עבור לתוכן

חוות דעת על המפרט הסופי

Featured Replies

פורסם

בדיוק ברגע ההזמנה התברר שיש חוסר במעבדי i5 2500k

אז הזמנתי i5 2400

אני מקווה שזה לא קריטי - אם זה כן משמעותי, אז תכתבו עד כמה יש הבדל.

בנוסף להלן המפרט הסופי - אשמח להערות/הארות.

מעבד: intel i5 2400 LGA 1155 3.1Ghz

קירור למעבד: Arctic-Cooling AC-FREEZER 13

לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 B3

זכרון: (2 יחידות) KINGSTON 4Gb DDR3 Hyper X KHX1600C9D3/4G PC10666

כרטיס מסך: Gigabyte GV-N560OC-1GI GTX560Ti 256Bit

דיסק קשיח: Western Digital HDD 3.5" SATAIII 1TB 64MB

מארז: THERMALTAKE DH202

ספק כוח: THERMALTAKE TR-600PCEU 600W

צורב: DVD Sony SATA X24

המחיר: כ 5000 ש"ח

פורסם

אם אתה לא לוקח מעבד K, אז אין טעם אמיתי לקחת לוח מבוסס על Z68, לוח מבוסס H67 יהיה זול יותר ויספק את אותה התמורה.

כנ"ל לגבי קירור, ללא OC שלא מתאפשר ללא 2500K, אפשר לקחת את הFREEZER 7 או אפילו משהו פשוט יותר.

מבחינת RAM, תלוי מחיר, גם VALUE RAM ישרת אותך טוב בדיוק באותה מידה.

כרטיס המסך, מאד תלוי מחיר, יש בדרך כלל גירסאות של יצרנים אחרים שמשתלמים הרבה יותר.

מארז - אם זו אמורה להיות מערכת HTPC לגיימינג, אז בסדר אם לא, בחירה תמוהה למדי.

ספק - אין סיבה אמיתית לקנות אותו, ישנם ספקים עדיפים.

צורב - כמה זה באמת משנה.

בכל מקרה זה חוו"ד כללי, בשביל להיות ספציפיים צריך עוד מידע, אם אתה רוצה לתת את המידע כמו שצריך, גש לסטיקי של המדור ענה על השאלות וערוך בהתאם, כך ניתן יהיה לדעת כיצד להתייחס לזה קונקרטית ואולי לשפר.

פורסם
  • מחבר

הנה השאלון שמלאתי בעץ קודם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לשמור כמעט על אותה רמת ביצועים אז למה לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עדיין לא ידוע, הרבה זמן לא הייתי בתחום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 גודל מסך 46 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: , , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי - יחובר לרסיבר ומשם לרמקולים של סרווין ווגה, יש ברשותי מקלדת ועכבר אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8. 6. האם מתוכנן ( OC )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ממש ידעתי מה זה, אבל לאחר קריאה קצרה קיבלתי מושג בסיסי - אז התשובה היא כן וברמה בינונית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אדום. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB 3, ואני מתלבט האם כדאי להוסיף כונן SSD קטן על מנת להתקין עליו את מערכת ההפעלה, רציתי מארז htpc מעוצב אבל כנראה שזה לא יכנס בתקציב, מעבד ככל הנראה i5 2500k 3.3 עם לוח אם Gigabyte ga-z268x אבל אני מוכן לשמוע גם הצעות אחרות, כרטיס מסך Gigabyte gtx570 o.c או סופר אוברקלוק, כונן קשיח 1tr לפחות (תלוי בssd) עם 64mb, זכרון 4*4gb מסדרת הייפר של קינגסטון (אכן 16gb), מערכת קירור מצויינת, צורב DVD ובנוסף נגן DVD בעלי יכולות לצרוב ולנגן סרטי HD ובלו ריי. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן אמנם לא בטווח הקרוב, אבל בעוד 5-6 שנים אני ארצה לעשות שדרוג קל על מנת להפוך אותו למחשב בינוני.

מה שבעצם אתה כותב זה שאני יכול לחסוך 300-400 ש"ח בלוח אם, לקבל את אותם הביצועים מהלוח הזול יותר ואז להוסיף קצת ולקנות ssd קטן, שירד משיקולי תקציב?

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת שמטרידה אותי, האם ההבדל בין i5 2500k ל i5 2400 הוא הבדל משמעותי ומורגש?

פורסם
  • מחבר
:bash::nixweiss:
פורסם

אסור לפתוח עצים במקביל, תמשיך בעץ המקורי

פורסם

.

פורסם

אם 2400 לא תוכל לעשות OC....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים