עבור לתוכן

שלות תיאורתיות שעולות לגבי RAM DISK בשל לוחות אם SB-E שמספקים עד 64GB זכרון ראם

Featured Replies

פורסם

שלום.

בלוחות אם מסוימים בתושבת 2011, כבר ידוע שאפשר להגיע ל 64GB של DDR3.

השאלה הזאת גורמת לי לשאול (וזאת ללא היכרות של ממש עם RamDisk), האם - לפחות תאורתית - אי אפשר "להעמיס" על ה RAM את מערכת ההפעלה (ובעצם לייצר מהירויות על שללא ספק משמידות כל SSD בן זמנינו)?

או שבעצם זכרון ה RAM מטבעו לעולם לא יכול לחזיק מידע לאחר שכובה?

הסיבה שגרמה לי לשאול את השאלה, היא שראיתי ווידאו שבו הושוו הביצועים של SSD דור 3 מהיר במיוחד, לביצועים שמספק ה RAMDISK.

הנה התוצאות (שהם לא פחות ממטריפות את הדעת - אין דרך אחרת לבטא את זה :)

מצד ימין, כמובן, ה RamDisk, ומצד שמאל SSD מהיר בעל ממשק ה Sata6:

כדי להאדיר עוד יותר את התוצאות, הזכרון RAM שבו נעשה שימוש כאן הוא 1333MHz בלבד (!)

Capture.PNG

תודה

פורסם

זכרון הRAM לא עובד בצורה זהה כמו זכרון דיסק קשיח, הוא נמחק בכל פעם שאתה מרסט/מכבה את המחשב.

מה שכן אפשר לעשות זה שבכל הפעלה מחדש כל התוכנות הכי שימושיות שלך יועברו לRAM מהכונן הקשיח, ואז תוכל לטעון אותם מהRAM..

אבל אני חושב שקודם צריך שיהיה לזה ביקוש וגם הוזלה לזכרונות הRAM, בינינו מי יקנה היום 64GB ראם??

פורסם

יש כמה תכנות שמאפשרות את זה, עשו את זה לא מעט על לוחות 1366 עם 24GB זיכרון, בוודאי שיעשו את זה ב 2011 עם 32-64GB.

אפשר ליצור גיבוי על HDD/SSD ככה שזה לא במקום אלא בנוסף וכמו שנאמר ריסט פתאומי = מחיקה של הכל.

מעבר לזה בגלל שזה חלק מתוכנה ולא משהו שאתה יכול לעשות ממנו BOOT אז אתה גם לא יכול להתקין וינדוס על זה.

זה מהיר ביותר אבל גם יקר ולא שימושי למשתמש רגיל.

פורסם

1+^

זה בעיקר מייקר את המערכת כי אתה קונה חומרה כפולה -- גם כונן קשיח או SSD לאחסון קבע וגם כמות זכרון גדולה שלא לצורך עבור ה-RAMDisk.

בנוסף זה יותר מסורבל לתפעול ולתחזוקה עבור המשתמש הממוצע מכיוון שאותו RAMDrive הוא זכרון נדיף לגמרי שנמחק כולו ברגע שלא מקבל מתח, ולאור העובדה שמשתמש ממוצע לא ממש ירוויח מזה משהו בפעולות שאותן הוא מבצע, זה בהחלט לא ממש שימושי.

פורסם

ביצועי IO ישתפרו, בנצ'מרקים סינטטיית של IO ירויחו גם כן. בפועל, רוב האפליקציות לא ירויחו מזה.

מה תשים שם? קבצים בינארים של המערכת? רבים מהם ממילא ב-CACHE

אני מוצא יתרון ב-RAMDISK במקרים בודדים של יצירת הרבה קבצי ביניים בדרך למשהו סופי ואז אפשר לחסוך את כל הקריאות והכתיבות. את המוצר המוגמר כמובן לשמור בדיסק. דוגמה ספציפית יכולה להיות קומפילציות. אם יש לך עומס עבודה עם דפוס דומה אז אולי יהיה בזה יתרון. בכל מקרה זה ידרוש ממך בדיקות בטרם תיכנס להשקעה שלא לצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים