עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט גיימינג 5,000 שהזמנתי מחנות tms

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז אתמול הזמנתי מפרט מחנות בשם tms למי שמכיר.

זה המפרט:

[table][tr] [td]מק"ט[/td] [td]שם המוצר[/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td][/tr] [tr] [td]AM3955BB[/td] [td]AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box[/td] [td]1[/td] [td]₪559[/td][/tr] [tr] [td]SCMG2100[/td] [td]Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT[/td] [td]1[/td] [td]₪213[/td][/tr] [tr] [td]G990XAUD3[/td] [td]Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990X+SB950 Chipset[/td] [td]1[/td] [td]₪573[/td][/tr] [tr] [td]VM20001W2Z[/td] [td]ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE[/td] [td]1[/td] [td]₪436[/td][/tr] [tr] [td]S12II-620C[/td] [td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td]1[/td] [td]₪370[/td][/tr] [tr] [td]D32G1333HY[/td] [td]Hynix 2GB Single Stick DDR3-1333 CL9[/td] [td]2[/td] [td]₪120[/td][/tr] [tr] [td]HD502HJ[/td] [td]Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3[/td] [td]1[/td] [td]₪519[/td][/tr] [tr] [td]S6871GD5HSO[/td] [td]SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td]2[/td] [td]₪1578[/td][/tr] [tr] [td]AD7280S[/td] [td]SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7280S BLACK[/td] [td]1[/td] [td]₪99[/td][/tr] [tr] [td]2333T[/td] [td]Samsung Cream 2333T 23" Wide 8ms 1:50000 1920x1080 - מחיר סוף - מחיר בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח מגיע ללא כבל DVI[/td] [td]1[/td] [td]₪739[/td][/tr] [tr] [td]COMPASSM[/td] [td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח[/td] [td]1[/td] [td]₪0[/td][/tr] [tr] [td]OC[/td] [td]אני מעוניין בהמהרת המעבד[/td] [td]1[/td] [td]₪0[/td][/tr][/table] [table] [tr] [td] סה"כ:[/td][/tr][/table][/t][/t] ₪5206

המפרט כמו שאתם רואים הוא בעל מערך כרטיסים וזאת בהמלצת החנות.

מה אתם אומרים יש משהו לשפר? הרבה אמרו לי שכדאי לקחת מעבד INTEL I5 2500 במקום ה AMD,

אבל אני חושב שעדיף את המפרט הקיים, מה דעתכם?

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

אי אפשר לראות אותו

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לראות אותו

תוקן :)

פורסם

מה הקטע בלהזמין ואז לשאול מה עדיף?

פורסם

תחליף את הזיכרונות לסטיק אחד של 4GB http://tms.co.il/product/8795 יהיה נוח יותר לשדרג בעתיד.

לגבי מערכת AMD אתה קונה לוח שתומך במעבדי הFX לדעתי זאת בחירה לא רעה מקסימום בעתיד תשדרג מעבד

פורסם

המעבד מיושן ולא משתלם. כמו כן, למרות התמיכה במעבדי הfx, הלוח אם לא משתלם. מעבדי הבולדוזר, גם הם כמו הלוח אם הזה, לא משתלמים. עדיף כבר לקחת לוח אם תומך h67 שיתמוך גם הוא במעבדי ivy bridge העתיידים וגם יביא לך מעבד נוכחי חזק יותר וגם יהיה זול יותר.

מבחינת זיכרון, יש לך 4 סטיקים, לקחת 2 של 2 בכזה מצב זה בסדר גמור. אלא אם תהפוך את המחשב למכונת עריכה מפלצתית, לא רואה איך תצטרך 16 ג'יגה זיכרון.

פורסם
  • מחבר

מה הקטע בלהזמין ואז לשאול מה עדיף?

אני עדיין יכול לשנות פריטים בהזמנה. וזה רק אשכול חוות דעת לראות מה חושבים.

תחליף את הזיכרונות לסטיק אחד של 4GB http://tms.co.il/product/8795 יהיה נוח יותר לשדרג בעתיד.

לגבי מערכת AMD אתה קונה לוח שתומך במעבדי הFX לדעתי זאת בחירה לא רעה מקסימום בעתיד תשדרג מעבד

זה מה שעשיתי.. שכחתי לעדכן שלא היה להם זכרונות של הייניקס במלאי אז החליפו לי זכרונות 4GB של קינגסטון.

המעבד מיושן ולא משתלם. כמו כן, למרות התמיכה במעבדי הfx, הלוח אם לא משתלם. מעבדי הבולדוזר, גם הם כמו הלוח אם הזה, לא משתלמים. עדיף כבר לקחת לוח אם תומך h67 שיתמוך גם הוא במעבדי ivy bridge העתיידים וגם יביא לך מעבד נוכחי חזק יותר וגם יהיה זול יותר.

מבחינת זיכרון, יש לך 4 סטיקים, לקחת 2 של 2 בכזה מצב זה בסדר גמור. אלא אם תהפוך את המחשב למכונת עריכה מפלצתית, לא רואה איך תצטרך 16 ג'יגה זיכרון.

מה רע במעבד הזה? לפי מה שראיתי ושמעתי בהרבה מקומות,הוא מציג ביצועים טובים יותר ביותר ולא נופל נגד המתחרה שלו I5 2500K

לגבי הלוח אם לפי מה שאני יודע אינטל היחידים שתומכים בציפסט H67 ככה שלפי מה שאתה אומר אצטרך להחליף את המעבד לאינטל (תקן אותי אם אני טועה) ואין לי צורך בזה.

עוד משהו - המעבד יעבור OC לפני שאני מקבל אותו (ביקשתי OC במפרט) ככה שהוא מספיק חזק גם ככה.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ה-4X955 אכן מאוד משתלם למחירו ומצויין לגיימינג אבל אישית לא הייתי מבסס עליו מפרט חדש - משחקים הולכים ונהיים תובעניים על המעבד ועם מערך 2XHD6870 יכול להיות שצוואר הבקבוק יעבור מהם למעבד. כלל לא בטוח שמשתלם להוסיף 400-300 ש"ח למעבד I5 אבל הם ללא ספק חזקים משמעותית. אם אתה לא חנוק בכסף, אפשר לפחות לשקול מעבד עדכני וחזק יותר.

אתה יכול לראות פה למשל עד כמה ההבדלים זניחים ברזולוציות גבוהות, אפילו במשחק שמאוד כבר על המעבד:

http://www.anandtech.com/bench/CPU/338

כשיורדים ברזולוציות צוואר הבקבוק עובר למעבד ואז ההפרשים משמעותיים יותר (אבל ממילא ה-FPS גבוהה מעל הדרוש):

http://www.anandtech.com/bench/CPU/337

ד"א - לא הייתי ממליץ לך על OC מהחנות אם אתה לא מבין בזה בעצמך, ודאי לא במפרט הזה.

פורסם

i5 2300 עם לוח אם ב450 שקל יהיה חזק מ955 גם עם אוברקלוקינג ל5 ג'יגה הרץ

כמו כן, ה2100 מציג ביצועים עדיפים בגיימינג על ידי כל מבחן אפשרי כמעט, אם כי במעט. אך הוא גם יותר חסכוני ויותר זול.

ובקירור, הנינג'ה 3 עדיף.

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ה-4X955 אכן מאוד משתלם למחירו ומצויין לגיימינג אבל אישית לא הייתי מבסס עליו מפרט חדש - משחקים הולכים ונהיים תובעניים על המעבד ועם מערך 2XHD6870 יכול להיות שצוואר הבקבוק יעבור מהם למעבד. כלל לא בטוח שמשתלם להוסיף 400-300 ש"ח למעבד I5 אבל הם ללא ספק חזקים משמעותית. אם אתה לא חנוק בכסף, אפשר לפחות לשקול מעבד עדכני וחזק יותר.

אתה יכול לראות פה למשל עד כמה ההבדלים זניחים ברזולוציות גבוהות, אפילו במשחק שמאוד כבר על המעבד:

http://www.anandtech.com/bench/CPU/338

כשיורדים ברזולוציות צוואר הבקבוק עובר למעבד ואז ההפרשים משמעותיים יותר (אבל ממילא ה-FPS גבוהה מעל הדרוש):

http://www.anandtech.com/bench/CPU/337

ד"א - לא הייתי ממליץ לך על OC מהחנות אם אתה לא מבין בזה בעצמך, ודאי לא במפרט הזה.

אוקיי עדכנתי כותרת :).

אז... מה שאתה אומר לי בעצם שהמעבד הזה לא יחזיק הרבה זמן ויעשה בעיות בשעת משחק/עבודה מאומצת של המחשב?

בקשר לOC יש לי קצת ידע בתחום אמנם לא מומחה אבל מבין דבר או שניים בנושא.

שורה תחתונה, המעבד שבחרתי יספק את הדרישות שלי שהם משחקים כבדים בעיקר? , כמובן על רזולוציות גבוהות.

i5 2300 עם לוח אם ב450 שקל יהיה חזק מ955 גם עם אוברקלוקינג ל5 ג'יגה הרץ

כמו כן, ה2100 מציג ביצועים עדיפים בגיימינג על ידי כל מבחן אפשרי כמעט, אם כי במעט. אך הוא גם יותר חסכוני ויותר זול.

ובקירור, הנינג'ה 3 עדיף.

וזאת על סמך מה? ומה זאת אומרת נינג'ה אתה מערבב פה כמה דברים. אם תוכל להסביר בצורה יותר קלה למה אתה מתכוון אני אשמח.

פורסם

זה על סמך כמעט על מבחן באינטרנט. תקרא קצת באינטרנט השוואות בין ה955 והi3 2100 ותראה.

והninja 3 זה קירור למעבד, כמו המוגן, רק יותר מוצלח.

פורסם

אז... מה שאתה אומר לי בעצם שהמעבד הזה לא יחזיק הרבה זמן ויעשה בעיות בשעת משחק/עבודה מאומצת של המחשב?

זה לא מה שאמרתי...

ה-955 הוא ככל הנראה מרובע הליבות המשתלם ביותר כיום ואין כל סיבה להניח שהוא לא יחזיק או יעשה בעיות.

יתר על כן, כפי שהראתי לך, ההבדלים בינו להבין מעבדים יקרים פי 3 בגיימינג על רזולוציות גבוהות - זניחים עד לא מורגשים.

תוסיף לכך את היותו מעבד BE עם יכולות OC מכובדות + לוח CF זול ועדכני ובהחלט יש לך כאן דיל מצויין ומשתלם מאוד.

עדיין, מדובר במעבד יחסית מיושן ולא הייתי מבסס עליו מפרט חדש אלא אם הייתי חנוק בכסף.

מעבדי אינטל מסדרת SANDY-BRIDGE חזקים ממנו משמעותית, חסכוניים וקרירים יותר.

קרא גם כאן: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclocking,3052-3.html

פורסם
  • מחבר

זה על סמך כמעט על מבחן באינטרנט. תקרא קצת באינטרנט השוואות בין ה955 והi3 2100 ותראה.

והninja 3 זה קירור למעבד, כמו המוגן, רק יותר מוצלח.

עשיתי חיפוש בגוגל, ונוכחתי לדעת שהדעות מאד שקולות בין מעבדי ה 955 של AMD לבין הi3 של אינטל,

חלק אומרים שמעבדי i3 טובים יותר מה955 למרות הפרש של 50-100 שח ביניהם.

אתה יכול לראות כאן שההפרשים מאד מאד צמודים.

ולכן גם אם באמת i3 2100 מראה ביצועים טובים יותר מX4955, תהיה בטוח שההבדלים הם מינימליים ולא ממש רציניים.

הסתכלתי על הקירור ninja שציינת וראיתי שמדובר בקירור פאסיבי, אני מעדיף קירור אקטיבי על אף שהפסיביב פחות מרעיש, האקטיבי מקרר בצורה הרבה יותר יעילה.

זה לא מה שאמרתי...

ה-955 הוא ככל הנראה מרובע הליבות המשתלם ביותר כיום ואין כל סיבה להניח שהוא לא יחזיק או יעשה בעיות.

יתר על כן, כפי שהראתי לך, ההבדלים בינו להבין מעבדים יקרים פי 3 בגיימינג על רזולוציות גבוהות - זניחים עד לא מורגשים.

תוסיף לכך את היותו מעבד BE עם יכולות OC מכובדות + לוח CF זול ועדכני ובהחלט יש לך כאן דיל מצויין ומשתלם מאוד.

עדיין, מדובר במעבד יחסית מיושן ולא הייתי מבסס עליו מפרט חדש אלא אם הייתי חנוק בכסף.

מעבדי אינטל מסדרת SANDY-BRIDGE חזקים ממנו משמעותית, חסכוניים וקרירים יותר.

קרא גם כאן: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclocking,3052-3.html

תקרא את התגובה שרשמתי ל Hagaix.

אין בכוונתי לשדרג למעבד חזק יותר, אם הייתי רוצה הייתי משדרג למעבד מסדרת I7 ולוקח לוח אם Z68 והייתי מקבל ביצועים הרבה יותר גבוהים.

אבל אני לא מעוניין גם בגלל שמבחינה כספית זה לא מתאפשר לי כרגע וגם בגלל שאני חושב שהמחשב הזה יספק את הדרישות שלי על הצד הטוב ביותר.

בכל מקרה לקחתי את ההערות שלך לצומת ליבי. ואשמח לשמוע עוד תגובות ממכם.

פורסם

ה-ninja אינו פאסיבי למרות שהוא יכול לשמש ככזה.

פורסם

רק כדי לתת לך נקודת מבט אחרת - הימנעות מ-CF ופשרת מה בשאר המרכיבים יכול לתת לך מפרט עם מעבד עדיף בהרבה, יכולות OC אדירות, דיסק מהיר במיוחד וכרטיס מסך מפלצתי לכל הדעות (ולא משתלם בעליל מול 2xHD6870 אם היינו מסתכלים נטו על המחיר של הכרטיס).

כל זאת בחריגה קטנה מאוד ביחס לתקציב המקורי ואפילו בלי ה"טובות" של מחירי הזנות של TMS עבור חלק מהרכיבים (6870) - את TMS בגלגולה הנוכחי אני לא מכיר לטוב או לרע כך שאני לא יודע לומר אם המחיר הנמוך מצדיק לקנות שם (ב-TMS יצא לי זול ב~200 ש"ח).

שוב, רק לדוגמה...

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪1052

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P67-DS3-B3 ₪528

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כרטיס מסך:

[..] PNY GTX580 1536MB DDR5 - RETAIL ₪2464

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪181

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL ₪339

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE MOMENTUS XT SSD 320GB ₪507

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪82

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5388

כמובן שיש המון וריאציות על המפרט הזה - תלוי בהעדפות שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים