עבור לתוכן

עוד תרגיל מסריח מבית טריפל סי - צפו

Featured Replies

פורסם

לאחרונה רכשתי מהם חבילת 30 מגה, ואני משלם עליה מעל 100 ש"ח כי כמו שהבטיחו לי יש בה "תיעדוף טוב יותר".

חקרתי. מהירות של 27 מגה אני מקבל אך ורק משרת הבדיקה שלהם. החלטתי לספר לכם פה מה קרה היום ואיך להוכיח

לספקיות בעתיד שאתם צודקים.

יש לי שרת פרטי בגרמניה, שמחובר לרשת 100Mbit. הוא נמצא בחווה מרכזית שמחוברת ל DE-CIX, ככה ששם לא הבעיה.

מאתמול חשתי שאני מוריד מהשרת שלי גג על 200 קילובייט לשניה. אמרתי אוקיי אולי עומס בגלישה בטריפל סי, ננסה SSH.

גם שם לא עברתי את ה200. פה אמרתי שמספיק לי ואני הולך להתחכם - את הסרט שרציתי למשוך מהשרת שלי חתכתי ל8 חלקים

בעזרת split של UNIX, כל קובץ במשקל 1000 מגה:

split -b1000m video.mkv chunk

ואמרתי מה יקרה אם אני אפתח connection חדש בשביל למשוך כל קובץ, ואז ארכיב אותם אצלי. פשוט לא?

ובכן חברים, בגלל שחתכתי את הקובץ ל8 חלקים קיבלתי הורדה של 1600 קילובייט (מצטברים) מהשרת שלי, ובדיעבד

חשבתי למה לא חתכתי ל20. אז חבר'ה, שלא יעבדו עליכם עם "עומסים בשרת" פעם הבאה כשאתם מתקשרים להתלונן :)

תמונה:

speed.png

פורסם

לא כל כך הבנתי את האשכול,

מה שאתה בעצם אומר זה שהמהירות לא יכולה להתקבל מחיבור אחד?

פורסם

שאם אני מבין נכון הוא טוען שטריפל C מגבילה חיבורי HTTP ל200 KBS

פורסם

א. קצת הזוי מצידך *לחתוך את הקובץ* כשכל מה שהיית יכול לעשות זה פשוט להשתמש ב"מאיץ הורדות" סטנדרטי, בסגנון DAP או FlashGet, ולהוריד כמו בן אדם.

ב. מי אמר לך שהמגבלה מגיעה מהספק שלך ולא דווקא מ*הגדרות* השרת "שלך"? האם ניסית עם ספק אחר?

פורסם
  • מחבר

מי שלא הבין - ההורדה נעשתה בSSH לכן אין שום אופציה להשתמש בשום מאיץ הורדות כזה או אחר.

מHTTP אפשר לשכוח כי אם יכולים להתערב, שם יתערבו במקום הראשון כי זה הפרוטוקול הכי סובלני למשחקי shaping.

ספק אחר? באותו ספק היה מגיע ל600 בימים טובים יותר על כל connection. זה היה לפני חודש כמעט, כשהייתי

בין הראשונים שהתחברו ל30 מגה (בשבוע של השקת המהירות הנ"ל בהוט).

שרת אחר בחווה ישראלית מוריד על 1.5 מגה מconnection אחד מהשרת הגרמני, הוא מחובר ל10Mbit אז זה סביר ביותר.

בקיצור, ספקיות יכולות לעשות מה שהן רוצות בטבלאות QoS לפי srcip,srcport-dstip,dstport הדרך היחידה לשבור את זה היא

לפתוח socket חדש. למשל connection נוסף ייצא מפורט שונה אצלכם - וייפתח לכם עוד צינור.

פורסם

מי שלא הבין - ההורדה נעשתה בSSH לכן אין שום אופציה להשתמש בשום מאיץ הורדות כזה או אחר.

מHTTP אפשר לשכוח כי אם יכולים להתערב, שם יתערבו במקום הראשון כי זה הפרוטוקול הכי סובלני למשחקי shaping.

ספק אחר? באותו ספק היה מגיע ל600 בימים טובים יותר על כל connection. זה היה לפני חודש כמעט, כשהייתי

בין הראשונים שהתחברו ל30 מגה (בשבוע של השקת המהירות הנ"ל בהוט).

שרת אחר בחווה ישראלית מוריד על 1.5 מגה מconnection אחד מהשרת הגרמני, הוא מחובר ל10Mbit אז זה סביר ביותר.

בקיצור, ספקיות יכולות לעשות מה שהן רוצות בטבלאות QoS לפי srcip,srcport-dstip,dstport הדרך היחידה לשבור את זה היא

לפתוח socket חדש. למשל connection נוסף ייצא מפורט שונה אצלכם - וייפתח לכם עוד צינור.

אני גם משתמש להורדה מהשרת שלי דרך SSH שזה בעצם SFTP, מה שאני ממליץ לך זה על FILEZILLA מפני שהיא יכולה להוריד עד 10 קבצים בבת אחת, והיא מאוד נוכחה.

עכשיו רק שתדע שלSFTP יש OVERHEAD עצום. דוגמא:

עם חיבור של 50 מגה הייתי מגיע למהירות של מקס 3MB\s בגלל שכל הUPLOAD היה מנוצל מACK.

ממליץ לך להוריד דרך HTTP/FTP, מהיר משמעותית מSFTP אך ורק בגלל שלנו יש UPLOAD ממש נמוך.

אגב אם אתה רוצה אני יכול לעשות בדיקה מהשרת שלך, דבר איתי בפרטי ואני אנסה להוריד אני עם 100 מגה.

פורסם
  • מחבר

מה הקשר ל10 קבצים בבת אחת? אני מדבר על קובץ גדול אחד.

אני עובד עם Cyberduck על OSX ויכול להוריד כמות תאורטית של 65535 קבצים, כמספר הפורטים הפנויים.

אין שום overhead מבחינת הרשת בפרוטוקול הזה, הoverhead היחיד הוא ברמת המעבד שלך ושל השרת שצריכים

להצפין ולפתוח את הstream עם המפתחות rsa שלכם. בכל השאר הTCP מטפל. מה חשבת שבHTTP אתה לא מחזיר ACK

אחרי שכל window נגמר? אתה טועה ומטעה. בשכבה הרביעית כל הפרוטוקולים של file transfer נראים אותו דבר.

מילא היית משווה מול TFTP על גבי UDP היה מה לדבר, כל השאר זה מאוד זניח אם בכלל.

לרוב אתה תמיד תוריד יותר מהר בSSH מאשר בHTTP מאותו שרת, כי אם חונקים לך HTTP אז במקרה הכי גרוע היוטיוב

יזחול ותצטרך לחכות קצת יותר בשביל כל הורדה, לעומת SSH שהתערבות הכי קטנה תגרום לניתוקים ולייטנסי מטורף לנהל שרתים מרוחקים.

לכן עם כל הפרוטוקולים החשובים באמת ספקיות לא מעיזות לשחק (NetBIOS, RDP, SSH, DHCP, DNS)

אם אתה מצליח להעביר את כל התכנים שלך בפרוטוקולים אלה - זכית, גם בלי גיימר ושאר קשקושים.

פורסם

א. קצת הזוי מצידך *לחתוך את הקובץ* כשכל מה שהיית יכול לעשות זה פשוט להשתמש ב"מאיץ הורדות" סטנדרטי, בסגנון DAP או FlashGet, ולהוריד כמו בן אדם.

ב. מי אמר לך שהמגבלה מגיעה מהספק שלך ולא דווקא מ*הגדרות* השרת "שלך"? האם ניסית עם ספק אחר?

לא ניתן להוריד עם מנהל הורדרות דרך SSH.

אבל HTTP אפשרי ולכן לא רואה סיבה למה לא להוריד בHTTP.

אני חוזר בי, אני טעיתי, אני הסתמכתי על השרת שהיה ברשותי שבעצם מה שקרה שהוא לא היה מוגדר נכון.

מה שבעצם קרה שההגדרות של הTCP WINDOW בשרת היה מוגדר לא נכון ומה שקרה שהוא אילץ אותי לשלוח סתם ACK.

תודה לך wmsec :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים