עבור לתוכן

התלבטות בנוגע להמתנה ל מעבדי ה Sandy Bridge E

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב חברים,

אני צריך לקנות מחשב ויפה שעה אחת קודם (הנוכחי עומד להחזיר את מעבדו לבורא כל רגע),

לפני כמה ימים קראתי כאן על ההשקה של המעבדים החדשים של אינטל, (כתבה כאן) ואני תוהה אם יש טעם שאחכה שיגיעו לארץ או לקנות מה שיש כבר עכשיו.

מה דעתכם ? הייתם מחכים במקומי ?

שבוע טוב..

פורסם

תלוי מהם השימושים שלך. למשחקים עדיף להשקיע בכסף הזה לכרטיס מסך.

פורסם

מה הדרישות, השימושים והתקציב?

קח בחשבון שפלטפורמת SB-E היא לא ממש בשורה חדשה, אלא במיתוג שונה ו"יוקרתי" יותר של מעבדים המבוססים על ארכיטקטורת SB. כמו כן, זאת לא בדיוק פלטפורמה שאפשר להגיד שמיועדת לקהל הצרכני הממוצע אלא יותר לקהל נלהבי החומרה, והמחירים בהתאם. כך שאם שימושיך הם שימושים של משתמש ממוצע בכל מקרה ישתלם לך הרבה יותר לקנות פלטפורמה שאינה SB-E.

פורסם
  • מחבר

מה הדרישות, השימושים והתקציב?

קח בחשבון שפלטפורמת SB-E היא לא ממש בשורה חדשה, אלא במיתוג שונה ו"יוקרתי" יותר של מעבדים המבוססים על ארכיטקטורת SB. כמו כן, זאת לא בדיוק פלטפורמה שאפשר להגיד שמיועדת לקהל הצרכני הממוצע אלא יותר לקהל נלהבי החומרה, והמחירים בהתאם. כך שאם שימושיך הם שימושים של משתמש ממוצע בכל מקרה ישתלם לך הרבה יותר לקנות פלטפורמה שאינה SB-E.

תקציב יש, הדרישות ? גרפיקה, תוכנות פיתוח תוכנה למינהן, משחקים בקטנה.

ישמש כתחנת עבודה במשרד לכן חשוב לי שיהיה יציב וחזק מאוד.

פורסם

כל מחשב שתקנה, בטח בהמלצת הפורום פה, יהיה יציב מבחינת חומרה. מבחינת תוכנה זה כבר תלוי בסביבת וכלי העבודה שלך.

חזק היא הגדרה סובייקטיבית למדי משום שאין כזה דבר מחשב "חזק". כל משתמש וצרכיו, לכן מה ש"חזק" עבור אחד לא "חזק" באותה מידה עבור אחר, וגם ייתכן שמקומם של צווארי הבקבוק הוא שונה.

יעזור מאוד אם תפרט קצת יותר על השימושים (גרפיקה, סביבות פיתוח וכו' הן הגדרות קצת כלליות ומעורפלות מדי שמכסות טווח די רחב של שימושים).

אם אתה רוצה לקבל המלצה על מפרט מלא אני מציע שתפתח דיון בפורום 'מפרטי מחשב' (תענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום כדי שתוכל לקבל תשובות ענייניות כמה שיותר).

אם אתה רוצה לקבל רק המלצה על מעבד, לוח-אם וזכרון, אז תפרט קצת יותר על השימושים שלך וממה בדיוק מורכב תפקידו כתחנת עבודה, ותשנה כותרת בהתאם על-פי חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

כל מחשב שתקנה, בטח בהמלצת הפורום פה, יהיה יציב מבחינת חומרה. מבחינת תוכנה זה כבר תלוי בסביבת וכלי העבודה שלך.

חזק היא הגדרה סובייקטיבית למדי משום שאין כזה דבר מחשב "חזק". כל משתמש וצרכיו, לכן מה ש"חזק" עבור אחד לא "חזק" באותה מידה עבור אחר, וגם ייתכן שמקומם של צווארי הבקבוק הוא שונה.

יעזור מאוד אם תפרט קצת יותר על השימושים (גרפיקה, סביבות פיתוח וכו' הן הגדרות קצת כלליות ומעורפלות מדי שמכסות טווח די רחב של שימושים).

אם אתה רוצה לקבל המלצה על מפרט מלא אני מציע שתפתח דיון בפורום 'מפרטי מחשב' (תענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום כדי שתוכל לקבל תשובות ענייניות כמה שיותר).

אם אתה רוצה לקבל רק המלצה על מעבד, לוח-אם וזכרון, אז תפרט קצת יותר על השימושים שלך וממה בדיוק מורכב תפקידו כתחנת עבודה, ותשנה כותרת בהתאם על-פי חוקי הפורום.

אין לי בעיה לשנות את הכותרת אבל (וסליחה על הקושי) אבל לא ברור לי מה לא בסדר בכותרת או איך לנסח ?!

דווקא ביקשתי הצעה למפרט ואף מילאתי את השאלון לפי ההוראות אבל לא קיבלתי ולו מפרט אחד, אז עם כל השאר אני אסתדר, אך בנושא המעבד אשמח לשמוע מהן דעותיכם ?

פירוט השימושים: עבודה עם פוטושופ בעיקר, המחשב יעבוד בשנה - שנתיים הראשונות סביב השעון ! 24/7 בעבודה (לא רק דלוק).

שיניתי הכותרת (מקווה שכעת היא תקינה).

פורסם

שווה לחכות ל SB-E רק עקב הירידת מחירים שהוא יביא?

פורסם

^מעבדי SB-E, לא יביאו ירידת מחירים למעבדי שוק הביניים.

פורסם

אין לי בעיה לשנות את הכותרת אבל (וסליחה על הקושי) אבל לא ברור לי מה לא בסדר בכותרת או איך לנסח ?!

לא הבנת אותי :). הכותרת הייתה בסדר גמור כל עוד נושא הדיון היה השאלה לגבי זמינות פלטפורמת SB. התכוונתי שאם אתה משנה את השאלה לכיוון המלצה על רכיבים אז שתערוך ותשנה אותה בהתאם לנושא הדיון החדש.

כמו כן, אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך, זה סתם יוצר אי סדר חזותי בדיון. אם אתה רוצה להתייחס לנקודה מסוימת בהודעה שמעליך תוכל לצטט רק אותה. תודה.

לגבי פורום מפרטים, אם חלפו יותר מ-24 שעות מאז שפרסמת את ההודעה, אני ממליץ לך להקפיץ אותו. הפורום שם מתעדכן יחסית הרבה וייתכן שאנשים פשוט לא ראו את הדיון שלך קרוב למועד פרסומו ושעכשיו הוא פשוט נדחק החוצה מהעמוד הראשון.

ולעניין. שוב, זה תלוי מאוד מה אתה עושה ב-PS. בעקרון עבור PS קח לך איזה Core i5-2500/K (בהתאם לכוונות ה-OC שלך) ואם נדרש לך כוח עיבוד מקבילי גדול יותר אז Core i7-2600/K, Phenom IIx6 או אחד מה-FX-8xxx של AMD, כל עוד אתה לא זקוק לכוח עיבוד יוצא דופן שמחייב קניית פלטפורמת שרת מרובת מעבדים לדוגמה (ואני מניח שלא מדובר פה במקרה כזה). בהתאם לאופי ודרישות הפרויקטים ייתכן שאתה זקוק דווקא לכמות זכרון גדולה יחסית ולאו דווקא למעבד "חזק". בשביל לענות על כל השאלות האלה צריך לדעת קצת יותר פרטים על אופי העבודה עצמו.

כמו כן תפרט בבקשה מהן הדרישות שלך מלוח האם. בדרישות הכוונה לכמות וסוג חיבורים והאם מתוכנן OC.

שווה לחכות ל SB-E רק עקב הירידת מחירים שהוא יביא?

לא. SB-E לא מחליפה את פלטפורמת SB (את זה תעשה Ivy Bridge) אלא היא פלטפורמה מקבילה המיועדת לשוק נלהבי החומרה (שוק ה-Extreme ומכאן השם). כך שירידת מחירים בטח לא צפויה. ובכלל, בשוק החומרה יש כל הזמן תנודות של מחירים, אולם, ירידות מחירים משמעותיות מתרחשות כמעט תמיד רק באופן יזום על-ידי היצרנים (כתגובה לתחרות, מיצוב בשוק, כמות מכירות וכן הלאה) ולא כתוצאה מהשקת פלטפורמה חדשה. כך שאף פעם לא כדאי לחכות להתייצבות מחירים של פלטפורמה חדשה (שבהתחלה מחיריה בדרך כלל יקרים יותר ממה שיהיו לאחר מספר שבועות) בציפייה להוזלה של הדור הקודם. גם זה לא קורה, וגם עד שהמחירים מתייצבים לרוב גם מבחינה פסיכולוגית כבר לא כל כך תחשוק בפלטפורמת הדור הקודם (ולרוב היא גם לא משתלמת באותה נקודת זמן).

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה, הבנתי ..

שנית, מתנצל מראש, הטרמינולוגיה ובכלל תחום החומרה זר לי לחלוטין.

- העבודה PS משתנה מפרויקט לפרויקט לכן אני מעדיף ללכת על האופציה שתעמוד גם בפרויקטים מאמצים במיוחד.

- שאלת הזיכרון היא בהחלט שאלה טובה, אני מתכנן על 8GB.

- אין לי דרישות מיוחדות מלוח האם ואינני מתכנן OC.

בהתאם להערכותיך בניתי מפרט, האם זה בסדר להעלות אותו כאן ?

תודה רבה על עזרתך, היא בהחלט מוערכת.

פורסם

מפרט מלא מקומו בפורום מפרטי מחשב, אבל אתה מוזמן לפרסם פה את הקישור לדיון שפתחת שם כדי שמי שירצה יוכל לעבור אליו ולהמשיך לייעץ לך שם לגבי שאר הרכיבים.

בגדול, מערכת מאוזנת ומתשלמת תהיה מבוססת על:

ללא OC

מעבד - Core i5-2400/2500 בהתאם לתקציב.

לוח אם - H67M-GE של ASrock או BLKDH67BL של Intel.

זכרון - כל זכרון DDR3 בתדר 1333/1600 מיצרן מוכר שעובד במתח של עד 1.5V בתצורת 2x4GB או 1x8GB.

עם OC

מעבד - Core i5-2500K

לוח אם -Z68 PRO3-M (או PRO3 בהתאם לכמות חריצי ההרחבה) של ASrock

זכרון - כל זכרון DDR3 בתדר 1333/1600 מיצרן מוכר שעובד במתח של עד 1.5V בתצורת 2x4GB או 1x8GB.

אמנם ציינת שלא מתוכנן OC אך לדעתי כדאי לך לחשוב שוב על הנושא. בפלטפורמת SB ביצוע ה-OC הוא קל למדי וניתן ללא מאמץ גדול לבצע OC בינוני או אפילו בינוני+ עד לתדר של כ-4.4-4.5Ghz. אמנם עכשיו אין לך צורך ב-OC (אלא אם כן יש לתדר כבר יש השפעה מיידית ומובחנת על PS) אבל בעתיד, זה יכול לעזור לך להאריך עד חיי המערכת. שני הלוחות הנ"ל יאפשרו OC בינוני, אם אתה מעוניין ב-OC מרבי אז יהיה צורך בלוחות אחרים (ויקרים יותר).

כמו כן כל הלוחות (מבוססי H67 או Z68) יאפשר לך להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד, למקרה שאתה רוצה לחסוך, לפחות זמנית, קניית כרטיס גרפי ייעודי (הליבה לא מספיקה עבור משחקים חדשים ברזולוציה ובהגדרות גבוהות, אבל ל-PS ולמדיה בהחלט שכן).

מבחינת מעבד מדובר במעבד מאוזן למדי. ארבע ליבות (שספק אם אתה צריך, לדעתי רוב היישומים ב-PS נהנים יותר מתדר מאשר ריבוי ליבות) שכל אחת מהן גם כשעובדת לבד מציגה "ביצועים לתדר" טובים. כך שבסך הכל אתה מקבל חבילה מאוזנת גם לעכשיו וייתכן שגם לעתיד (שם הציפייה היא לתמיכההולכת וגדלה בריבוי ליבות, אם כי קשה לקבוע אם זה יקרה, או עד כמה זה יקרה, במהלך חיי המערכת הנוכחית). בכל מקרה מדובר במעבד משתלם מאוד.

פורסם
  • מחבר

וואו שי תודה רבה על המידע המפורט, הוא בהחלט עוזר לי, תודה.

נשמע לגמרי משכנע נושא ה OC ולמעשה גם כדאי כלכלית.

אז בהנחה שבשלב כלשהו כן אבצע OC ובתקציב קצת יותר גבוה ,האם הבסיס הבא נכון? :

- מעבד: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

- זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 X 2

- לוח אם: Gigabyte GA-Z68AP-D3

פורסם

1. בשביל לבצע OC יותר מסמלי אתה צריך שלושה דברים:

א. מעבד עם מכפלה פתוחה (בפלטפורמת SB מסומן באות K בסוף שם הדגם).

ב. לוח מבוסס ערכת שבבים P67 או Z68, ואם מתוכנן יותר מ-OC קטן אז גם לוח עם מערכת חשמל מתאימה.

ג. ספק וגוף קירור מתאימים בהתאם ל-OC המתוכנן.

2. המעבד שבחרת אינו בעל מכפלה פתוחה ולכן לא יאפשר לך לבצע OC יותר מסמלי. בנוסף, כלל הנראה שמעבד Core i7-2xxx/K אינו משתלם עבורך. ההבדל המשמעותי בינו לבין ה-Core i5-2xxx/K הוא תמיכה ב-HT שעבורך ככל הנראה אין לה משמעות. עבור משחקים, עבודה משרדית ומדיה בוודאות אין לה משמעות, ואם כי אני לא מומחה ב-PS, לדעתי אין לה גם שום תרומה שם. אלא אם כן אתה יודע בוודאות שהפעולות שאתה מבצע ב-PS ייהנו מ-HT (או מריבוי נימים באופן כללי) פשוט חבל על הכסף.

3. הלוח שבחרת אינו מן המוצלחים בכל הנוגע ל-OC (מערכת חשמל בסיסית) ובנוסף מכיל רק יציאת HDMI מה שהוא קצת בעייתי כי לא לכל מסך מחשב יש כניסת HDMI. הכניסות הנפוצות הן VGA (אות אנלוגי) ו-DVI (אות דיגיטלי) ולדעתי חשוב לקנות לוח עם לפחות יציאת וידאו אחת שכזאת (עדיף כמובן את שתיהן).

כך שאם לסכם, השילוב הנ"ל אינו מאוזן ועדיף לפרוס את התקציב בצורה נבונה ומאוזנת יותר.

אם יש חנות מסוימת שממנה אתה מתכנן לקנות ציין בבקשה את שמה ונראה מה היצע הרכיבים שבה.

פורסם
  • מחבר

זה מפרט שקיבלתי מ"מומחה" מאחת החנויות היותר פופולריות , מזל שאתה כאן :)

אין לי העדפה לחנות כלשהי, אני גר בהרצליה אבל יכול להגיע לכל מקום במרכז.

אולי חשוב גם לציין, אמנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל יכול להיות שבשלב מסוים יותקנו עליו משחק אחד או שניים (סביר שלא כבדים במיוחד).

ובנימה אישית, יותר משבועיים אני מנסה לקבל כיוון ועזרה בנושא זה, כאן בפורום ובאתרים אחרים, אך לצערי לא נעניתי באופן שיסיע לי לקבל החלטה בנושא, בעבר נכוויתי קשות לכן הפעם העדפתי להתייעץ.

אתה, בשלוש תגובות של אשכול אחד עשית סדר בצורה ברורה והגיונית כאילו ציטטת מהספר "המדריך להדיוט המושלם", זה עוזר לי מאוד ואני בטוח שגם לאחרים, אז שוב תודה.

פורסם

אם משחקים הוא ממש לא הייעוד העיקרי הייתי ממליץ לך לא לקנות כרטיס גרפי ייעודי כבר עכשיו, ולראות איך אתה מסתדר עם ביצועי הליבה הגרפית במחשקים. כך תוכל לחסוך כסף או לפרוס את מלוא התקציב לכיוון OC או מערכת מאוזנת יותר (כולל אל-פסק והתקני קלט/פלט איכותיים), ובעתיד אם הליבה הגרפית לא תספק אותך במשחקים (כאן המקום לציין שהיא תאפשר לך לשחק רק לא בהגדרות וברזולוציה גבוהות, ככל שהמשחק ישן יותר או פחות תובעני כך תוכל כנראה להעלות את הרזולוציה וההגדרות) אז תמיד תוכל להוסיף כרטיס גרפי ייעודי.

כך שהייתי ממליץ לך על Core i5-2500K ועל לוח ASrock Z68-Pro3-M. זכרון כבר תלוי בהיצע שיש בחנות. כאן יעזור לי אם לפחות תגיד באיזה חנות יותר נוח לך לקנות (ממה שאתה מכיר) כדי שנראה מה יש שם מבחינת היצע זכרונות, או שפשוט לאחר שיש את הבסיס תמשיך בפורום מפרטי מחשב לשאר המפרט.

והערה לא הכי קשורה. מחירי הכוננים הקשיחים זינקו ב-100% ואף יותר בעקבות השטפונות בתאילנד. לכן אם חשבת לקנות יותר מכונן קשיח אחד, עדיף לוותר על זה לעת עתה (אלא אם כן התועלת מצדיקה את ההשקעה). אז קח את זה בחשבון, כי בדרך כלל למיטב ידיעתי בעבודה עם PS כדאי להפריד בין כונן הפרויקט וכונן הקובץ הזמני (Scratch file) שלפעמים אפילו כדאי למקם אותו על RAID0, אבל כאמור, אני פחות מבין בדרכי פעולת PS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים