עבור לתוכן

האם אולטרה קבלים וסופר קבלים זה אותו דבר?

Featured Replies

פורסם
:facepalm::imwithstupid:
פורסם
  • מחבר

:facepalm::imwithstupid:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

:lol:

עכשיו הבנתי :silly:

פורסם

נתחיל מתרגיל מחשבתי במצב ללא הקבל בכלל :

יש לנו כמה מקורות מתח : 4 סוללות AA של 6V, סוללה של האוטו 12V, רתכת 30 - 60V, שקע 240V, ספק של מיקרוגל 2000V

ההבדל העיקרי ביניהם לבין הקבל הוא ב ESR :

לסוללות AA יש ESR בינוני. יותר גבוה ממתכת אבל הרבה יותר נמוך מהתפוז

לסוללה של האוטו יש ESR נמוך (עדיין גבוה יותר מהקבל). בערך באותו גודל כמו של מתכות

לרתכת יש ESR נמוך מאוד

למערכת חשמל של הבניין (השקע) יש ESR נמוך, אבל בדרך כלל יותר גבוה מהסוללה של האוטו והרבה יותר גבוה מהרתכת

לספק של המיקרו יש ESR דיי גבוה, דומה לזה של מוליכים גרועים

ה ESR מופיע בנוסחה בחלק הזה :

P = V^2 * R / (ESR + R)^2

שקובע מה ההספק שעובר למה שאנחנו רוצים לפוצץ

כלומר, כשה R נמוך אנחנו צריכים גם ESR נמוך בהתאמה כדיי לקבל הספק משמעותי, וכשה R גבוה בהרבה מה ESR אז ה ESR לא כזה משנה

לכן, אם זה משהוא שיכול להתפוצץ כשיש קבל, נראה לפחות משהוא ככל שה R יותר גדול מה ESR. וכדיי שמשהוא יוכל לקרות, צריך שההספק יהיה מספיק גבוה

אז נניח שמתעלמים מה ESR, הנוסחה הופכת להיות :

P = V^2 / R

כלומר, אם אנחנו רוצים הספק גבוה, אנחנו רוצים שהמתח יהיה מספיק גבוה בהתאמה ל R כדיי ש V^2 יהיה כמה שיותר גדול מ R

בוא נחשוב מה יקרה אם נחבר דברים שונים לכל אחד מהם :

סוללה AA :

רוב הדברים ממתכת - ה R נמוך יותר מה ESR ולכן תהיה קצת התחממות איטית אבל לא יותר מזה

ברזל חלוד - ה R יותר גבוה, אבל המתח נמוך מידיי כדיי להעביר זרם רציני לתוך ה R הזה

תפוזים "ומעלה" - ה R הרבה יותר מידי גבוה - למרות שה ESR נמוך וזה טוב, המתח פשוט לא קרוב למה שצריך כדיי להזיז

סוללה של אוטו 12V :

רוב הדברים ממתכת - ה ESR עדיין קצת גבוה ולכן בדרך כלל לא נקבל פיצוץ גדול, אבל אפשר בהחלט לחמם דברים ממתכת לאדום / כתום / לבן ולהמיס אותם. המתח מספיק בהחלט

ברזל חלוד - ה ESR נמוך, המתח מספיק אם בוחרים נקודת מגע טובה בחלודה אבל לא תמיד

תפוזים "ומעלה" - ה R גבוה מידי

רתכת 30 - 60V :

רוב הדברים ממתכת - יתחממו ללבן, יישרפו או יתפוצצו

ברזל חלוד - ה ESR נמוך, המתח בערך מספיק גבוה כדיי לחמם מקומות חלשים יותר בחלודה ולהרוס אותם, וכך להגיע לברזל נקי שעושה קצר טוב יותר. בגלל שהוא מתערבב אם החלודה ומחליד בעצמו מהחום, יכולה להיות קשת טובה

תפוזים "ומעלה" - ה R גבוה מידי

שקע 240V : (מסוכן !)

רוב הדברים ממתכת - יקבלו חלק מוגבל מההספק כי ה ESR גבולי וקצת גבוה, אבל עדיין חלק משמעותי. אם זאת, יש מפסק שיקפוץ לפניי שמשהוא באמת יספיק להתחמם (בדרך כלל)

ברזל חלוד - המתח מספיק כדיי לפרוץ דיי חופשי דרך חלודה, לכן יכולה להיות קשת טובה

תפוזים - ה R עדיין גבוה מידי כדיי לקבל פיצוץ (בדרך כלל), אבל כבר יש מספיק הספק כדיי לקבל עשן, שפריץ של מיץ תפוזים רותח וכו. ההגבלה היא רק בגלל המתח

ספק של מיקרו 2000V :

רוב הדברים ממתכת : ה ESR קצת גבוה לכן תהיה קשת וניתן להרוס את הספק עצמו אבל לא הרבה יותר מיזה

ברזל חלוד - בשבילו זה סתם עוד מתכת, המתח מספיק גבוה כדיי לפרוץ דרך החלודה בלי לראות אותה בכלל

תפוזים - המתח כב ריכול לתת הספק משמעותי ל R, ויכול לפוצץ אותם או לפחות לעשות משהוא מעניין אחר. עשן ומיץ תפוזים (או אדים של) יהיו כמעט בוודאות

חומרים מבודדים שונים - המתח יכול לפרוץ אותם, ומרגע שהם נפרצו (אם זה בשכבה דקה) ההתנהגות היא כמו של R נמוך כל עוד המתח מספיק גבוה

לסיכום :

המתח קובע מה הדברים שאותם בכלל תוכל לפוצץ. במקרה של תפוזים למשל, קבלים של עד כמה מאות V לא יתנו תוצאה טובה ממש פשוט כי ההתנגדות של התפוז מגבילה את הזרם, למרות שכבר ב 200V אתה תוכל לראות בדיוק את אותם דברים כמו שקורים מהשקע (ה R מספיק גבוה שלא משנה ההבדל ב ESR בין השקע והקבל)

ה ESR קובע איזה חלק מההספק באמת יגיע לפיצוץ. ככל שה R יותר גבוה מה ESR, החלק של ה R (הפיצוץ) בנוסחה יהיה יותר גבוה

הקיבול (והמתח בריבוע) קובעים את כמות האנרגיה הטוטאלית, כלומר גודל הפיצוץ אם בכלל יהיה פיצוץ לפי הנתונים האחרים

פורסם

בהחלט אחד הדיונים המוזרים :alcoholic:

אחרי שכבר יצא לי לפוצץ קבלים של מתח נמוך (והם עושים פיצוץ לא רע), אני לא מעיז להתקרב לקבלים הגודלים האלה שלא לדבר על לתת להם מתח מעבר להגדרות יצרן :screwy:

פורסם

זה ממש לא היה ברצינות - לא הייתי שש לפוצץ קבל אלקטרוליטי עם 500 גרם של חומרים רעילים חמים! ::)

פורסם
  • מחבר

101000000 (אתם יודעים למי אני מתכוון) תודה רבה על ההשקעה הרבה בלהסביר לי!

אני חושב שלא כדאי לי כבר לקחת קבל של מתח גבוה, כי אם כך אני יכול לעשות את זה ישר מהקיר (מהשקע שבקיר).

אבל בחנות אלקטרוניקה, אני אלך על ESR נמוך ככל האפשר, FARAD גבוה ככל האפשר (בגבול המחיר ההגיוני למשהו שרק עושים איתו פיצוצים) ומתח יחסית נמוך (משהו כמו פחות מ50V).

אני לא הולך לחתוך דרך תפוזים שלמים, אולי דרך פלח אחד או למשל עלה של עץ (רטוב). אני לא באמת צריך לפרוץ דברים.

מה שבטוח זה שבאוויר הוא יעשה ניצוצות, לא?

אני עכשיו סתם אתן דוגמא ואתה תגיד לי אם זה הגיוני.

16V, 10F, ESR=12mOhm

באוויר - יעשה ניצוצות?

דרך מתכות (ודברים אחרים שמוליכים ממש טוב) - יעשה אותם אדומים בהירים כאלה אחרי פרק זמן קצר?

דרך מים - מה יקרה? חח

דרך פלח תפוז שהרטבתי - יעשה קצת עשן וישפריץ?

ואחרונה דרך עלה טוב.

פורסם

מהשקע יש לך כמה בעיות :

240V זה לא כזה מתח גבוה. הוא לא מספיק בשביל לפוצץ בהספק גבוה דברים שסתם מכילים מים (לפוצץ לא, אבל להכין מנה חמה ללא קומקום בהחלט כן)

מקור המתח מחובר לאדמה (הניוטראל) ולכן הוא הרבה יותר מסוכן מבחינת התחשמלות מקבל (אתה יכול להתחשמל מחוט אחד בלבד מהשקע, אבל לא מחוט אחד בלבד מקבל)

הזרם שאתה יכול לקחת מהשקע מוגבל מאוד - בכל פעם שתנסה לקחת יותר מכמה עשרות A, המפסק (C16A) יקפוץ מיידית. אם תגרום לו לקפוץ יותר מכמה פעמים במקרים של קצר הוא ייהרס ואז במקרה הטוב לא תוכל יותר להרים אותו, במקרה הגרוע הוא לא יקפוץ ולא יגן אליך כשבאמת יהיה לך קצר ולא שניסית לפוצץ תפוזים

מתח של פחות מ 50V מגביל אותך לדברים שיש להם התנגדות נמוכה כמו דברים ממתכת. בערך המקסימום שתוכל לעשות איתו זה לשרוף נייר אלומיניום או צמר פלדה, או לעשות מנורות ליבון מדברים שעשויים ממתכת (ואגב, רתכת תעשה את זה הרבה יותר טוב כי הקבל יגמר תוך שניה כל פעם)

זה יעשה ניצוצות כשתקצר אותו לדברים מוליכים. מתח כזה נמוך לא יעבור אפילו 0.1 מילימטר באוויר בעצמו. ממש לא יספיק ל fruit ninja

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים