם

בזזזזזט + ריח לא נראה לי כמו קבלים

תפתח את המסך ותצלם את המעגל של הספק, תעלה לכאן את התמונות

פורסם

נשמע כמו בעיית כוח וקבלים זולים שבד"כ שמים שם.אני תיקנתי ע"י קבלים. יש חברות טובות ויש אפילו "קיטים" של תיקון שמכילים את כל הקבלים שאתה צריך ללוח הספק של המסך הספיציפי.

אלו הקבלים עם הספק נמוך מאוד (אלו עם גבוה מאוד עמידים ויש אחד כזה בד"כ, אז לא נוגעים בהם) וזה ממש קל להחליף אותם.

תחפש את הדגם של המסך בגוגל עם repair kit.

כמובן שאם זה מסך TN פשוט לא הייתי טורח.

רק תוודא לעשות תרשים מדויק של הקבלים לפני שאתה מסיר אותם!!!!

פורסם

זהו שלא

קבלים שנשרפים לבד לא עושים בזזזזזט. זה קול של רכיב אחר שנשרף, וכנראה בצד מתח גבוה (והוא יכול לגרום לשריפת קבלים או להיות תוצאה של קבלים שרופים, אבל לא הקבלים בעצמם)

לקבלים אין הספק. יש מתח, אחד מהם גדול של 400-450V בצד מתח גבוה. וגם הוא לפעמים נשרף זה לא כזה נדיר. אבל כשהוא נשרף הוא בדרך כלל לא מתנפח אלא שורף דברים אחרים בצד מתח גבוה, ולפעמים גם את הפיוז אבל לא בהכרח

פורסם

אפשר פשוט להוציא כמה ברגים לפתוח את המסך, לשלוף את הלוח של הספק ולראות מה קורה. (כשהמסך מנותק מחשמל ;) ).

אם זה נראה מפויח שם בפנים לא שווה להתעסק.

דווקא לפני שבמסך ההוא הלכו הקבלים כן היו כל מיני בבזזזטטט ורעשים בסגנון... כשהוצאתי את לוח הספק הקבלים היו נפוחים.

פורסם

יש לי מסך גדול (24 אינץ) שמצאתי כשהספק שלו שרוף לגמרי (היה שם נגד שעלה באש והשאיר סימן מתאים אל המעגל). אז העפתי את הספק ושמתי במקומו ספק גנרי של מחשב שנותן 12V למסך - עובד

לקבל עצמו אין דרך לעשות בזזזזט - זה היה צליל של רכיב אחר שנשרף (קבל לכל היותר יכול לעשות תסססס לפניי שהוא מתפוצץ), ויתכן שהוא נשרף כתוצאה מהקבל או שהוא שרף את הקבל

פורסם

ואם המסך עושה רעש של "טרטעטרטע" - האם זה קבל, או שז'וז'ו נתקע בפנים ומחפש טרמפ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים