עבור לתוכן

ספק כח משמיע רעשים של טרקטור

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב בן 4 שנים בערך עם ספק 450W של FSP. בזמן האחרון הספק משמיע רעש חזק ומעצבן לפעמים. לפני 3 חודשים כבר פתחתי את הספק וניקיתי מתוכו את האבק אבל זה לא עזר יותר מדי. כשדופקים על המחשב חזק זה לפעמים משתיק את הרעש זמנית.

מה לעשות? ניקוי כאמור לא עזר. לנסות לשמן שם את המאוורר? או שכבר עדיף לקנות ספק חדש?

אם אני קונה ספק חדש מה הייתם ממליצים לקנות?

פורסם
  • מחבר

מתנצל פשוט לא ענו לי פה אז חשבתי ששם אולי פורום יותר מתאים

בבקשה למחוק את השרשור...

פורסם

טוב, לפי דעתי אם לא מתוכננים שדרוגים והתקציב לוחץ, אין שום סיבה להפטר מספק טוב

רק בגלל מאוורר רועש שניתן להחליף/לשמן ונפתרה הבעייה.

איך מנקים ומשמנים מאווררים ובפרט מאוורר ספק כוח ->

פורסם

...

כשדופקים על המחשב חזק זה לפעמים משתיק את הרעש זמנית.

...

1. לדפוק על המחשב - רעיון רע בכל קונסטלציה. ויש סיכוי שתדפוק רכיבים אחרים (למשל דיסק קשיח שהוא מאוד רגיש)

2. מחשב בן 4 שנים אני לא רואה כדאיות בהשקעה בתיקונו. לדעתי מחשב צריך להחזיק 3 שנים - מעבר לזה אני לא משקיע שקל בתיקונו.

3. אני ממליץ כי תזהר מפירוק הספק (בטיחות).

פורסם

לא ברור אם מדובר במאוורר 8CM או 12CM

בכל אופן:

1) שימון מתבצע ע"י פירוק 4 ברגים של המאוורר ואז להסיר את המדבקה שלו מלמטה, ולהוציא את הפקק שאוטם את הציר, לרסס שמן בציר עצמו (WD40) ולסובב אותו מעט על מנת שיחלחל.

2) אפשרות החלפה לשים לב אם מדובר במאוורר עם קנקטור או שמולחם ישירות למעגל החשמלי, בכל מקרה לקנות מאוורר תואם בגודל, לחתוך את חוטי המאוורר (אדום ושחור) ולשים במקומו את השני (שים לב לאיזה כיוון הוא מכניס אוויר) ופשוט לעשות חיבור מאולתר של חוטי המתח (אדום ושחור) ולשים לב לשים איזולירבנד כמו שצריך שלא יקרה מצב שיהיה קצר

* רק אם יש לך קצת ידע תתעסק עם החלפת המאוורר, על אחריותך בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים