עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט גיימינג 5,000 שהזמנתי מחנות tms

Featured Replies

פורסם

אני מניח שטעית בבחירת הספק.

פורסם
  • מחבר

רק כדי לתת לך נקודת מבט אחרת - הימנעות מ-CF ופשרת מה בשאר המרכיבים יכול לתת לך מפרט עם מעבד עדיף בהרבה, יכולות OC אדירות, דיסק מהיר במיוחד וכרטיס מסך מפלצתי לכל הדעות (ולא משתלם בעליל מול 2xHD6870 אם היינו מסתכלים נטו על המחיר של הכרטיס).

כל זאת בחריגה קטנה מאוד ביחס לתקציב המקורי ואפילו בלי ה"טובות" של מחירי הזנות של TMS עבור חלק מהרכיבים (6870) - את TMS בגלגולה הנוכחי אני לא מכיר לטוב או לרע כך שאני לא יודע לומר אם המחיר הנמוך מצדיק לקנות שם (ב-TMS יצא לי זול ב~200 ש"ח).

שוב, רק לדוגמה...

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪1052

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P67-DS3-B3 ₪528

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כרטיס מסך:

[..] PNY GTX580 1536MB DDR5 - RETAIL ₪2464

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪181

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL ₪339

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE MOMENTUS XT SSD 320GB ₪507

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5388

כמובן שיש המון וריאציות על המפרט הזה - תלוי בהעדפות שלך.

קודם כל נתחיל בזה שהמפרט שלי כולל מסך 23 והמפרט שלך אינו כולל מסך בכלל, שלא נדבר על הספק כח שנתת לי בעל 550W אל מול הספק כח הנוכחי שהזמנתי שהוא 620W,כבר יותר משתלם.

וכרטיס מסך מפלצתי לכל הדעות (ולא משתלם בעליל מול 2xHD6870 אם היינו מסתכלים נטו על המחיר של הכרטיס).

למה התכוונת במשפט הזה? האם כרטיס מסך PNY בשווי 2500 שח יותר משתלם ממערך של 2 כרטיסים? או שבעצם הפוך הוא הנכון.

הזכרונות הם אותם זכרונות 4GB 1333MHZ ככה שאין הבדל.

דיסק קשיח 320GB בעוד שבמפרט הקיים יש לי 1TB, דבר משמעותי לאור עליית המחירים בתקופה האחרונה.

חשבתי בהתחלה לקחת מעבד I5 2500K עם לוח Z68 ומערך כרטיסים SLI של NVIDIA אבל בסוף ירדתי מזה, עשיתי טעות?

פורסם

שוב, זו היתה רק דוגמה...

* לגבי המסך, פאדיחה שלי, לא שמתי לב. הבדל משמעותי... :-[

* כרטיס המסך ודאי לא משתלם למחירו, אבל מאפשר לעבוד עם לוח/מארז/ספק זולים יותר (ולכן המארז/ספק שבחרתי).

ה-GTX570 משתלם בהרבה אבל לא חזק כמו HD6870 ב-CF כמובן (ועדיין חזק מאוד).

* הדיסק מהיר בהרבה מדיסק רגיל, אבל מלבד טעינת השלבים בגייימינג זה די חסר משמעות.

מבחינת נפח איחסון, עדיין ניתן למצוא דיסקים חיצוניים במחירים שפויים בהחלט (וגם מומלץ מבחינת גיבוי).

* לא חושב שיש פתרון SLI משתלם היום... אולי 2xGTX560TI אבל הוא יקר יותר.

בקיצור, לגיימינג נטו, הפשרה שעשית במעבד לטובת CF חזק בהחלט הגיונית ומשתלמת במסגרת התקציב.

עדיין אפשר לעלות למעבד עדכני וטוב יותר אם תתפשר פה ושם ותחרוג מעט בתקציב.

בחריגה של ~150 ש"ח:

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1008

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪37

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 for socket 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪678

מארז:

Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm

כמות: 1 - מחיר: ₪226

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪370

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333

כמות: 1 - מחיר: ₪110

קשיח למחשב שולחני:

WD 1.0TB Sata II Caviar Green 64MB - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪541

כרטיס מסך:

SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪789

כונן אופטי:

Samsung DVDRW SATA x22

כמות: 1 - מחיר: ₪92

מסך:

Samsung Cream 2333T 23" Wide 8ms 1:50000 1920x1080 - מחיר בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח מגיע ללא כבל DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪739

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5379

* קירור למעבד לא ממש נדרש ותמיד אפשר להוסיף אח"כ.

* המארז מעט גבולי ל-CF אבל עם הכאטיסים האלה זה עוד אפשרי.

* הדיסק מעט איטי אבל לגיימינג זה לא מאוד קריטי (חוץ ממהירות טעינת שלבים אולי).

יש 500G מסדרת ה-RAID שעדיף (מהיר ונחשב לאמין יותר).

* אפשר לרדת מ-OC ול"הסתפק" במעבד I5-2400 או אפילו 2300 ולוח זול יותר אם חייבים לחסוך.

במחשב רב-תכליתי לטווח ארוך הייתי מעדיף I5-2500K עם לוח Z68 וכרטיס GTX570 בודד במקום אם אי אפשר לחרוג (מאפשר לוח/ספק זולים יותר).

פורסם
  • מחבר

עריכת הנהלה - לא צריך לצטט את מלוא ההודעה שמעליך...

אם ככה, אתה טוען שGTX570 לא יראה ביצועים טובים יותר ממערך כרטיסים אך עדיין משתלם, מבחינת מה?, כי כספית הוא ממש לא.

אם אני משנה את המפרט לגמרי שכולל I5 יחד עם לוח אם Z68 ולוקח בחשבון גם מסך בחישוב מהיר אני אצטרך להוסיף בין 500-800 שח.

האם ההבדל יהיה כל כך מהותי?

בקשר למפרט שנתת הקירור לא איכותי והמחיר שלו מעיד על כך, אני חושב שזה יהיה משמעותי לאורך זמן, לא כך?

פורסם

אם אני משנה את המפרט לגמרי שכולל I5 יחד עם לוח אם Z68 ולוקח בחשבון גם מסך בחישוב מהיר אני אצטרך להוסיף בין 500-800 שח.

כרגע הראתי לך איך אתה יכול לעשות את זה בתוספת של 150 ש"ח בלבד...

ה-I5 קריר מאוד ונשאר כזה גם ב-OC לא מבוטל. הקירור אמור להספיק לך - מקסימום תמיד תוכל להוסיף בהמשך אם באמת יהיה צורך.

ה-GTX570 אמנם לא חזק כמו CF של HD6870 אבל מאפשר שימוש בלוח/ספק/מארז זולים יותר מה שמותיר תקציב לעלות במעבד. לגיימינג נטו זה לא שיקול הכי מוצלח אבל למפרט רב תכליתי זו בחירה מאוזנת ומוצלחת יותר (ובלי קשר, כרטיס בודד ימנע ממך את התסכול שבהתעסקות עם מערך כרטיסים שלא תמיד נתמך 100% בכל משחק/דרייבר).

אני מניח ששקט לא קריטי לך, כי אז CF או SLI לא הגי מומלצים וממילא צריך לשדרג מארז/קירור כמינימום.

פורסם
  • מחבר

כרגע הראתי לך איך אתה יכול לעשות את זה בתוספת של 150 ש"ח בלבד...

ה-I5 קריר מאוד ונשאר כזה גם ב-OC לא מבוטל. הקירור אמור להספיק לך - מקסימום תמיד תוכל להוסיף בהמשך אם באמת יהיה צורך.

ה-GTX570 אמנם לא חזק כמו CF של HD6870 אבל מאפשר שימוש בלוח/ספק/מארז זולים יותר מה שמותיר תקציב לעלות במעבד. לגיימינג נטו זה לא שיקול הכי מוצלח אבל למפרט רב תכליתי זו בחירה מאוזנת ומוצלחת יותר (ובלי קשר, כרטיס בודד ימנע ממך את התסכול שבהתעסקות עם מערך כרטיסים שלא תמיד נתמך 100% בכל משחק/דרייבר).

אני מניח ששקט לא קריטי לך, כי אז CF או SLI לא הגי מומלצים וממילא צריך לשדרג מארז/קירור כמינימום.

אני חושב שבכל זאת אשאר על המפרט הקיים, אני גם ככה לא הולך לשדרג את המעבד בזמן הקרוב ככה שזה לא כל כך רלוונטי עבורי :)

תודה בכל זאת אשמח לעוד תגובות :)

פורסם

אם אתה לא הולך לשדרג מעבד אבל אולי כן כרטיס(י) מסך, דווקא מעבד חזק יותר יהיה בחירה נבונה יותר.

אם אתה לא מתכוון לשדרג כלום, כמובן שמקסימום FPS לתקציב זו הבחירה הנכונה.

פורסם

עשיתי חיפוש בגוגל, ונוכחתי לדעת שהדעות מאד שקולות בין מעבדי ה 955 של AMD לבין הi3 של אינטל,

חלק אומרים שמעבדי i3 טובים יותר מה955 למרות הפרש של 50-100 שח ביניהם.

אתה יכול לראות כאן שההפרשים מאד מאד צמודים.

ולכן גם אם באמת i3 2100 מראה ביצועים טובים יותר מX4955, תהיה בטוח שההבדלים הם מינימליים ולא ממש רציניים.

הסתכלת על I3 דור קודם, 2100 חזק ב 16% מ 955 בגיימינג עם אותו כ.מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים