עבור לתוכן

עדכון תקציב ודרישות: מחשב להורים בדגש על שקט 2000 ש"ח ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני רוצה לבנות מחשב להורי. חשיבות גדולה למחשב שקט ומהיר.

זאת אומרת שכל עוד נשארים בגבול העבודה המשרדית ובעיקר בגלישה באינטרנט- שלא יתקע ולא יגמגם.

מענויין ב4 GB זכרון ובלוח אם עם תמיכה ב USB3, כמו כן אין צורך בכרטיס מסך נפרד.

צורב וציוד היקפי יילקח מהמחשב הישן.

עדיפות לחנויות בירושלים..אם לא בתל אביב

תודה

יוני

פורסם

הדרישות של שקט + מערכת חזקה + תמיכה בUSB3, וכל זה ב1500 ש"ח לא פרקטיות כרגע בהתחשב במחירי הקשיחים הגבוהים.

לגבי הצורב, חשוב לוודא שהוא בתחבר בSATA, כי IDE הולך ונעלם מהלוחות.

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

CompuCase 6K31 Black + Hec-300VN, יחידות 1

מעבד Intel Pentium G620 2.6Ghz Box , יחידות 1

SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1

ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪1700

זה בערך המינימום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אני אבדוק את המפרט ואחזור עם שאלות (אם יהיו)

:)

פורסם

מבחינת מעבד ולוח-אם הייתי הולך על שילוב אחר דווקא:

מעבד - AMD A4 3400 או A3300 -- ההפרש הוא רק בתדר (200Mhz) שלא ממש משמעותי ואם הפרש המחיר הוא יחסית גדול אין שום מניעה מלבחור בזול יותר.

לוח אם - ASRock A75M-HVS.

זכרון - כל זכרון DDR3 בתדר של 1333, הכי משתלם לקנות את הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר (זה שבמפרט שלעיל טוב מאוד כמובן, אבל אני מעיר באופן כללי למקרה שספציפית הוא לא יהיה בחנות שאתה מחפש).

למה לדעתי מדובר במערכת משתלמת יותר?

לשימושי עבודה משרדית ומדיה שני המעבדים (של AMD ושל Intel שהוזכרו לעיל) יותר ממספיקים.

במערכת של AMD אתה מקבל לוח-אם עשיר יותר בתכונות, שגם אם לא ממש קריטיות לך, בכל זאת הופכות אותו לדעתי למשתלם יותר. כל חיבורי ה-SATA הם בתקן 6Gb/s (למקרה שתרצה להוסיף בעתיד SSD, אם כי עבור זה לא צריך יותר מחיבור אחד כזה או לכל היותר שניים) ויש 4 חיבורי USB 3.0 כשכל אלו הם חלק מערכת השבבים ולא נוספו באמצעות בקר הרחבה. ואם כי שתי המערכות נעות סביב אותו סדר גודל של מחיר, המערכת של AMD זולה מעט יותר ברוב המקומות מה שלדעתי הופך אותה למשתלמת יותר, בייחוד בתקציב מוגבל.

החסרון היחסי היחיד שיש למערכת הזאת בהשוואה לזאת של Intel שהציע yz101 הוא שאין בלוח חיבור DVI אלא רק VGA ו-HDMI מה שאומר שלמסך מחשב תצטרך כנראה לחבר אותה באמצעות VGA כי לא לכל המסכים יש כניסת HDMI. זה אפילו לא ממש חסרון, אבל יש כאלה שייתכן שזה משנה להם ולכן אני מזכיר את זה.

אם יש כרגע כונן קשיח SATA ישן ותקין אני ממליץ להשתמש בו ולא לקנות חדש עקב מחירי הקשיחים שנסקו לאחרונה בעקבות השטפונות בתאילנד. בעוד מספר חודשים כשמחירם יחזור, בתקווה, להיות שפוי יותר ניתן יהיה לרענן את הכונן הקשיח במידת הצורך. אם כבר כן קונים כונן קשיח במחיר גבוה יחסית ואין דרישה לנפח אחסון גדול מאוד, אולי אפילו עדיף לשקול קניית SSD קטן של אזור ה-60GB לאור הדרישה לשקט ולמהירות, אם כי כמובן שעבור שימושים של גלישה ברשת ועבודה עם מסמכים מדי פעם זה די מיותר.

פורסם
  • מחבר

בהחלט נקודות מעניינות, תודה!

שאלה כללית לשניכם- האם המחשב הזה יהיה שקט יחסית?

זה חשוב לא פחות מהביצועים ושווה תוספת קטנה מבחינתי אם ישנה אפשרות כזאת..

יש לי אמנם נסיון מצויין עם מארזים וספקים של HEC, אבל מכיון שאלה דגמים בסיסיים, אני לא יודע כמה ניתן לסמוך עליהם.

פורסם

אם שקט הוא פרמטר חשוב במפרט, יהיה צורך ביותר מתוספת קטנה

פורסם

שקט זה עניין מאוד סובייקטיבי, כל אחד רגיש לו ומגדיר אותו בצורה קצת שונה.

המערכת הנ"ל תהיה שקטה, אך לא חרישית.

אם השקט מאוד חשוב ומעוניינים במערכת חרישית (להבדיל משקטה), כלומר הרכיבים הכי שקטים מכל קטגוריה, אז כפי שציין ש נ י צ ק י זה יגרום להגדלת התקציב, ולא במעט בהתחשב בכך שהתקציב הראשוני הוא יחסית נמוך.

אם נגדיר סולם דרגת רעש של 1-10 כאשר 1 הוא מערכת שבה שקט הוא כלל לא שיקול ו-10 הוא מערכת חרישית עד כמה שאפשר, הייתי מדרג את המערכת הנ"ל כ-6-7. מערכת שקטה ממוצעת. מעבר לזה כבר נכנסים לקטגוריית המערכות השקטות מוד עד חרישיות שבעיקר מתאימות למי שרגיש מאוד לסוגיית הרעש.

אני מציע דבר פשוט, אם בכל זאת יש העדפה לדרגת שקט גדולה יותר אפשר לשקול את הדברים הבאים שלא צפויים להגדיל את התקציב בהרבה:

1. להחליף את הקירור למעבד בקירור זול ושקט כמו אחד מדגמי ה-Alpine של Arctic Cooling (או קירור שווה ערך אחר).

2. אולי לבחון קניית ספק-כוח מעט שקט יותר.

3. בכל השאר לא לגעת. אם מאווררי המארז יתבררו כמרעישים מדי, תמיד תוכל להחליפם בעתיד בעלות לא מאוד גבוהה, ולכן אין סיבה להחליפם מראש.

המארז אמנם לא מבודד מקול, אבל הרכיבים שבתוכו הם שקטים מטבעם. המעבד אפילו עם קירור סטוק לא צפוי להרעיש מכיוון שכמעט לא יימצא במאמץ. כונן קשיח, זה תלוי בסוג שמתקינים בו. מאווררי המארז ניתנים להחלפה בכל-עת בשקטים יותר. הספק אינו חרישי אך גם לא רועש, כך שבסך הכל אתה מקבל מערכת שקטה ממוצעת.

פורסם

הייתי מעריך את רמת השקט כ 6

פורסם
  • מחבר

תודה רבה1

אגב, מה דעתכם על מחשבי המיני למיניהם. האם הם יכולים לעמוד במשימה?

לדוגמא - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=dizingof&uin=13979

או אם אתם מכירם אחרים בסגנון, אפילו יותר גדולים אבל עדיין "מיני"- אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

לעמוד במשימה כן, אבל התמורה לכסף נמוכה יותר.

המחשבים האלה מיועדים בעיקר לשמש כ-HTPC.

אתה מקבל מעבד שאמנם יספיק לעבודה משרדית ומדיה, אבל הוא חלש משמעותית משני המעבדים שהוזכרו לעיל.

בנוסף, שים לב שזאת מערכת "ערומה", הזכרון והכונן הקשיח לא נכללים ותאלץ לרכוש אותם בנפרד, כך שגם לא תשיג כנראה חסכון כספי.

גם לבי השקט אני לא בטוח. זה מאוד תלוי ברכיבי הקירור ואיכותם. לא תמיד המערכות האלה שקטות כפי שמדמיינים אותן להיות.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום.

אני מעלה את הפוסט הזה אחרי כמעט חודשיים כי בינתיים הקנייה לא יצאה לפועל ושני פרמטרים השתנו לבינתיים:

1.הייתי שמח אם כל הסיפור יוכל להיות במארז קטן - מה שנקרא מיני. אני לא מכיר דגמים של לוחות אם או מארזים כאלה.

2.התקציב יכול לעלות לכיוון ה2000 ש"ח +\-

תודה רבה מראש :)

פורסם
  • מחבר

תכלס אני אף פעם לא רושם ”דחוף". הפעם זה למעשה כן דחוף כי אחי רוצה להזמין את המחשב כמתנה מחר בבוקר.

למרות זאת קיבלתי...הורדתי את המילה מהכותרת

פורסם

בבקשה:

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S1155 2.6GHz G620 - BOX ₪345

לוח אם:

[..] ASROCK H67M-ITX B3 ₪460

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

מארז:

[..] ANTEC NSK2480B + 380W EARTHWATTS PSU ₪552

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 ₪495

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪85

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2032

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים