פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים שלום, הוא משתמש באולטרה קבלים. ראיתי כאלה באיביי והם היו יחסית זולים, אבל בכותרת היה כתוב: "סופר קבל, סופר\אולטרה קבל". האם הם יתנו לי את אותה תוצאה?
פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים מבחינה חשמלית, אלה פשוט קבלים אם קיבול גבוה מאוד (פאראדים ויותר) ו ESR נמוך ברמות, מה שמאפשר להם לטעון כמות גדולה של אנרגיה ולפרוק את כולה בזמן אפסיהקבלים האלה נקראים Ultracap Supercap וכדומה
פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים מחבר נו אז זה למשל יעבוד http://www.ebay.com/itm/Nichicon-10F-Supercap-10-Farad-Super-Ultra-Capacitor-/150509151755?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item230b0b660b ?
פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים זה 10F - זה פי 260 פחות ממה שהיה בסרטון.חוץ מזה שגם הערך ESR הוא גבוהה יותר.
פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים מחבר אז אתה אומר שאני צריך לשלם יותר מ100 שקלים על.. קבל, שכל מה שאני יכול לעשות איתו זה קצת ניצוצות?
פורסם 2011 בנובמבר 1613 שנים בהחלט כן, השאלה היא אם לפעם אחת או יותר - יש קבלים שלא בנויים להחזיק את הזרם של פריקה חזקה ונדפקים ממנה, יש כאלה שכן בנויים לזהאם אתה רוצה סתם לפוצץ דברים אפילו קבל אלקטרוליטי גדול (כמה גדול : קיבול = כמה פיצוץ אתה רוצה, מתח = מה ההתנגדות של דברים שאתה רוצה לפוצץ) יכול להספיק, למרות שיש לו ESR גדול מה שמגביל את ההספק שהוא יכול לפרוקקבלים טובים של 12V 1F וגדולים יותר (אבל יקרים) ניתן למצוא במקומות שמתקינים מערכות קול מתקדמות ברכב
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים מחבר נחמד. למשל, אם הכי גבוה שבחנות אלקטרוניקה שאני מוצא זה 10F, ויש לו למשל 6V, זה יהיה בסדר? (אני לא הולך לחתוך דרך קירות או אפילו פירות, אולי דרך פלסטיק דק או פלחי תפוז)עוד שאלה שלא שאלתי, איך אני "טוען" את הקבל והאם אני אוכל לטעון אותו שוב אחרי הפיצוץ?
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים כדיי לפוצץ דברים אתה צריך הספק גבוההספק = מתח x זרם = מתח^2 / התנגדותכלומר, המתח חייב להיות מספיק גבוה כדיי להעביר זרם משמעותי בדברים שאתה רוצה לפוצץ. אם 6V אתה ממש לא הולך להזיז לפלסטיק דק או תפוז, לא משנה מה הגודל של הקבלאת התפוז יש מצב שתוכל לפוצץ אם 240V מהחשמל (ועדיין זה לא כזה מתח גבוה, יותר נראה לי שתקבל עשן ושפריץ של מיץ תפוזים ולא פיצוץ גדול), ואז אתה לא צריך בכלל קבל אבל כן צריך את כל אמצעי הבטיחות למתח כזה
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים מחבר אבל כרגע אמרת לי שקבל גדול גם יעשה את זה!! בסה"כ הקבל שנתתי מאיביי יעשה ניצוץ? ישלו EMS נמוך יחסית?
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים תעבור שוב על הסרטון ותציב את הערכים של הקבל בנוסחה של חישוב אנרגיה (ג'ול).
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים המתמטיקה היא כזאת :גודל הפיצוץ : תלוי בכמות אנרגיה שיש בקבלE = 1/2 CV^2ובהספק שהוא יכול להוציא כלומר לפרוק את כל האנרגיה בזמן קצר מאודP = V(r) I = V^2 * R / (ESR + R)^2ומהנוסחה השניה מתקבלים כמה דברים נוספים :כשאתה רוצה לפוצץ דברים שיש להם התנגדות נמוכה (מתכות) אתה צריך ESR נמוך, כדיי שהחלק R / (ESR + R)^2 (כלומר, החלק של האנרגיה שנפרק החוצה ולא הולך לאיבוד בתוך הקבל עצמו) יהיה גבוהכשאתה רוצה לפוצץ דברים שיש להם התנגדות גבוהה (תפוזים) אתה פחות תלוי ב ESR, אבל חייב מתח גבוה שיוכל להעביר זרם גבוה דרך ההתנגדותכשאתה רוצה לפוצץ דברים שהם מבודדים (פלסטיק דק) אתה צריך מתח גבוה ברמה של לפרוץ אותם - זה כבר מתחים גבוהים ממש - כמה אלפיי V כדיי לפרוץ סלוטייפ רגיל למשל. אבל אחריי שהם נפרצו הכללים הם כמו בהתנגדות נמוכה
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים מחבר וואו תודה רבה הבנתי המון מהתגובה!רק מה יותר כדאי לי, מתח יותר גבוה או פאראד יותר גבוה? כמובן שESR נמוך תמיד אני אקח בחשבון, אבל בסרטון שים לב שהוא השתמש ב2.5V וולט בלבד והוא הגיע לתוצאות שנראות כאילו הוא יכול לשבור סלעים רק באמצעות פאראד גבוה (וכמובן ESR נמוך). 2600 אני לא אשיג, אבל אם בחנות יציעו לי נגיד:6V 100 פאראד או10 פאראד 60V... מה כדאי לי לקחת?
פורסם 2011 בנובמבר 1713 שנים מחבר אם אתה באמת רוצה פיצוץ, אתה יכול לקחת את ה 100F 6V ולטעון אותו ב 60V המקסימום שלו זה 6V, אי אפשר יותר. ולזה שמעליו: נגיד שכן.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.