עבור לתוכן

האם סדרה G של לוגיטק G110/G510 הן מקלדות מכניות?

Featured Replies

פורסם

סדרה G של לוגיטק G110/G510 זה מכניות?

פורסם

לא.

עד כמה שידוע לי (כי Logitech לא בדיוק מנדבת את המידע הזה) הן מבוססות Scissor Switch.

עריכה: מבדיקה קצרה ולא מקיפה שעשיתי עכשיו, עושה רושם שאפילו לא Scissor switch אלא מקלדת ממברנת גומי (שאני לא יודע להעיד על איכותה) עשירה בגימיקים.

הנושא פוצל מהדיון הראשי על המקלדות המכניות מכיוון ששאלות על רכיב ציוד מסוימים מקומן בדיון נפרד.

פורסם
  • מחבר

אוי חבל...

אז לא כדאי לקנות מקלדת של החברה הזאת? למרות שאני רואה שיש לאנשים G15 והיא מחזיקה שנים

פורסם

LOGITECH מאוד איכותיים ויש להם אחריות בינלאומית יוצאת מן הכלל שהרבה אנשים כאן בפורום חוו את גדולתה :)

אין לי נסיון עם מקלדות שלהם (רק עכברים שהיו לי שניים והם עובדים שנים בלי להתקלקל).

בגדול, אני חושב שקשה לטעות בקניית LOGITECH :xyxthumbs:

פורסם

אז לא כדאי לקנות מקלדת של החברה הזאת? למרות שאני רואה שיש לאנשים G15 והיא מחזיקה שנים

אם אתה מחפש מקלדת מכנית אז לא, כי אין כאלה מתוצרת Logitech. אם סוג המנגנון לא משנה לך אז אין שום סיבה שלא לקנות מקלדת של Logitech. מקלדת מכנית היא לא "יותר טובה" באופן חד-משמעי עבור כולם. המנגנונים השונים (ויש גם איכויות וסוגים שונים בתוך אותה קטגורית מנגנון) מספקים חוויית הקלדה שונה, אבל מפה והלאה ההגדרה של מה עדיף היא לגמרי תלויית המשתמש והעדפותיו.

אני גם לא מכיר קשר ישיר (למרות מה שיצרני המקלדות המכניות טוענים) בין סוג המנגנון לאורך החיים של המקלדת. אני מכיר מקלדות ממברנת גומי (באיכות סבירה וטובה, לא אלו מהאיכות הנחותה ביותר בקטגוריה) שמחזיקות מספר שנים ללא בעיות מיוחדות חוץ מבלאי צפוי, גם מנגנונים מכניים מתבלים עם הזמן, חלקם יותר מאחרים.

אז כך שאם אתה מחפש מקלדת מכנית בגלל אורך החיים התיאורטי שלה ולא כי אתה מחפש את חוויית ההקלדה שמספק המנגנון, אז זאת לא הסיבה שבגללה אתה צריך להעדיף מקלדת מכנית על-פני ממברנת גומי או כך מנגנון אחר.

פורסם
  • מחבר

"גיימינג לאורך שנים בלי להחליף כל חצי שנה מקלדת"

יתאים לי מקלדת לא מכנית?

פורסם

כל מקלדת מאיכות סבירה שתקנה צפויה להחזיק לך יותר מחצי שנה, למעשה הרבה יותר מחצי שנה. כפי שציינתי, אני מכיר לא מעט מקלדות ממברנת גומי בנות 4-5 שעדיין מתפקדות בצורה מעולה. אם אתה קונה מקלדות באיכות טובה (לא הזולות ביותר כשגם כשהן חדשות הן לא ממש ראויות לשימוש לדעתי) והן לא שורדות אצלך יותר מחצי שנה אז ככל הנראה מקור הבעיה הוא אחר. אם אתה שואל כי אתה מחפש מקלדת עמידה עד כמה שאפשר, אז אני לפחות עדיין לא מצאתי קשר בין סוג המנגנון לעמידות, לבטח לא כזה שמעיד שמקלדת מכנית תשרוד יותר ממקלדת ממברנת גומי (אם כבר לדפוס ותדירות השימוש יש פה את המשמעות הגדולה ביותר). בתיאוריה כן, באופן מעשי, הרבה פחות.

לדעתי אתה צריך לבחור במקלדת מכנית בעיקר אם אתה מחפש קודם כל את חוויית ההקלדה שהיא מספקת ולא מסיבות של עמידות, גימיקים או כל דבר שאינו קשור באופן ישיר לחויית ההקלדה.

פורסם
  • מחבר

כל מקלדת מאיכות סבירה שתקנה צפויה להחזיק לך יותר מחצי שנה, למעשה הרבה יותר מחצי שנה. כפי שציינתי, אני מכיר לא מעט מקלדות ממברנת גומי בנות 4-5 שעדיין מתפקדות בצורה מעולה. אם אתה קונה מקלדות באיכות טובה (לא הזולות ביותר כשגם כשהן חדשות הן לא ממש ראויות לשימוש לדעתי) והן לא שורדות אצלך יותר מחצי שנה אז ככל הנראה מקור הבעיה הוא אחר. אם אתה שואל כי אתה מחפש מקלדת עמידה עד כמה שאפשר, אז אני לפחות עדיין לא מצאתי קשר בין סוג המנגנון לעמידות, לבטח לא כזה שמעיד שמקלדת מכנית תשרוד יותר ממקלדת ממברנת גומי (אם כבר לדפוס ותדירות השימוש יש פה את המשמעות הגדולה ביותר). בתיאוריה כן, באופן מעשי, הרבה פחות.

לדעתי אתה צריך לבחור במקלדת מכנית בעיקר אם אתה מחפש קודם כל את חוויית ההקלדה שהיא מספקת ולא מסיבות של עמידות, גימיקים או כל דבר שאינו קשור באופן ישיר לחויית ההקלדה.

אז איזה מקלדת הייתה ממליץ לי לקנות בטווח מחירים של 300-500 מבחינת אורך שנים כפתורי מקרו ותאורה

אגב שכחתי להגיד לך תודה על ההסברים

פורסם

אין בעד מה, ואל תצטט בבקשה הודעות שמעליך, זה יוצר אי-סדר ועומס חזותי בדיון. אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסוים מהודעה, צטט רק אותו.

קשה לתת המלצה כי המלצה על מקלדת, כמו כל התקן קלט, אחר היא מאוד סובייקטיבית. מה שאחד מגדיר כנוח אחר פחות.

אני באופן אישי מעדיף מקלדות מכניות, בתחום הזה ובתקציב שלך הייתי ממליץ על ה-Black Widow (לא דגם ה-Ultimate שחורג מהתקציב שלך), אבל אין בה תאורה אחורית, וגם סוג המנגנון המכני (סוויצ'ים כחולים, אתה יכול לקרוא על זה בסטיקי על המקלדות המכניות) לא בטוח שיהיה הכי נוח לך (יכול כמובן להיות גם שכן). כשבוחרים מקלדת מכנית יש מנגנונים שונים ולכן ההגדרה מקלדת מכנית מכילה מספר סוגי סוויצ'ים וחוויות הקלדה.

אם המנגנון עצמו לא ממש משנה לך, כלומר לא משנה לך אם זאת מקלדת מכנית או ממברנת גומי, אז Microsoft Sidewinder x4/x6 הן מקלדות ממברנת גומי טובות (אין לי ניסיון אישי איתן, אבל הן זוכות למשוב חיובי ממשתמשים רבים, גם פה בפורום, כאשר כנראה שה-x6 היא מקלדת "שלמה" יותר).

מעבר לכך תעבור על היצע הדגמים שיש ותראה מה הכי מתאים לך. אם G110/G510 שלגביהן אתה שואל עונות על הדרישות שלך ומוצאות חן בעיניך אז גם הן אפשרות כמובן. תחפש קצת ביקורות משתמשים עליהן באתר של Logitech, Amazon ו-Newegg (ועוד אתרים דומים) מכיוון שלדעתי ביקורות מהסוג הזה עוזרות לאתר מגמות חיוביות/שליליות ששיעור מספיק גדול מהסוקרים מעלה.

פורסם

מצטרפת להמלצה על ה-Black Widow.

את דגם ה-Ultimate אפשר למצוא ב-KSP ו-Ivory בסביבות ה-400 ש"ח אך ללא אותיות עם עברית ורק שנה אחריות ולא מהיבואן הרשמי של רייזר, סאיינט (שזה לא בהכרח חסרון).

ועם זאת, אני מסכימה עם דבריו של About:blank שזה עניין של העדפה סובייקטיבית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שסוויצ'ים כחולים(חווית הקלדה) פחות טובים מסוויצ'ים שחורים(חויית גימינג) לשימוש המיועד שלי.

האם זה נכון?

פורסם

אני לא יכול לענות לך על זה כי זה סובייקטיבי לגמרי.

הקיטלוג של סוגי הסוויצ'ים כמתאימים לשימוש כזה או אחר הוא מאוד לא נכון לדעתי משום שאין כזה דבר סוויץ' שטוב למשהו אחד ולא טוב לאחר. בסך הכל סוגי הסוויצ'ים השונים מספקים חוויית הקלדה מעט שונה.

סוויצ'ים שחורים נחשבים כמתאימים יותר למשחקים מכיוון שהם לינארים ונקודת ההפעלה והאיפוס שלהם קרובות אחת לשנייה. זה שהם לינארים פחות משנה (ההנחה היא שבמשחקים גם ככה לוחצים על המקש עד הסוף בלהט הרגע ולכן משוב כזה או אחר הוא מיותר ואף "מפריע") והעובדה שנקודות ההפעלה והאיפוס שלהן קרובות אחת לשנייה מאפשרות לחיצה כפולה מהירה.

בסוויצ'ים הכחולים, שאותם באמת נוהגים לסווג כלכאורה מתאימים יותר להקלדה, יש משוב פיזי בערך באמצע הלחיצה ונקודת האיפוס גבוהה מנקודת ההפעלה (חשוב לזכור שאנחנו מדברים פה על סדר גודל של חצי מילימטר) ולכן חלק קצת מתקשים איתם בלחיצות כפולות, ואילו אחרים לא ומעדיפים אותם.

לראייה, לא מעט שחקני SC2 מקצועיים משחקים עם מקלדות עם סוויצ'ים כחולים, אחרים משחקים עם שחורים.

אם לנסות לתאר את זה במילים (וזה תמיד קשה, הכי טוב כמובן זה להתנסות) סוויץ' שחור מאוד דומה למקלדת ממברנת גומי בכוח ההפעלה הנדרש ובמסלול שאותו עובר המקש, רק שהוא מכני על כל המשתמש מכך מבחינת תחושת ההקלדה.

פורסם

מצטרפת להמלצה על ה-Black Widow.

את דגם ה-Ultimate אפשר למצוא ב-KSP ו-Ivory בסביבות ה-400 ש"ח אך ללא אותיות עם עברית ורק שנה אחריות ולא מהיבואן הרשמי של רייזר, סאיינט (שזה לא בהכרח חסרון).

ועם זאת, אני מסכימה עם דבריו של About:blank שזה עניין של העדפה סובייקטיבית.

לדאווני אבל רק לדאווני תקציב של הBW U ניתןו להשיג 6GV2 שליגה מעליה (מאייבי...).

פורסם

אני בכלל לא מסכים עם הקביעה הזאת שלך.

מה שמפתיע פה יחסית הוא דווקא המחיר של ה-BWU שירד, עד לפני לא הרבה זמן היא כבר גלשה לתחום המחיר של מקלדות שאינן מקטגורית ה"גיימינג".

סוג הסוויץ' קובע פה בעיקר, ואת הבחירה צריך לבסס קודם כל עליו (כל אחד וחוויית ההקלדה שהוא מחפש), אבל בטח אי אפשר לקבוע בכזאת החלטיות שאחת מהן עדיפה על האחרת.

אני גם חושב שה-6GV2 לא ממש זמינה כבר בארץ.

פורסם
  • מחבר

ואט? ??? ה6GV2 ניראות מאוד פשוטות אפילו "ג'נריות" (לפי התמונות שגוגל נותן), אתם בטוחים שזה מקלדת טובה יותר מBW?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים