עבור לתוכן

עזרה| פתחתי וירוס בטעות

Featured Replies

פורסם

אחותי הביאה לי DOK של חברה שלה כדי שאני ישים לה סרט מסויים.

הכנסתי את הDOK ופתאום avira התריע על וירוס וחסם את הDOK, כיביתי את האנטי וירוס כי חשבתי לעצמי מה כבר יכול להיות לה בDOK.

אז הכנסתי אותו שוב כשהavira מכובה, ופתחתי את אתו במחשב ראיתי רק תייקיה אחת בDOK ולחצתי עליה כדי לראות מה זה.

הסימן של העיגול ליד הסמל של העכבר התחיל לפעול(יעני כשהמחשב חושב הרבה כזה...) וראיתי שמשהו חשוד ואז הוצאתי מהר את הDOK.

לאחר מכן הכנסתי אותו שוב וראיתי שהוא בכלל לא תיקייה אלא יישום והוא בצורת תיקייה של ווינדוס XP (ולי יש ווינדוס 7). אז סרקתי עם malwarebytes anti-malware והוא גם אמר שזה וירוס.

אז רציתי לשאול האם יכול להיות שהמחשב שלי נפגע? כי כשהוצאתי את הDOK הייתה שגיאה שהמחשב לא יכול לפתוח את הוירוס מפני שהוצאתי את הDOK אז אני חושב שהוירוס לא נפתח עדיין.

אז מה לעשות??

פורסם

אני מדגיש - אין בכוונתי "לרדת" עליך.

אתה מכניס התקן אחסון - ובכוונה מכבה את ה-AV כדי "שלא יפריע" - מה אתה מצפה שיקרה? טוב לא יוצא מזה.

התקני מדיה נתיקים מועדים לפורענות - ולפעמים כדאי דווקא לנקוט במשנה זהירות (ומה שאתה עשית זה בדיוק ההפך)

אכן - נראה ש"תפסת" משהו - סרוק את המחשב מחוץ למערכת ההפעלה (LIVECD לדוגמא)

בהצלחה - מועבר לתוכנה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אני מדגיש - אין בכוונתי "לרדת" עליך.

אתה מכניס התקן אחסון - ובכוונה מכבה את ה-AV כדי "שלא יפריע" - מה אתה מצפה שיקרה? טוב לא יוצא מזה.

התקני מדיה נתיקים מועדים לפורענות - ולפעמים כדאי דווקא לנקוט במשנה זהירות (ומה שאתה עשית זה בדיוק ההפך)

אכן - נראה ש"תפסת" משהו - סרוק את המחשב מחוץ למערכת ההפעלה (LIVECD לדוגמא)

בהצלחה - מועבר לתוכנה,

גבריאל

תודה על העזרה... ואני כיביתי את הavira כי הוא חסם לי תכונן הזה. וכי סמכתי על זה שזה ממקור אמין כי בכל זאת חברה של אחותי לא תשתיל שם וירוס בכוונה.

סרקתי כבר עם malwarebytes anti-malware והוא מצא 20 מזיקים ומחקתי אותם.

אבל כשאתה אומר "סרוק את המחשב מחוץ למערכת ההפעלה (LIVECD לדוגמא)" למה אתה מתכוון?

פורסם

^ להכניס את הדיסק, של מערכת ההפעלה.

פורסם

^^^לא מה שהתכוונתי...

מה שהתכוונתי:

לדוגמא

http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en

אני אישית משתמש בזה (רק שזה לא בדיוק הדבר הכי טריוויאלי לבניה):

http://www.ubcd4win.com/

הכוונה היא שמערכת ההפעלה לא תעלה מן הדיסק הקשיח אלא ממדיה אופטית - כך אתה יכול לסרוק בצורה יותר יעילה וגם לגלות דברים "שעובדים" על מערכת ההפעלה ועל האפליקציות המותקנות בו (אנטיוירוס - הוא עדיין אפליקציה)

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים