עבור לתוכן

מבקש המלצה למפרט מחשב לצורך צפייה בסרטי HD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה למפרט למחשב (ללא צורך במסך) לצפייה בסרטי HD שאני מוריד מהאינטרנט. (קבצי MKV)

1080p וגם 720p.

בעקרון אני רוצה להוציא מחפש מחיר הכי זול שאפשר אבל מנגד חשוב לי שהסרטים ירוצו חלק!! ללא כל קפיצות או מריחות.

אשמח להמלצות, אם אפשר גם לומר לי את סדרי הגודל של המחירים.

אגב, אם מישהו מבין בסטרימרים וחושב שזה עדיף לי אז אשמח גם לשמוע ממנו.

(האמת היא שבלל אני בהתבלטות אם לקנות מחשב או סטרימר).

פורסם

מבחינת סטרימר\מחשב תיסגר על עצמך.

מבחינת מחיר- כל מחשב יעשה את זה. המחשבים ה"זבל" מתחילים ב1000 וקצת ומריצים HD, אז תחליט כמה אתה מעוניין להשקיע מעבר

פורסם
  • מחבר

לגביי סטרימר / מחשב, אשמח לשמוע את דעתכם...

וגם מה הטווח מחירים של כל אחד מהם.

ולגביי מחשב ב1000 ש"ח, זה באמת יעבוד כמו שצריך בלי תקלות וקפיצות???

אשמח לקצת פרטים לגביי איזה רמה של מחשב (מעבד, כרטיס מסך, זכרון...) מדובר. (לא זה יאמר לי הרבה אבל כך אוכל לעשות השוואת מחירים וכדומה).

בכלל קצת פרטים על מפרט וקצת הסברים יעזרו לי. כך אוכל לדעת מה לחשב ומה אומר בגדול כל דבר במפרט.

פורסם

בגדול מה שאתה צריך זה ככה

מעבד- אינטל I3 2100 לדוג', או AMD שכרגע יש מספר סדרות רלוונטיות ואני לא יודע בשלוף מה עדיף, אבל לדוג' הa3500 לביצועים גרפיים או הפנום 840 לביצועים כללים שיהיה עדיף, או מחליפו החדש הFX-4100 אבל יקר יותר . בסביבות ה500 ומשו ש"ח

לוח אם- לוח זול יעלה בסביבות ה300-350 שקל, הוא יכלול מספר נמוך של חיבורים ואפשרויות, אבל הוא יעבוד וזה לא משפיע על הביצועים

זכרון- 4 ג'יגה זכרון עולים היום 120 שקל

מארז+ספק. במפרטם המוכנים שמים בדרך כלל מארז וספק עלומי שם במחיר של כ150 שקל. אם יש אפשרות ובוחרים לבד רכיבים כדאי להשקיע עוד 100 שקל במשהו מחברה עם שם כדי להיות קצת יותר בטוח באיכות הספק כוח.

דיסק קשיח- כרגע המצב בקרשים בגלל השטפונות בתאילנד והמחירים בשמיים- החל מ500 שקל, אבל בימים כתיקונם מדובר ב200 שקל. מה שמעלה מאוד את המחירים באיזה 400 שקל היום

כונן DVD- עוד 100 וקצת

יש לפעמים סטים מוכנים, מה שמוזיל קצת עלויות. מה שסוגר לך פחות מ1500 שקל למפרט שאין לו בעיה להריץ HD

פורסם

מחשב / סטרימר - מחשב יקר יותר, אבל בעל אפשרויות שדרוג והרבה יותר פונקציונלי, זה בכל זאת מחשב לכל דבר - HTPC הוא דבר נוח מאד.

מה שכן, לגבי "מחשב ב1000" ש"ח, מעולם לא היה אופציה טובה כי תמיד היה מבוסס על חרא ג'נרי. טרום עלית מחירי הקשיחים, מחשב בסדר גודל של 1500 (סביר שגם הליבה הגראפית המובנית של הPENTIUMים הייתה מספיקה, ובכל זאת מאחר ואנחנו מסתמכים עליה, עדיף ללכת עם הI3) ש"ח היה בהחלט מספיק, כיום זה יוצא קצת יקר יותר:

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Hec CompuCase CI-7328 מארז HTPC כולל ספק 250Watt, יחידות 1

Transcend 2GB DDR3 1333Mhz JM1333KLU-2G, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1

מאוור ThermalTake CLP0514 Socket 775, יחידות 1

ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET, יחידות 1

SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪1900

כאשר בכ2100 ש"ח אפשר לקבל את זה עם 1TB של קשיח ו4GB זיכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה והתשובות, תודה גם על התשובה המפורטת :-).

האמת היא שחשבתי על סכומים יותר נמוכים מ1900 ש"ח.

הבנתי שיש בשוק סטרימרים טובים במחירים של 700-800 ש"ח פחות או יותר.

(למרות שהתחושה שלי נוטה יותר לכיוון של קניית מחשב נייח ולא סטרימר).

אשמח גם לדעת מהם היתרונות והחסרונות של סטרימר לעומת מחשב?? מחירים?? איכות הצפייה בסרטים?? אפשריות?? (לדוגמא גלישה באינטרנט שאפשר לעשות במחשב, האם אפשר גם בסטרימר?) וכדומה.

אולי גם יש הצעות איך להוריד את מחירי המפרט ללא פגיעה באיכות הצפייה?? (למשל אני לא בטוח שאני צריך כונן DVD/צורב וכדומה כי את הסרטים אני מחבר מדיסק קשיח נייד חיצוני שיש לי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים