עבור לתוכן

הקשר שבין מהירות הלאה ומהירות הורדה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

האם קיים הסבר הגיוני לכך שכאשר מהירות ההלאה גדולה (upload), מהירות ההורדה יורדת בצורה משמעומית עד שהיא שואפת לאפס?

ניסיתי לחקור קצת באינטרנט, לא מצאתי (או הבנתי) הסבר הגיוני לדבר הזה.. יכול להיות שאני פשוט לא מבין איך זה עובד.

ביצעתי בדיקה קטנה, החיבור שלי הוא 12MB של הוט, 012, ואני מעלה כרגע בקצב של כ- 120-130kps, תוך כדי ההעלאה הזו ביצעתי דרך speedtest.net בדיקת מהירות, התוצאות כדלהל"ן:

ביום בהיר (ללא העלאה) המהירות היתה (בערך) 12MB / 1MB - 5ms

ואילו תוך כדי העלאה, (על 120-130kbps כפי שצוין מעלה) המהירות - 0.25MB - 0.32MB - 1269ms

ההגיון שלי אומר שמידע יכול לזרום אלי בקצב של 12MB ולחזור בקצב 1MB במקביל, אבל האם לא כך הדבר? האם התנועה היא חד כיווונית?

אשמח אם יודעי דבר יוכלו לשפוך קצת אור בנושא.

פורסם

יש פרוטוקולים ותהליכים שדורשים במידה כזאת או אחרת UL כדי לעשות DL.

ככל שהתקשורת יותר מורכבת (טורנטים למשל זה תקשורת הרבה יותר מורכבת מהורדת HTTP) כך יותר UL נחוץ כדי לתפעל את פעולת הDL.

מתוך ה10% UL שיש ברוב החיבורים ביחס לDL , בין כמה אחוזים בודדים ועד 30% מזה משמש (שוב תלוי בסוג התקשורת) את ניהול פרוטוקול הDL.

לכן בתוכנות כמו UTORRENT ככל שתתן יותר UL תקבל יותר DL (כי זה שיתוף קבצים וכמה שנותנים יותר גם בדרך כלל מקבלים יותר).

אבל! אם תתן יותר מדי UL תתחיל לחנוק את הDL.

פורסם

בדרך כלל הdownload והupload נעשים בערוצים פיזים שונים שכל אחד על תדר אחר באותו כבל.

בADSL הערוצים הם של כ 4.3 khz ובכבלים הם של 8/6MHz . על כל ערוץ עובר מידע בקצב מסוים . בDSL יש יותר רעש אז מודדים את יחס אות לרעש בכל ערוץ ומשדרים עליו בקצב המקסימאלים האפשרי. בכבלים יש כבל מסוכך אז יש שם פחות רעש וכל ערוץ בפועל מעביר כ30mbps .

בשני המקרים משלבים בין ערוצים כדי לקבל מהירות מסוימת. בגלל המגבלה על מספר הערוצים וגם מגבלות רעש בADSL הקצב מוגבל לאיזה מקסימום. בגלל זה הספק תשתית צריך לבחור כמה ערוצים להקצות לכל פונקציה. בגלל שהצרכנים הפרטיים הם צרכני מידע יותר הגיוני להקצות להם יותר ערוצים לdownload ופחות לupload . ככה זה גם כשהם מחברים מרכזיות וקונים רוחב פס לחול. הם צריכים להחליט כמה רוחב פס יהיה לכל כיוון.

אין ממש מגבלה טכנולוגית לתת לך כל upload שתרצה העניין הוא שלא כולם צריכים את זה וגם הספקיות מעדיפות למכור upload ביותר כסף לעסקים שמיצרים תוכן.

בכבלים יש מגבלה פיזית על הכבל של כ 6gbps וגם צריך להעביר שם ערוצי טלויזיה וככל שהאיכות שלהם עולה הם לוקחים יותר מקום. בADSL יש ערוץ ראשון לטלפוניה וזהו . מה שעושים בADSL כדי להעלות את הקצב הוא להוריד את הרעש ע"י קירוב המרכזיות. המרכזיות מחוברות למרכז השירות עם כבלים אופטיים שהמהירות בהם נעה בין 10gbps לחיבור פשוט וזול אבל יכולה להגיע ל7.2gbps בטכנולוגיה הכי חדשה לכבלים תת ימיים שזה בטח מאוד יקר. גם המרכזיות של hot מחוברות לכבלים אופטיים אבל עד המרכזיה אתה מתחלק ברוחב הפס עם השכנים. שם הספק תשתית צריך לשים לב להקצאת הערוצים ולחלק אותה טוב בין השכנים כדי שלא יחנקו אחד את השני.

תחפש בwikipedia את המושג docsis כדי להבין יותר טוב על החיבור שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות.

אבל אני עדיין מתקשה להבין למה שכשאר שאני מעלה - יורדת מהירות ההורדה בצורה משמעותית?

ואני לא מדבר על תהלכים טורנטים וירקות אחרים, אני מדבר תאכלס - מהירות העלאה מול מהירות הורדה - ראש בראש.

פורסם

בכל פרוטוקול תקשורת, מהכי בסיסי לתקשורת רשת, ועד פרוטוקול מתקדם להעברת קבצים, יש צורך בבקשות, בדיקות, אישורים, תיאום, וכו...

כל עוד יש מספיק UL זמין לפעולות אלו הUL לא יחנוק את פעולות הDL ברמת הפרוטוקולים.

פורסם

גם בUDP אפשר לעשות שימוש בפעולות תקשורת שדורשות UL כדי לתאם DL.

תחום התקשורת בנוי מפרוטוקולים על גבי פרוטוקולים על גבי פרוטוקולים.

פורסם

כנראה בגלל פרוטוקול הTCP שאחראי על קבלת פקאטות ושליחת פאקטות בחזרה לאישור על הפאקטות שהתקבלו.

אכן זאת הסיבה היחידה.

תקרא על ACK בפרוטוקול TCP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים